• 4$T0|\|

  újonc

  200e+áfá-s keretemmel körülnéztem a notebook.hu-n, és ebben az árban a Clevok tűntek a legjobbnak (számomra legalábbis), viszont nem tudom, hogy mennyire számít az FSB egy prociban.

  Clevo m450c Bővebben: link
  1700Mhz-es procival, viszont 400-as FSB-n.
  Clevo m375s Bővebben: link
  1600Mhz-es procival, viszont 533-as FSB-n

  az m450c 10+áfá-val drágább és Intel chipset-et használ, Intel videokarival, az m375s viszont SiS-t ugyanúgy mindkettőből.

  Még egy kérdésem van! Mindkettő ''8-64M w/DDR'' típusú videokarival van, ami azt jelenti, hogy a RAM-ból veszi el magának a memóriát? Tehát ha ki akarom használni, akkor marad 192Mb RAM a gépben? (Elég gáz nem ?)

  Előre is köszönöm a válaszokat!

 • simonzé

  PH! addikt

  egy 1,7-es Dothannal nem fox profi videószerkesztést végezni, vagy hardcore módon játékokat gyúrni. Pláne nem integrált VGA-val. A RAM elég lesz egy XP-hez, és minden progihoz, amit notebookon jellemző módon használnak. Ne aggódj, elég lesz a géped. Még DivX-ezni/DVD-zni is tudsz majd rajta gond nélkül.
  Az FSB is főleg a játékoknál, és a professzionális grafikai/videószerk. munkáknál lehet fontos. ha nem tervezel ilyesmit, a 400-as bőven megteszi majd.

  A memória miatt azért se aggódj, mert ha a legmenőbb mobil VGA--val szerelt gépet veszed, a játékok akkor is döcögni fognak rajta. A Notit nem játékra tervezték.

  Használd egészséggel a Clevodat! :)

  [Szerkesztve]

  I don't fit in. I fit out.

 • AMD Power

  Jómunkásember

  Szerintem mind1 melyiket veszed meg , én a Clevo-ról itt a fórum-n csak jót hallottam szinte. Ha nem játékra kell a gép és nem grafikai programokhoz akkor mind kettő jó választás lehet. A sokat menne aksi nélkül akkor talán a Clevo m375s a nagyobb aksi miatt lehet jobb választás.

  Xbox One X White Special.

 • dat

  senior tag

  Sztem fölösleges a sonoma változat, bőven elég neked a 400-as fsb (ilyen videokarihoz mellett úgysem fogsz játszani meg videot szerkeszteni), így legalább akksiról is többet fut majd. (Lásd a körütazás sonomában c. cikk)

 • Raymond

  PH! félisten

  Az M450C a jobb valasztas szerintem. Nem nagyon eri meg az a 15e kisporolni.

  Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

 • zsoltee10

  PH! addikt

  ''ha a legmenőbb mobil VGA--val szerelt gépet veszed, a játékok akkor is döcögni fognak rajta.''

  ezzel vitatkoznék azért. nekem x700 van a notimban, és a HL2 1400X1050 felbontásban 4X anizoval nagyon szépen szalad.

 • kapcs-ford

  őstag

  Lehet hogy nem tudja mi a ''legmenőbb'' manapság:DDD

  ''egy 1,7-es Dothannal nem fox profi videószerkesztést végezni, vagy hardcore módon játékokat gyúrni. Pláne nem integrált VGA-val. A RAM elég lesz egy XP-hez, és minden progihoz, amit notebookon jellemző módon használnak. Ne aggódj, elég lesz a géped. Még DivX-ezni/DVD-zni is tudsz majd rajta gond nélkül.''

  Miért ne lehetne profi videoszerkesztésre használni??? A p2-es gépemen is tudok divx filmet nézni, ez manapság már nem mérvadó.

  [Szerkesztve]

  Aláírás

 • alorinc

  tag

  Én is gondolkoztam ezen a gépen (m450c), de érdekes, h. külföldi áruháakban nem láttam, tudtok segíteni, h. Ausztriában, Németországban, esetleg Svájcban hol lehet kapni?

 • alorinc

  tag

  sőt!!!


  Most kerestem rá a világhálón és ezt a típust csak a magyar oldalakon találja!!!


  Miért?

 • Joey

  kvázi-tag

  Csak annyit írj a Google-ba, hogy M450c. Más néven is futnak Clevo notebookok, Quacom, Eurocom.

  Pl.: Bővebben: link

 • Petya25

  PH! addikt

  Egy-két adat az én notimról:

  1 éves Clevo D27ES
  Cel 2000 proci, 512MB DDR2700-as rammal
  Sajna nem engedi az 400-as FSB-t 533-ra emelni, az azért segítene, nincs valakinek ötlete?;]

  3d2001-ben 1250pont SIS chipset :O
  Everest ram teszt: olvas 1250 / 620 (P4-es asztalim 6400/2000-et csinál)
  Vinyó több órás használat után 34 fok. Teljesen változó mikor kapcsol be rajta a venti és vagy 3 sebességet használ a hűtéshez.

  CS-zni szokott rajta a párom, ha lan partira megyünk, a 3D 800-ban még okés.
  Én meg netezek rajta mert keveset fogyaszt. Valamivel több mint 2 óráig bírja táp nélkül.

  Countert, Pokoli Szomszédok 1-2-őt, Screamer 4x4, Syberiát 800-as felbontásban szépen elviszi. Újabb komolyabb játékokat lehet felejteni. Még csak nem is Directx8-as vga van rajta. :(

  [Szerkesztve]

  Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

 • 4$T0|\|

  újonc

  Kinek mi a véleménye a Clevo notebookokról ? Nagyon megköszönném, ha olyanok is írnának, akik már több éve használnak Clevot.
  Most akarok venni notebook-ot, Asusban és Clevoban gondolkozom, de van egy megérzésem, hogy az Asusba többnyire az a 60e plusz az csak a márkanév megfizetése, mert a Clevo notebookok ennyivel olcsóbbak és ugyanúgy 2 év gari van rájuk. Azt tudom, ha az ember megvesz egy Asus-t akkor azzal nem lesz gondja, de kíváncsi lennék, hogy a Clevo hol tart a megbízhatóság terén.

  Előre is köszi a válaszokat !!!

 • torma99

  fanatikus tag

  Van egy másik Clevo-s topic ami már régebbóta létezik, nézz be ott csomó vélemény van(Clevo m400a), de egyébként egyetértek veled az asus-szal kapcsolatban, én még igaz csak pár hete használok clevo-t de teljes mértékig meg vagyok vele elégedve, nem zajos, kijelző hibátlan, lehet vele bugiee-jumpingolni, vadvizi evezni, ejtőernyőzni, játszani,de ha nem akarod nem kell a lényeg h megtehetnéd :DDD

 • xedos

  PH! addikt

  Szia! Én egy erős ASUS-t árulok....
  [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=157076[/]

  4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  A véletlen úgy hozta, hogy barátnőmnek egy Clevo M450-e van, míg nekem egy Asus W3-as, így azt hiszem, jogosan alkothatok véleményt.

  Lássuk a Clevot:
  Csomagolás: Igénytelen (''Enjoy with me'' és ''Notebook Computer'' feliratú) csomagolás, mindenféle márka ill. típusjelzés feltüntetése nélkül. Ezeket csupán egy kis matrica mutatja a dobozon, de tekintve, hogy valószínüleg barebone-ként érkeznek az országban, nincs rajta RAM, CPU, HDD méret feltüntetve. Mindegy, részltekérdés.
  Tartozékok: driver CD, angol nyelvű felhasználói kézikönyv, illetve egy külön extraként kiemelt ajándék táska, amiről inkább ne beszéljünk. Egy fokkal jobb, mintha egy Tesco-s reklámszatyorban cipelnénk a gépet, de tényleg csak egy fokkal. :D
  Teljesítmény: Ez egy integrált grafikus vezérlős gép, szóval brutális 3D-s teljesítményt nem lehet tőle várni. 3000 körüli 3DMark2001SE pontszám, átlagosan ~40 FPS COD-ban, 800x600, all-mid beállítás mellett, single player módban. Minden másra tökéletes, hála az 512 Mb RAMnak és az 1.7-es Dothan procinak.
  Akkuidő: Átlagos használat mellett kb. 2.5-3 óra, de pontosan nem mértük le.
  Személyes tapasztalatok: 6 hónapos, egyszer már megjárta a szervízt törött káva miatt, amit korrektül és elég gyorsan cseréltek is. Az összerakottság-érzet hagy maga után némi kívánnivalót, de ennyi pénzért korrektül össze van rakva. A billentyűzete jó, a touchpad szintén. Az egész gépről érződik sajnos az olcsóság érzete, de cserébe korrekt árért jó teljesítményt, 2 év garanciát és (kopp-kopp) korrekt szervízt kapunk.

  Most következzen az Asus:
  Csomagolás: Bazi nagy kartondoboz, benne egy kisebb, kellemesen dizájnolt külsejű kisebb doboz, ami a gépet rejti. A doboz oldalán minden infó fel van tüntetve a kis matricán, még a S/N szám is. Bíztató kezdet.
  A nagy doboz:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)
  ...és benne:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)

  Tartozékok: Erős kontraszt a Clevo puritánságával, és bizony itt már látszik, hogy bár az Asus nevet is meg kell fizetni, de nem csak annak köszönhető a többlet ár. A gép mellé kapunk egy ''Quick Start Guide''-ot, ami az első lépések megtételéhez nyújt segítséget (ez sajnos angol nyelvű). Jár hozzá továbbá angol és magyar (!) nyelvű kézikönyv, magyar garanciafüzetecske, install CD, Asus DVD (PowerDVD5), Powerdirector, Cyberlink Medi@Show, Nero, 3 játék CD, Logitech Cordless Optical Mouse for Notebooks, táska. A táska fényévekkel jobb, mint a Clevo megoldása, erre tényleg rá merem bízni a notit, bár egy Dell vagy Samsonite táskával nem vetekszik természetesen.

  A tartozékok szépen becsomagolva:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)
  A gép, a táska, a tartozékok és a doboz:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)
  És végül a kirakodóvásár:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)

  Teljesítmény: A Mobility Radeon 9700-nek köszönhetően a cucc 10500 körüli 3DMark2001SE eredménnyel, COD-ban átlag 150-200 FPS-sel (single módban) üzemel. A SuperPI 1M-s tesztjét 49 sec alatt ette meg, szemben a 2000+-os Athlon XP-m 1 perc 30 másodperces eredményével. (Ebben a notiban is 1.7 Dothan, 512 mega RAM terpeszkedik.) Sebesség gondom még semmivel nem volt, de játékokat a COD-on kívül még nem futtattam.
  Akkuidő: A gép netezéskor, kevésbé prociigényes feladatok alatt 600 MHz-en ketyeg, így 4 és fél órát megy. Filmnézés, játék körülbelül három óráig mehet akkuról. (Játék esetén kicsit kevesebb, filmnézés esetén kicsit több, kivéve, ha CD-ről/DVD-ről megy a film, akkor alulról súrolja a 3 órát.)
  Személyes tapasztalatok: Én nagyon szeretem ezt a kis notit, talán kicsit elfogultan is írtam róla, ezt nézzétek el nekem. Mindenesetre korrektül össze van rakva, gyönyörűen néz ki, a GlareType WXGA kijelző munkára, filmnézésre, játékra egyaránt fantasztikusan bejött nekem, a gép gyors és nem melegszik túlzottan (azonban negatívum, hogy a ventilátor kifúvónyílása a gép jobb oldalán van, és az egeret tartó kezünkre fújja a meleg levegőt, amikor rákapcsol), halk, és mindehhez viszonylag kicsi, és alig 2.2 kiló! Bónuszként nem billeg, ha ki van véve belőle az akku :). Nekem szerelem volt első látásra, és a mai napig nem ábrándultam ki belőle.

  Szálmintás alumínium borítás a tetején:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)

  ... és a készülék kinyitva:
  [kép]
  (Nagyban: Bővebben: link.)

  Röviden ennyi, szerintem azért komoly különbség van a két márka között, mind minőségben, mind körítésben. (Hozzátenném, hogy a W3 high-end gép, míg az M450-es nem az...)

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • Versus69

  lelkes újonc

  hát nem tudom mi értelme volt összehasonlítani a kettőt, az asus majd 2x annyiba kerül...

  ''Fa*kabát, mr. fa*kabát, rendőrnek szült meg a jó anyád...kiváncsi lennék,miért ez a neved??''

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  ''Hozzátenném, hogy a W3 high-end gép, míg az M450-es nem az...'' Örülök, hogy figyelmesen olvasol. Annak, akinek ezt írtam, talán ez is segít.

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • 4$T0|\|

  újonc

  Először is nagyon szépen köszönöm a hosszú hozzászólást.

  A másik, hogy a notebook.hu-n nézegettem a notikat és találtam:

  ASUS M6858NEB, 300 +áfa
  Bővebben: link
  1,7 Dothan, 512 Ram, 60 giga vinyó, DVD olvasó, ATI 64 megás

  ezzel szemben:
  CLEVO M375EW 07, 300 +áfa
  Bővebben: link
  2,1 Dothan, 512 Ram, 100 giga vinyó, DVD író, ATI 128 megás

  mondjuk az asus tele van extrákkal az lehet, na de kinek kell acrobat reader meg nero express ? (najó lehet hogy csak nekem nem kell)
  és még annyi, hogy (a notebook.hu-ból kiindulva), ezt a clevo szériát egyedileg lehet konfigurálni, tehát ha úgy akarom akkor 1 giga ramot tetetek bele, míg az asust nem lehet konfigurálni.

  Már csak egy lépés maradt hátra, hogy vajon az ASUS tartósabb? Egyik üzletkötő ismerősöm mesélte, hogy ha elad egy ASUS notebookot, akkor az illetőt nem látja többet, viszont ACER-ből rengeteget hoznak vissza mert hibás, a Fijutsi-Siemens egyenesen megbízhatatlan, de Clevoval nem foglalkozik.
  Akinek Clevoja van legyen szíves megosztani velünk, hogy volt-e problémája a notival.

 • Versus69

  lelkes újonc

  ez rendben , de még mindig nem látom értelmét egy alsó-közép kategóriás gépet egy high-end géphez hasonlítani.

  ''Fa*kabát, mr. fa*kabát, rendőrnek szült meg a jó anyád...kiváncsi lennék,miért ez a neved??''

 • dennisjunior

  kvázi-tag

  Hi'

  Nekem egy Clevo D400S-em volt kb másfél évig, semmi baja nem volt, csak nagy volt, és nemtetszett a formája :) ezért eladtam.
  Most egy Clevo T200V-m van, eddig lekopogom ennek sem volt még semmi baja. Szóvel szerintem a Clevo-k maximálisan megbízhatók, kb napi szinten 12 órát ment/megy egyfolytában, eggyik gépre sem jellemző a fagyogatás, azthiszem a D400S a 1,5 év alatt vagy 3 szor fagyott le, azt is a videokárya driver miatt produkálta 3ds max alatt, ami később az új drivernek köszönhetően megszűnt.

 • Eryck

  lelkes újonc

  Hy!

  Clevo M400A-m van, semmi olyan bajom nem volt vele amiből messzemenő következtetéseket lehetne levonni. Megbízhatóan működik, nem hangos, nem melegszik, gyors. Van egy Fujitsu-Siemens Amilo A7640-m is, azzal sincs semmi baj, sőt volt két másik F-S notebookom és azokkal sem volt probléma.
  Egyébként sem lehet egy gépből nem lehet következtetéseket levonni az egész márkára.

  Az Asus - Clevo összehasonlításhoz meg csak annyit, hogy a W3-as high-end jelölése leginkább az árában jelenik meg...:D

 • torma99

  fanatikus tag

  Helló!

  Tényleg ne vedd sértésnek de egy kicsit vitatkoznék veled, az összehasonlításod miatt. Amit a Clevo-ról írtál teljesen fedi a valóságot nade!!!Bemutatod a notidat ami majdnem fél millióba kerül és elkezded lehúzni a clevo-t, hát megmondom neked az őszintét, h messze nem ugyanaz az árkategória nekem m400a-m van 370-et szurkoltam le érte tehát a te gépednél egy jó 80-100 ezerrel olcsóbb. És már kész is a 80-100 ezer az pont az optikai egér, a csomagolás, a 3 játékcd(notin ki játszik???), meg a táska, egyébként én még sosem láttam asus notit, de az a táska a képen hát az sem egy biztonságos így első ránézésre :), de tény h a clevoé sem az. Sztem itt most egy olyan összehasonlítás történt mintha a egy H Astrát egy Szusival vagy inkább egy renault thaliával hasonlítottad volna össze. De egyébként nézd meg a clevo-kat mert elismerésre méltó azok teljesítménye is.(X700,533-as dothanek,multiregional dvd stbstbstb...h a 2 év gariról ne is beszéljek)Na mind1...

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Eleinte én is Clevot akartam venni, de szerencsémre barátnőmnek előbb lett meg a Clevoja, mint ahogy nekem összejött a pénz a notira, így annak a gépnek a tapasztalatai alapján nem vettem végül Clevot, ugyanis én is elég sokat használtam az ő gépét, és bizony komoly hibái vannak.

  Természetesen nem egy árkategória a két összehasonlított notebook, ebben egyetértek Veled teljes mértékben. Azzal a hozzászólással csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem csak a márkanév, hanem a hozzá kapcsolódó extra szolgáltatások miatt van árkülönbség a két noti között.

  A táskáról pedig annyit, hogy használtam mindkettőt, hidd el, és és föld. A Clevoé egy kis vászondarab füllel, míg az Asus egy rendesen kipárnázott, gyöngyvászon táskát adott, fém tartókkal, ezernyi zsebbel meg mindennel. Nem Samsonite minőség, és a két noti közti árkülönbségből természetesen jópár komoly notebooktáskát lehet venni :D.

  Vannak olyan hülyék, akik játszanak notin. Pl. én. :U

  De ezek szerint nem jött át, amit írni akartam, mindenki leragadt kis részleteknél. Ami annak a hsz-nek a lényege volt, az az, hogy igenis, az árkülönbség bizony általában többletszolgáltatást is jelent.

  A Suzukis hasonlatod igen helytálló, sajnos a Clevo pont olyan, mint egy Suzuki... Jól fog jönni a 2 év garancia, amikor a szervízben voltunk, egymás után hozták a döglött Clevokat. (Mielőtt valaki belekötne - tisztában vagyok azzal, hogy a Notebook.hu a Clevo márkaszervíze, így a rossz Clevok mindenképpen oda kerülnek, míg más gépből lehet, hogy kevesebbet hoznak oda, hanem azok rögtön az adott típus márkaszervízébe kerülnek...Mindenesetre akkor is érdekes látvány volt.)

  Eryck: Köszönöm jóindulatú hozzászólásod, természetesen a high-end nem ''abszolút értékben'' értendő, mert van sok, ennél gyorsabb notesz. De 2 kilósan ilyen paraméterekkel? Hm... Abból már nem olyan nagy a felhozatal.

  A$to|\|: Asust is lehet konfigurálni bizonyos keretek között, csak a hardver jóval drágább bele (és bármilyen más notiba), mint a Clevo konfigurátornál. Tetethetsz bele több RAMot, nagyobb HDD-t, és azt hiszem, hogy ezt a notebook bolt (Pl. a Notebook.hu garanciálisan beszereli Neked). A prociban nem vagyok biztos, mert pl. Németországban lehet kapni W3-ast 2GHz-es Dothannal, de annak kicsit más a háza, mintha az alján is lenne szellőzőnyílás. Azonkívül a nagyobb proci valószínüleg erősebb hűtést igényel, lehet, hogy ezt nem lehet ilyen alkatrészcserénél megoldani. :F

  [Szerkesztve]

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Az az egy ütött szöget a fejembe, hogy miért hiszi azt mindenki, hogy olcsón is lehet jót kapni - pláne a számítástechnikában... Ez természetesen nem predesztinálja, hogy a drágább mindenképpen minőségibb, de igen valószínű.

  Persze a másik oldalon ott van az, hogy számítástechnikai termékbe nem is érdemes sok pénzt feccölni, mert igen nagy az értékcsökkenése. :)

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • 4$T0|\|

  újonc

  Kedves blackdogone!

  Köszi a hosszú választ. De kérlek mondd még el a véleményed. A 18. hozzászólásban van 2 noti, te melyiket vennéd meg ?

  Mit jelent az, hogy a Clevonak voltak hibái? Mikre gondolsz? Elsősorban alkatrész hiba, vagy pedig olyan hiba ami alapból úgy van, mint pl. hogy nagyon melegszik, vagy zajos.

 • 4$T0|\|

  újonc

  Tényleg srácok, van itt valaki aki wowozik ?
  Elég neki a topicban említett 300+áfával rendelkező notik valamelyike?

  Itt gondolok az 1,6 Dothan procira az 512 Mb ramra és az ati 9700 64megás videókarira.

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Nehéz a kérdés... Attól is függ, hogy a notebookot tényleg csak egy hordozható gépnek szeretnéd, vagy desktop gép helyett vennéd. Utóbbi esetben ugyanis szerintem fontosabb a nagy teljesítmény, és ez a Clevo előnyét jelenti. Keveslem viszont a 3600mAh-s akkut ehhez a géphez.
  Ha inkább hordozható gépként kellene (én pl. főleg így használom az enyémet), akkor lehet, hogy a könyebb Asust ajánlanám. Nekem az a gondom mindkettővel, hogy nagy ''tepsi''.

  A 375-ös Clevo a bemutatótermi darab alapján elég jól össze van rakva, nem a 450-es széria kissé ócskának ható házába van öltöztetve. És elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol én a legjobban köpködök a Clevóra (kijelentem, hogy a tapasztalataimat egyetlen darab 450-es alapján szűrtem le, amely így általánosításnak tekintendő. Összehasonlítási alapként a korábbi postomban bemutatott Asus, illetve egy Dell Latitude D505 szolgáltak.)

  Iszonyatosan rossz a gép ''érzete'', minősége, összerakása, stb. Ami a karosszérián belül van, azzal nincs nagyobb gond. De az a karosszéria...
  Meséltem a törött káváról, ez állítólag szériahiba, most megcsinálták, remekül szuperál, de az egész gép recseg-ropog. A tapipad két gombja között levő négyállású gomb valami iszonyat, nyeklik-nyaklik, lötyög, stb. A gép ventilátora notihoz képest szerintem nagyon hangos, és igen gyakran kapcsol be, viszont nem vettem észre, hogy túlzottan melegedne. A kijlező látószöge horizontálisan és vertikálisan is elég rossz, a képe viszont jónak mondható.

  Mindannak ellenére, amit itt leírtam, nem egy rossz gép, ár-érték aránya jó.  [Szerkesztve]

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • Eryck

  lelkes újonc

  Jóindulat nem volt benne, max némi cinizmus...:D
  Ha már mindenki hasonlatozik, én is élnék eggyel:
  Lehet szép, karcsú, felcicomázott egy nő is, csak kérdés, hogy játszunk vele, vagy komolyabb szándékaink vannak. :))
  Nagyjából évente cserélem a gépeimet, így nekem az ár-teljesítmény-érték arány fontosabb, mintsem ''high-end'', márkás, feleslegesen agyonszoftverezett notit vegyek.
  A súly nem számít, táskám samsonite van, játszani nem játszok, szóval az asus árát megnézve meg sem fordult a fejemben, hogy vegyek egyet, pláne ha a két gép közti teljesítmény különbséget is figyelembe veszem.
  A minőségbeli különbségről meg csak annyit, hogy ez nem a márkától függ, hanem az alkatrészek minőségétől, tehát nem árt azt is megnézni mi van ezen eszközökre írva és hogy melyiket gyártották ázsián kívül.:DD
  Ki kell fogni egy jól összerakott darabot. Ennyi.:)

  [Szerkesztve]

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Ahogy az én postomban is...

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • WN31RD

  PH! addikt

  Az összehasonlításból kihagytál egy fontos elemet:
  ASUS: 1400x1050
  Clevo: 1280x800
  Ugye nem kell magyarázni, hogy melyik a jobb?

  Az 1.7 GHz-es Dothan szinte mindenre elég, csak akkor van értelme nagyobbat venni, hogyha kifejezetten prociigényes alkalmazásokat futtatsz rendszeresen.

  ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

 • WN31RD

  PH! addikt

  Nem fordítva. A notebook.hu szerint az ASUS gép rendelkezik 1400x1050-es kijelzővel, nézd meg.

  ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Itt szó nem volt W3-asról. Nézd meg, hogy mire írta a hsz-t, mielőtt utat engedsz íráskényszerednek.

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • WN31RD

  PH! addikt

  ''Nagyjából évente cserélem a gépeimet, így nekem az ár-teljesítmény-érték arány fontosabb''
  Én viszont úgy vagyok vele, hogy inkább kevésbé gyakran cserélem a gépeket, így nem mindig a legnagyobb teljesítményt és legújabb feature-öket felvonultató gépem van, de ami van, az kiváló minőségű, és nem idegesít semmilyen apró hülyeségével.
  De a tied is értelmes és tökéletesen elfogadható hozzáállás.

  ''tehát nem árt azt is megnézni mi van ezen eszközökre írva és hogy melyiket gyártották ázsián kívül.''
  Pl. Japánban? ;)
  Mellesleg attól, hogy Kínában raktak össze valamit, még nem feltétlenül rossz minőségű.

  ''Ki kell fogni egy jól összerakott darabot. Ennyi.''
  Hehe. Mutass egy jól összerakott Clevo-t, meg egy viszonylag rosszul összerakott IBM T-t, és hasonlítsd össze őket... :D

  ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

 • WN31RD

  PH! addikt

  Nem, hanem arra, amire a #18-ban van link. Segítek: Bővebben: link

  ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

 • Eryck

  lelkes újonc

  ASUS W3N-H0042 konfig:

  14.1'' (1280x800) WXGA 16:9 GlareType
  Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 1700 MHz CPU
  Intel 855PM chip
  512MB RAM
  60GB HDD 5400 RPM 8MB CACHE
  8x DVD+-RW DL
  ATi Mobility Radeon® 9700/64MB
  3 USB Port...

  Clevo M400A egyedi konfig.:

  15'' (1400x1050) SXGA+
  Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB400 1700 MHz CPU
  Intel 915PM chip
  1 GB RAM
  80GB HDD 5400 RPM 8MB CACHE
  8x DVD+-RW/RAM DL Superdive
  ATI® Mobility Radeon X700/256MB PCI-E
  4 USB Port
  + Bluetooth, Camera, 7.1 hang szoftverek helyett...

  Maradok az én gépemnél. :)

 • Eryck

  lelkes újonc

  Olvastam, de nem arra válaszoltam. :)

  Bár tény és való kissé megkevertem a két összehasonlítást, de lényegében mindegy. Az elvvel nem értek egyet, miszerint van értelme összehasonlítani. :)

  [Szerkesztve]

 • Cerebellum

  őstag

  Üdv!

  Más fórumokban talán már előkerültek a hozzászólásaim, nem vagyok zöldfülő számteches, nagyon sok dolgot tapasztaltam már, de most egy olyan problémával állok szemben, aminek eredetéről fogalmam nincs, ezért kérem a nálam tapasztaltabb kollégákat, hogy véleményezzék az alábbi szitut:

  Adott egy Clevo D900T, 3,2-es prescott, Kingston 2x512 DDR533 RAM, 80G 7200-as HDD, DVD-RW, Gef6800Go, satöbbi. A gép örökké meleg, de ez egy ekkora dögnél rendben is van. Ha meghajtom, mint a vadbarom, pl 10 óra CS:S folyamatosan, akkor semmi baja, se fagyás, se túlmelegedés, sem semmi. Juteszembe, WinXP csücsül rajta. Egyszer egy 3 napos hétvégére hagytam magára audiokonvertálásra, simán bírta. Viszont ha akár 5-10 percre magára hagyom üresben, akkor azonnal megfagy. Csak és kizárólag a kikapcsológombra reagál, és arra is csak 4 másodperc után, instant off-ra, tehát teljesen fagyott az XP. Ezt mi okozza?

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Úgy hangzik, mintha elmenne készenléti állapotba, és nem tudna visszajönni, esetleg a vinyót kapcsolja le, és utána nem talál magára...:F

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Igen, a Clevo az isten, és minden más szar. :U

  Azért ne sarkítsunk már ennyire, hogy ''+ Bluetooth, Camera, 7.1 hang szoftverek helyett...''.

  Bluetooth a W3-ban is van, mínusz 1 kiló, plusz a Logitech egér, plusz a normális táska. Igaz, webkamera nincs. Jaj-jaj, ez szörnyű, nem is értem, hogy lehet meg nélküle az ember.

  S hogy miaf.-nak 256 megás X700 meg giga ram, ha nem játszol, és évente cseréled a notidat...

  És a #37. post után mondá az Úr: ''Az elvvel nem értek egyet, miszerint van értelme összehasonlítani.''. Mindegy, tudjuk, mindenki hülye csak te vagy helikopter.

  [Szerkesztve]

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • Cerebellum

  őstag

  Logikus következtetés, de elfelejtettem leírni valamit, ami ezt kizárja szerintem: a gép a munkaasztal képernyővel fagy le, nem sötétül el. Képernyővédőt és a készenléti üzemmódot kiirtottam, elvileg a világ végéig is desktop képernyőt ad. Ad is, csak kb 5-10 perc után fagyottan. Egérkurzor stabilan egyhelyben, stb stb.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • Cerebellum

  őstag

  Nohátakkor sorban.

  A képernyő MÉRETÉBEN gyengébb az asus, leszámítva a GlareType-ot, ami klasszisokkal szebb, mint a hagyományos tft, homogén képet ad, lényegesen szélesebb betekintési szögben. Meg sorolhatnám.

  CPU ugyanaz.

  RAM: jó dolog a giga ram, de egy ilyen laptopot a többi alkatrész miatt nem tudsz olyan dologra használni, ahová ne lenne elég az 512M. Egyenlőre.

  60G vs 80G ki mekkorát rendel bele.

  DVDRW ugyanaz

  VGA a Clevoban jobb

  Fú, Clevoban +1 USB

  BLuetooth 5k, kamera notira 5-7k. 7.1-es hangot nehogy azt mondd, hogy kihasználod, mer rondán kiröhögnek.

  Summáznám. A clevo 1 giga ramja játékra és fotosopra is optimális. Ezt viszont az 1,7-es dothan nem teszi lehetővé, valamint az 5400-es vinyók a laptopokban lassúak és passz. Megsúgom, hogy a 855-ös rendszerek jobban össze vannak pakolva, mint a 915-ösök, régebbi, de kiforrottabb technológia. A 7.1-es hangot nem használod ki. A bluetooth hasznos, a +1 usb-re azt mondom, usb hub.

  Arról meg ne feledkezzünk meg, hogy az asus és a clevo célcsoportja nem ugyanaz.

  Emellett hozzátenném, hogy az említett ASUS gép csak a notebook.hu és esetleg az asus szerint high-end. High-end-re ott a D900T. Főleg ha az enyim nem lenne az enyim fos és fagyna le 5 perc pihi után.

  [Szerkesztve]

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • dat

  senior tag

  Már ne is haragudj, de d900t meg asus w3 nem egy kategória. És kategóriáján belül mind a kettő high end. Egyik mint DTR, másik mint kellemesen hordozható notebook (mer' azért nem subnoti).

  Akinek van rá pénze, vegyen asust, akinek nincs, az vegyen clevo-t. Egyikük sem jár rosszul....

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  '' Akinek van rá pénze, vegyen asust, akinek nincs, az vegyen clevo-t. Egyikük sem jár rosszul....''

  ...és ott a pont! :R

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • 4$T0|\|

  újonc

  Summáznám. A clevo 1 giga ramja játékra és fotosopra is optimális. Ezt viszont az 1,7-es dothan nem teszi lehetővé, valamint az 5400-es vinyók a laptopokban lassúak és passz.

  Hogy érted, hogy az 1.7-es Dothan nem teszi lehetővé ?

 • dat

  senior tag

  Sztem a srác tévedésben él. Az 1.7-es dothan elég jó...játékra is..:U

 • Cerebellum

  őstag

  Hát... attól függ, mit értünk játék alatt, a pasziánsz is játék. Egy biztos: pl egy csounter-strike source-ot az a gép a laptop natív felbontásában nem fog jól futtatni.

  high-end-re meg annyit, hogy akkor a szuzuki high-end, elvégre az olcsóság kategóriájában verhetetlen. Nos biztos nem rossz autó, motorikusan is tűrhető, de olyat, hogy high-end, még nem hallottam rá.

  Tehát az asus w3 is erős gép a maga kategóriájában. A clevo is a magáéban. De a high-end az egy másfajta csoportosításon belüli csoport.

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

 • bLaCkDoGoNe

  PH! kedvence

  Miért kéne natív felbontásban játszani? Az 1.7-es Dothan kb. egy 2.8-as P4 erejével bír, ami még ma sem nevezhető piskótának. A szűk keresztmetszet a VGA lehet, de mivel az én notebookom kb. 1000 ponttal odaveri a BBA Radeon9500-tel szerelt asztali gépemet (procierőben pedig kb. a másfélszeresét nyújtja), nem hiszem, hogy ez egyenlőre túl nagy hendikep lenne.

  ''high-end-re meg annyit, hogy akkor a szuzuki high-end, elvégre az olcsóság kategóriájában verhetetlen. Nos biztos nem rossz autó, motorikusan is tűrhető, de olyat, hogy high-end, még nem hallottam rá.''

  Rájöttem, hogy ez az autós hasonlítgatás nem jó példa, mivel az autóknál a motorikus teljesítmény nem választható el pl. a külsőtől (én legalábbis még nem láttam olyan autót, ami hasított, ugyanakkor vacakul volt összerakva), valamint méreteket pl. nincs is értelme összehasonlítani. A notiknál ez máshogy van, és igenis számít, hogy egy gép mit nyújt, ha 1 kilós, mit ha 2, mit ha 5. A Te értelmezésed szerint high-endnek csak a ''böhömnagy'' kategória ''mocskosulgyors'' gépei felelnek meg. Szerintem pedig nem. De mindegy is.

  "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

 • Eryck

  lelkes újonc

  Nem én mondtam... :U
  Nekem azért kell ekkora gép, mert kell a gépteljesítmény a munkámhoz, ennyi. :)
  De mindegy, tudjuk mindenki helikopter, csak... :C