Új hozzászólás Aktív témák

  • _DiEGO_

    őstag

    válasz InfiniteReality #26203 üzenetére

    Egyszerűbb idemásolni a főbb lényehet , hogy ki milyen karival rendelkezik és betudja sorolni azt :

    Technikai értelemben ezek tartalmazzák az első verziójú utasításarchitektúrát és a szintén első verziójú ACE egységeket.
    A legegyszerűbb a GCN S.I.-vel (Southern Islands) kezdeni, ami az alapot képviseli, és a fent linkelt cikkben erről írtunk. A GCN S.I.-re épül a Cape Verde (Radeon HD 7750 és 7770), a Pitcairn (Radeon HD 7850, 7870 és R9 270X) valamint a Tahiti (Radeon HD 7950, 7970 és R9 280X) kódnevű cGPU is.

    A következő lépcsőt a :
    Bonaire (Radeon HD 7790 és R7 260X), az Oland (Radeon R7 240 és 250) és a Hainan (erre még nem épül dobozos termék) kódnevű cGPU képviseli, melyek vegyítik az új GCN C.I. (Caribbean Islands) utasításarchitektúrát az eredeti ACE egységekkel. Ez amolyan átmenet az igazi szintlépés és az első GCN fejlesztés között.

    A legmodernebb kategória:
    Az új GCN C.I. utasításarchitektúra és a továbbfejlesztett ACE egységek párosítása jelenti. Ide tartozik a Kabini és a Temash kódnevű SoC APU-k IGP-je, valamint az új generációs konzolokban található APU-k integrált grafikus vezérlője, és persze jelen cikkünk alanya, a Hawaii kódnevű cGPU is.

    Fontos megjegyezni, hogy ez a rendszer megfelelő HSA-MMU mellett dolgozik teljes funkcionalitással, így PC -n majd a Kaveri APU IOMMU v2.5-ös egységével lesznek kihasználhatók a legfőbb előnyei.

    A GCN architektúra sarkalatos pontjának számítanak még az ACE egységek, melyek úgymond opcionális részei a rendszernek, vagyis implementációjuk nem kötelező, tehát egy adott GPU működik nélkülük is, de olyan előnyt kínálnak, hogy az általános számítások felé haladó világban ezeket már nem lehet kihagyni. Az AMD azonban meglehetősen finoman állt hozzá az új irányokhoz, így a Cape Verde, a Bonaire, a Pitcairn és a Tahiti cGPU-k két ACE-t kaptak.
    Bövebben ugye akkor : [A GCN rendszerek különbségei]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák