Új hozzászólás Aktív témák

  • #10691584

    törölt tag

    válasz colossal89 #32166 üzenetére

    Ezt én sem tudom, azt viszont igen, hogy amit irsz: lehetséges. A HD7xx-es sorozattól kezdődően (jellemzően a z ilyen jellegű programok HD7750-től számitják) az AMD GPU/IGP/APU-iba beépitésre került egy dedikált/fixfunkciós hardveres video enkódoló egység a VCE (pongyolán megfogalmazva) legalábbis legjobb tudomásom szerint. Én ugyan ezt még nem használtam (mivel a kártyám régebbi szériához tartozik, ami még nem tartalmaz ilyen egységet) de amennyire én tudom, ennek az egységnek az egyik leglényegesebb "hozománya" pl. a te szempontodból, hogy videorögzités közben (állitólag; ismerősök mondták) 0~2% teljesitmény veszteséget generál játék közben az enkódolás kikapcsolt állapotához képest, mivel az enkódolást ez a hardveres egység végzi, mint "célszerszám" (és nem a központi processzor magjait terheli, hanem azok teljes mértékben a játék futtatásával vannak "csak" leterhelve) A készülő video minősége nnyilván nem üti meg az AVerMedia, Elgato, Blackmagic, Hauppauge vagy hasonló hardveres rögzitők minőségi szintjét, viszont nem is kell külön megvenni 40/50 ezrekért.. (ha valaki jobban/máshogy tudja, nyugodtan korrigáljon)

    Tehát: Ameddig enélkül a VCE (az nVidiának és Intelnek is van hasonló) egység, vagy külső (drága) enkóder "kütyü" nélkül a video enkódolás kizárólag a központi processzor magjait, erőforrásait terheli (az olyan utasitáskészletekkel operálva, mint SSE2-3/SSSE3/SSE4.1-4.2/AVX stb) ami játék közben ugye eléggé intenziv terheltséget eredményez (mivel még játék nélkül is eléggé szénné terheli a processzormagokat) addig a VCE hardveres fixfunkciós egységgel ez a plusz terhelés nem érzékelő, mert nem a processzormagok végzik a tulajdonképpeni video kódolást, hanem ez a beépitett egység/célhardver. Egyszerűbben szólva: FPS drop nélkül tudsz X264-ben rögziteni/netre streamelni valós időben és ingame/játék közben.

    Egyébként, ha érdekel, többek között itt és itt irnak róla PH oldalról, legalábbis én most ennyit találtam. Talán azt sem mellékes megjegyezni, hogy több generációja van, amik nyilván változásokat is hoztak a képességeik tekintetében egymáshoz viszonyitva. Ha jól tudom a VCE most a 3. verziónál tart.

    Tehát, ha VCE képes videokártyád/APU-d van, talán érdemes jobban belemélyedned, hogy mely programok támogatják/használják, mert nyerhetsz vele. Ha minden igaz és jól értettem, amiket irtál, akkor éppen azt, amit kivánalomként megfogalmaztál :)

Új hozzászólás Aktív témák