Új hozzászólás Aktív témák

  • irhejja

    tag

    Azért az durva, hogy mennyire egyedi hibák lépnek fel itt egyeseknél.

    Nekem a jelenlegi az 5. ATi/AMD kártyám, volt már ATI Radeon HD 4650, ATI Radeon HD 5670, AMD Radeon HD 7750, AMD Radeon R9 280X és most van az AMD Radeon R9 290X. A régi ATI Radeon HD 4650 videokártyát leszámítva mindegyik a mai napig használatban van a család különböző számítógépeiben és rendszeresen kapnak is driver frissítést (ez nálam amolyan hobby dolog). A számítógépek között van 32 és 64 bit-es Windows 7 és 64 bit-es Windows 8.1 is.

    A kb. 7 év alatt konkrétan 2 hibával találkoztam, egyik még az ATI Radeon HD 5670 mellett jött elő, amikor valamiért driver frissítés után 100%-on pörgött a videokártya... ezt rögtön meg is oldotta a driver újratelepítése. Illetve a mostani AMD Radeon R9 290X az előző Crimson driverek mellett az Armored Warfare produkált 1-2 apró grafikai hibát, de a 16.1-es Crimson mindegyiket kijavította.

    Nem tudom, hogy én vagyok-e a világ legszerencsésebb ATi/AMD videokártya birtokosa, vagy mi, de lehet jövő héttől elkezdek lottózni.

    Minden esetre megosztanám, hogy én nálam, hogyan is zajlik egy driver frissítés:

    1. Letöltöm az legújabb drivert, a legújabb DDU-t és amennyiben az adott gépen használom akkor a legújabb ASUS GPU Tweak-et.
    2. ASUS GPU Tweak-et teljesen bezárom, IObit Uninstaller segítségével teljesen letörlöm (sokan nem szeretik az ilyen registry-be belematató programokat, konkrét cleaner programot én sem használok de az IObit Uninstaller nekem nagyon bevált), majd a számítógépet újraindítom.
    3. Jelenlegi drivert alaphelyzetbe állítom majd elindítom a DDU-t és engedem, hogy újra indítsa a számítógépet csökkentett módban.
    4. Safe Mode-ban DDU lepucolja a drivert majd újraindítja a számítógépet normál módban.
    5. Normál módban új drivert feltelepítem, majd újraindítom a számítógépet.
    6. Újraindítás után ASUS GPU Tweak-et feltelepítem, majd újraindítom a számítógépet.
    7. ASUS GPU Tweak-et beállítom és le is tesztelem játékban (órajelek, hőmérséklet, stb.)

    Bár így soknak tűnhet SSD mellett az első 6 pont kb. 6 perc, a 7. pont kb. 10 perc. tehát durván negyed óra, ami nekem teljesen megéri, főleg ha azt nézzük, hogy az AMD kb. havonta 1 drivert ad ki. Szóval havi negyed óra és minden tökéletesen működik.

    Mondjuk a képhez még hozzá tartozik, hogy eredeti Windows van a gépeken, eredeti szoftverekkel, eredeti játékokkal és az IObit Uninstaller-t és a DDU-t leszámítva nem használok semmilyen tisztító/optimalizáló/registry buheráló szoftvert. Illetve nem nézünk csúnya oldalakat, szóval nincsenek tele a gépek különböző vírusokkal és hasonlókkal. És, ismétlem a 4 számítógép egyikén sem tapasztaltunk hibákat, pedig naponta használjuk. Ja, és az AMD Radeon R9 280X és az AMD Radeon R9 290X még OC-t is kap és az AMD Radeon R9 280X full AMD konfigurációban van (AMD FX-8350).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák