Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz #93794560 #27286 üzenetére

    Hát, én is maradok a 14.7RC1-nél, az OK, és még a videó-gyorsítás sem szarja szét a rendszert.

    Bármennyire is szidom soxor az AMD-t és a drivereit, azt viszont nem írom alá, hogy a kártyáik vagy a meghajtók érzékenyek lennének Intelre, főleg, mivel bőven voltak Inteles lapjaim (még szervizben is dolgoztam jó ideig), és a bugokat mindig a VGA-meghajtók okozták (még az AMD-s konfigoknál is :DDD ). Egyetlen kivétel manapság az Intel PCI-E energiagazdálkodása, annak kikapcsolásával adott esetben ez a probléma orvosolható (legalábbis nem találkoztam olyannal, hogy ez ne lett volna elég). Bios frissítéssel viszont ez is megoldódott pl. a jelenlegi lapomnál, amely régebbiekkel nem ébredt fel alvó módból PCI-E en. gazd. feature-öket aktiválva, mostanában viszont jó. Megjegyezném, hogy ez szintén lehet driver is, hiszen az AMD meghajtóm is most jó először, hónapok óta. :) De azt sztem az AMD sem kockáztatná meg, hogy Intel hardveren ne működjenek rendben a VGA-ig. Ott van az Intel ellen a Mantle-nek nevezett szemétkupac (jó, ti, a gyenge procikkal, örüljetek annak a 2 játéknak :P :R ).

    Sajnos sok gyártó készít VGA-kat gagyi (értsd: nem az ajánlott v. jobb) alkatrészekkel, értem ezalatt a tápellátást is, ez megint nem az AMD sara, ahogy anno nV kártyáknál is volt ilyenekkel sok BS probléma, de az enyémnél soha. Az nV-nak is át kellett írnia emiatt a meghajtót (mondjuk ők nem rontottak el mást helyette :DDD ). Sztem ennek az a megoldása, hogy ne azt a 2-5000Ft-ot sajnáljuk már a minőségre, ha VGA-t veszünk (bár neves VGA-gyártók is adtak már ki sz.r sorozatot, kisebb az esély a szívásra).

    Hardver-kompatibilitási probléma az egyes gyártók extra feature-ei miatt bármilyen VGA-val és lappal kapcsolatban felmerülhet (bios-problémákról nem is beszélve), találkoztam jó párral, egyébként még olyannal is, hogy egy ASUS Intel lapban nem tudtunk wint telepíteni ASUS VGA-val (történetesen nV volt), viszont, ha másik VGA-val felraktuk a rendszert, utána már a saját gyártmánnyal is gond nélkül ment.

    Ja, erre mondják majd, hogy az AMD meghajtókkal sincs semmi baj, csak a sok "hülye user", aki még driver telepíteni sem tud. :U Régebben voltunk páran, akik azzal érveltünk, miért e topic, ha az AMD meghajtóival minden rendben, ált. ez volt a válasz (sztem legalább 15%-ban ezt kapják, akik ide fordulnak valamilyen problémával.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák