Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz AtHoS #29045 üzenetére

    Bizonyos beállítások, profilok megmaradnak a következő drivernek.
    Alapvetően ezért marad ott "szemét", hogy az új driver tudja használni.

    Legdirektebben ez nyilván akkor történik amikor csak simán rátelepíted/updateled a drivert.
    Amikor csak simán uninstallálod akkor azok a fáljok/bejegyzések törlődnek amikre tuti nem lehet szükség később.
    A különböző "cleaner" programok ezeket szedik le, különböző szinten és minőségben "tisztítva" ki a windowst.

    Kétféle probléma szokott lenni, ha az új driverben valami olyan funkció van, vagy olyan változás ami másképp működik és a régi beállítások vagy profilok nem értelmezhetőek rajtuk vagy másképp értelmezhetőek. Ilyenkor jönnek/jöhetnek elő különböző problémák, instabilitások, grafikus hibák, legrosszabb esetben a nem indul a windows, fekete képernyő stb. Ekkor nem működik a sima update.
    Ilyenkor jöhet jól az eltávolítás első körben. Persze eltávolítás után is maradhat még ilyen "szemét", így ez is okozhat problémát. Ilyenkor segítenek a különbőző "cleaner" programok tovább.

    A cleaner programok hibája meg az, hogy ha bármi változik a driverben reg vagy konfigurációs bejegyzés szintjén, nem feltétlen távolítanak el mindent jól, így további galibát okoznak csak.
    A másik bajuk, hogy ha nem jól működnek akkor eltávolíthatnak/kigyomlálnak valami olyan alap windows bejegyzést vagy fájlt is, ami az alapvető működéshez kell... ilyenkor jön az hogy a gép gyakran el se indul, vagy csak fekete képernyőt ad windows login után, netán nem működik csak a csökkentett mód, vagy valami hasonló... stb stb.

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák