Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    Mennyi hülyeséget tudnak itt összehordani egyesek...

    A szar ati driverekről csak annyit, hogy az nvidia 8-asnál régebbi kártyákhoz 2006 november óta most 17-én adott ki csak új drivert XP alá, aztán gyorsan vissza is vonta mert elszabták (nem nagy hiba, 6-osnál régebbi nvidiákra nem megy fel - ezt leszámítva tök jó kis driver :) ).

    Ezeknek a program összeakadásoknak a nagy része szerintem alapvetően a nem karbantartott rendszer miatt van (hiányzó vagy az alaplaphoz kapott CD-ről telepített kb féléves alaplapi chipkészlet driver, régi directx (a legújabb 2007 áprilisi!), 2-3 víruskereső folyamatos figyeléssel, különböző toolbarok / egyéb spyware/malware/adware programok a gépen a felhasználó tudta nélkül stb. És még sorolhatnám...).

    Mielött még valaki a fejemhez vágná hogy de elvagyok szállva magamtól, megmondom a frankót hogy nem! De PC szervizeléssel foglalkozván a naponta behozott mondjuk 10 gépből 9-en(!!!) katasztrofális állapotban van a rendszer (tempkönyvtárak tele, temporary internet files tele, 200-as winyó 1 szépnagy partícióval, FAT32-re telepített XP stbstbstb).

    Szerintem ha valaki normálisan (értsd nulláról felhúzva) telepít NTFS-re egy gyárilag SP2-es XP-t, felteszi a legújabb netről letöltött (nem az alaplap gyártójának weblapjáról, hanem a chipkészlethez való) legfrissebb alaplapi chipkészlet drivert, utána feltesz egy 2007 áprilisi direct-x-et, majd felteszi a 7.4-es catalystot (9550-nél régebbi kártyára a 6.5-öst mert azokra az a legújabb), NEM FOG az említett problémákkal találkozni!

    Egyetlen probléma tényleg van videokártya fronton, de ez várható is volt. Ez a probléma főleg az olyan kártyákon jelentkezik, amelyeknek eleve nincs analóg kimenete, csak DVI. A probléma pedig a megjelenítőeszköz (analóg monitor vagy analóg módon bekötött TFT) kezelésében rejlik (nem ismeri fel rendesen, VESA DDC nem működik rendesen, képfrissítési / felbontásváltási problémák vannak stb). Ez részben tényleg az ATI driverek hibája. Viszont azt is meg kell érteni, hogy sajnos az idő bizony elhaladt az analóg módon bekötött kijelzők felett, DVI-ra lehetőleg DVI-os megjelenítőt kössünk. Vannak már olyan videokártyák, amiknek a DVI kimenetére nem lehet rádugni a DVI->VGA átalakítót, minekután analóg jelet már nem is adnak ki magukból... sajnos vagy nemsajnos ez a várható jövő!

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák