Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Asus Strix R9 380 2GB videókártya helyett az Asrock alaplap is okozhatta a hibát. Friss Bios kell az alaplaphoz, mert lehet kissé bugosan kezeli a videókártyát. Lacccca87 Egy rosszul behelyezett kártya csak feltünne valakinek... Lehetséges nem is adna képet vagy el sem indulna a gép, mert egyből kifagyna. Tápkábelek helytelen csatlakoztatása a VGA müködését egyből gátolja és az alaplapba rosszul behelyezve károsithatja is a hardvert.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Kikki90
tag
Sziasztok! A minap olvastam, hogy az AMD driverével volt egy kis galiba az elmúlt hetekben, megmondom őszintén nem igen olvasgattam IT-s híreket mostanában, így ez nekem teljesen kimaradt. Egy frissítést tettem fel az elmúlt időben ami AMD kapcsán érkezett (előtte legalább fél évig semmit), de a legutóbbit például még mindig nem. Így attól félek nekem még mindig pont ez a rossz van fenn. Mivel nem találtam meg pontosan, hogy mi a verziója a rossz drivernek, így hozzátok fordulok.
Íme egy kép a driverem verziójáról:
Érdeklődnék, hogy ez megfelelő-e, vagy pont az ami a ventilátort nem szabályozza jól. Nem vagyok tisztában továbbá azzal sem, hogy ez most egy független driver sorozat-e a Catalyst mellett, vagy akár arra is ráfrissülhetett. Nagyon köszi!!
-
törölt tag
válasz
Kolikahh #32957 üzenetére
Attól még az alaplap mint hibaforrás nem zárható ki teljesen. Az Asrock-on egy ősrégi 770-es chipsettel egy frissebb megjelenésű videókártya hibátlan müködése nem garantált. Asrock lapban nem adott képet egy R7 260X egyik kimenetén sem, de egy másik gépben gond nélkül elindult. Nvidia GTX 950-re cserélte le és utána megmaradt az Asrock lapnál. Egyik választás nálad is megoldhatná azt a hibát, mert együtt ez a VGA és alaplap nem müködnek megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Kikki90 #32958 üzenetére
Ez a verziószám a Crimson-hoz tartozik és nem tudom igy nálad produkálhat ilyen hibákat vagy sem. Ez telepités után egyből kiderülhet, mert kimonitorozod a GPU-Z programban a videókártyát terhelés közben. Ha a fordulatszám és hőmérsékletek nem jók, akkor visszatérsz az előző driverhez. A Catalyst és Crimson driver telepitése között egy alapos eltávolitás hasznos tud lenni, mert nagyban különböznek ezek a driver verziók. Valakinek a Catalyst után a Crimson is jó volt, de másoknál sorozatos hibajelenségek fordultak elő. Hardverfüggő lehet kinek mi történik a gépével a Crimson telepitése után. Terhelve 70-72 fok teljesen jó érték, mert egyeseknél Crimson drivernél majd 90 fokra hevült fel a VGA játékok közben és igy a ventik is felzúgtak jó hangosan. Ha nálad semmi anomália nem fordult elő a gépen, akkor használd a Crimson drivert nyugodtan, de időnként monitorozd ki és hallgasd meg a ventik nem harsognak-e túl hangosan.
[ Szerkesztve ]
-
dre75
tag
Felraktam a 15.7.1 és 15.8 drivereket szépen megy vele nincsen fps drog se lag...viszont az ujabb játékok bugosak és nekik kell a crimson. így viszon szerintem használhatatlan ez a kártya ami nekem van és még sok embernek. a zöldeknél sose találkoztam ilyennel...általában a radeon drivereivel van a baj mindig...szomorú de ezért kell megválnom a 380 4gb os karimtól....
[ Szerkesztve ]
-
dre75
tag
-
törölt tag
Egy-két játékra felesleges több drivert cserélgetni, mert a játéknak kell egy jó patch. Ezek a játékok nem jól optimalizáltak, de még a GTX 980 videókártyákon sem nyújtanak olyan hű de jó teljesitményt és játékélményt. Egy rosszul és bugosan kiadott játékot a driveres játékprofilok sem tudnak mindenhol hibamentesen helyrehozni. Ez még a nagy hibatűrésű Nvidia drivereknek sem mindig sikerül. Nvidia hozzáállás [link] Nem szándékozom ezzel most egy vitát előidézni, mert ezekért a játékokért én is (rá)fizetek a játékfejlesztőnek és kiadónak, de közben az Nvidia is fizet nekik, hogy a saját videókártyáit megtámogassa és a saját Gameworks effektjeit ráderőltesse. Ezzel az AMD kártyatulajoknak veszik el a kedvét a játéktól vagy fontolgatják magukban az átváltás lehetőségét. A lebeszélés sem mindig segit, ha valakinek már egy játék végigjátszása annyira fontos lett. Elmegy és megveszi a GTX970-et vagy jobb esetben a GTX980-at aminek már látom értelmét csak nekem ennyi pénzt egyik sem ért meg.
-
Kikki90
tag
válasz
#00137984 #32960 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Ki is próbálgattam amit mondtál, loggolt egy fájlba amíg futott egy game. Az érdekesség az, hogy emelkedett ugye az órajel, meg a hőmérséklet is, valamint ezzel párhuzamosan a fan speed % értékben is, viszont maga az rpm szám ugyanabban a kis intervallumban volt.
59.0 , 10% , 1051 rpm
62.0 , 15% , 1049 rpm
64.0 , 18% , 1048 rpm
65.0 , 19% , 1051 rpm
.
.
68.0 , 25% , 1062 rpmRövid teszt volt, de meg is álltam itt, mert érdekes számomra, hogy azt írja növeli a sebességet, de az rpm meg ugyanannyi. Ez így normális? Köszi!
Szerk.: Közben kipróbáltam, hogy Speedfan-ben feltoltam a %-ot, szép lassan, és igazából 30% felett kezdett érdemit emelkedni az rpm. Így akkor úgy tűnik nincs semmi gond. Viszont nem tudom, hogy updateljem-e a drivert, mert ugye azóta jött ehhez frissítés...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Kikki90 #32970 üzenetére
Nem is tudom... Azért illett volna a hőmérséklet növekedésével a venti fordulatszámának is arányosan emelkednie idővel. Valamilyen szinten ez lenne normális. Majd nézd meg saját ventiprofilt létrehozva (az Asus GPU Tweak II vagy egyéb más programban) emelkedni kell a venti RPM értéknek a hőmérséklettel együtt. Ha beragadt a gyári ventiprofil 1100 RPM-re az nem jó, mert 80fok környékén túl is melegedhet az a VGA. Ventiprofil létrehozása után sem változik ez a helyzet, akkor ajánlott egy alapos driver eltávolitás után a Catalyst 15.7.1 és 15.8 vagy az utolsó 15.11.1 driverek valamelyikét felrakni a gépedre. Crimson driver másoknál is összezavarta a gyári ventivezérléseket és órajeleket.
-
-
Kikki90
tag
Totálisan fel vagyok háborodva ezen a helyzeten. A driverem dátuma novemberi, az AMD honlapja szerint a legutolsó driver decemberi, ja ráadásul van egy hotfix, ami januári. Na most akkor wtf? Én minimum elvárnám, hogy egy stabil verzió legyen fenn, az utolsó, ami már javított, nem külön hotfix kell hozzá (nem beszélve arról hogy a régi stabil verziókat se ártana felsorakoztatni alternatívaként), továbbá ha már van egy frissítéskezelője a szoftvernek, az miért nem ismeri fel hogy van frissebb változat? Komolyan, ezt egy laikus felhasználó hogyan kövesse? Magamat annyira nem nevezem annak, de még nekem sem sikerül.
-
Kikki90
tag
Nekem a 15.11 volt fenn, azt jelezte frissnek a saját szoftvere, ennek dátuma a Windows szerint 11.17. Az AMD oldalán a 15.12-t találtam, nyilván az a decemberi. Azért nem érezte, hogy van frissebb, mert csak a whql-t jelzi és a 15.12 nem az? A 16.1 egy új béta, ami elvileg javít pár dolgot a korábbiakhoz képest? Akkor miért hotfixként jelölik, ami általában azt jelzi, hogy nem új verzió, hanem egy korábbi javítása. Azt hiszem kezdem érteni
Köszi!! Zsébernardo tanácsát megfogadva időközben DDU futtatása után visszaálltam egy korábbi verzióra: AMD-Catalyst-15.7.1-Without-DOTNet45-Win7-64bit. Remélem ez az utolsó stabil Catalyst. Utolsó kérdés: "Nem kell mert a 380-nál 60 fok felett kezd a venti beindulni." - Ebben a mondatban mit takar a 380? Ezer hála a segítségekért!
-
törölt tag
válasz
Kikki90 #32978 üzenetére
Tudtommal HD7850 videókártyád van és azon nincsenek álló ventik 60fokig, mint az R9 380 VGA-n.
Ha meg minden jól müködik Catalyst 15.7.1 drivert használva, akkor egy ideig maradhat azon. Nem gond, mert még én is 15.8-at használok és csak jó Crimson driverre fogok mostantól frissiteni. Crimson 16.1 Hotfix, hogy nem fix.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz
#00137984 #32979 üzenetére
"Crimson 16.1 Hotfix, hogy nem fix.
"
Ez marha jó lett!
Amúgy ide is akkor már.., aki Crimsonra vágyik annak ezt tudom ajánlani: [link]
Megjelenése óta használom Win7 64-en, 2 hónapostól a 8-10éves játékokig mindent nagyon frankón visz, semmi problémám vele, olyannyira hogy a 15.12whql ill. 16.1 duót ki sem próbáltam.
OC is van mellé, MSI AB 4.2-vel, hibátlan nálam.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Blu ray filmeket, meg úgy sima HD filmeket is nagyfelbontású hanggal a procim min.70% -on járatódik.
Catalystban az accelerated video conversion be van pipálva, de úgy sejtem valamit még be kéne állítani, hogy a VGA-t dolgoztassa inkább nem?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Lacccca87
őstag
válasz
cintula187 #32982 üzenetére
Lejátszó függő is. Mit használsz?
-
Lacccca87
őstag
válasz
cintula187 #32985 üzenetére
MPCHC vel tennél egy próbát?
-
Habugi
addikt
válasz
Magoold #32984 üzenetére
Pepitában elvileg a 15.11.1b ugyan az mint a 15.12 Crimson csak még nem volt meg a WHQL minősítés, talán az egyedüli difi amiről tudok az a Fallout 4 féle minimap bug javítása, a tiédben már benne van.
Vagyis ez rémlik, a tévedés jogát fenntartom.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cintula187
addikt
válasz
Lacccca87 #32986 üzenetére
Persze jobb eredményeket hoz az MPC-HC
KODI 20+Gigás Master Audio hanggal
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Lacccca87
őstag
válasz
cintula187 #32988 üzenetére
Én azt mondanám hogy válts akkor
Speciel én is emiatt váltottam VLC-ről. -
cintula187
addikt
-
Lacccca87
őstag
válasz
cintula187 #32990 üzenetére
Programtól függ mire és hogy írják meg a támogatást. Addj fel egy support ticeketet hogy neked kevésbé működik a GPU gyorsítás hátha valami lelkes kóder megoldja ha már nyílt
-
törölt tag
válasz
cintula187 #32993 üzenetére
Azért ez nem egy "átlagos" rip... x265-öt kevés GPU tud gyorsítani (fixfunkciós HEVC dekóder csak a GTX 950/960-ban van, de a Main10-et az sem tudja).
Hybrid (cpu+gpu) dekódolásra van lehetőség, de ott is szerintem újabb GCN-es GPU a minimum. Az MPC-HC dekódere valószínűleg hatékonyabb mint a Kodié, ebből lehetnek a különbségek.
A belső szűrők, videó dekóder beállításainál pipáld be a HEVC-t MPC-ben ha engedélyezni akarod a GPU gyorsítást, ha támogatja a kártya/driver működni fog. Lejátszás közben a CTRL+J-vel tudod leellenőrizni.[ Szerkesztve ]
-
bodo753
tag
Sziasztok!
egy kicsit próbálgattam a drivereket,mert az új dirtnél egy pályán nem voltak fák(mint később kiderült ez a virágbolti verzió miatt volt),de megnéztem hogy a witcher 3 alatt mennyit gyorsul a 15.10 hez képest a 16.1(sokkal),a mérésem úgy zajlott hogy betöltöttem egy állást és egy helyben forgolódtam,így eléggé beállt az fps.
konkrét számokkal ez:
15.10: min 30,3 avg 32,1
16.1: min 40,5 avg 42,6 -
pete_21
addikt
válasz
cintula187 #32998 üzenetére
Lejátszóból én a PotPlayert ajánlom. Nagyon felhasználóbarát, én nem találkoztam olyannal, amit ne tudnék rajta beállítani.
Ha teszel vele egy próbát, akkor a Beállítások/Szűrőkezelés/Videó dekódolón belül a Beépített kódek/DXVA beállításokba menj bele, és pipáld be a DXVA használatát.
Így minden ismert formátumot a GPU fog dekódolni.
Nekem is E8400 CPU-m volt, és alig terhelte ez a program, lényegében mindent a GPU dekódolt. -
JHC
tag
Üdv!
Találkozott-e valaki olyannal, hogy a monitor energiatakarékosba lépése után (nem közvetlenül) a számítógép csonttá fagy, csak reset vagy power gomb. A legújabb driver van fent win7-64bit, semmilyen tuning nincs bekapcsolva. Ezzel a driverrel jött elő nálam, régebben nem fordult elő. Próbáltam állítgatni az energia takarékosságnál a PCIe takarékosságot, mert ki volt kapcsolva, de nem javult a helyzet. Van hogy 1-2 óra múlva is visszajön szépen, de ma délután produkált olyat, hogy nem ment le takarékosba a képernyő, hanem szépen lefagyott a gép. Egérkurzorra nem reagált, és a billentyúzet ledek sem működtek. Ki próbáltam hogy a gépet S3-ba küldöm, emlékeim szerint régebben rendesen működött, de nem szoktam használni. Mikor visszaakartam hozni a gépet S3-ból olyan BSOD volt hogy csak pilláztam. Túlmelegedés nincs ezt ellenőriztem.
stop error 0x39 atimtag.sys
Valaki találkozott már ezzel esetleg?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT
Város: Budapest
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest