Új hozzászólás Aktív témák

  • csiguusz

    csendes tag

    Üdv! Csak szeretném elmesélni mi is történt velem nemrég a catalyst driverrel kapcsolatban és ezáltal egy kis segítséget is kérnék.

    Amikor láttam hogy kijött a 11.12-es WHQL driver elöször telepiteni akartam, a "minél frissebb, annál jobb" alapon, de aztán gondoltam nézek róla pár tesztet tényleg megéri-e(akkor 11.11c-m volt). Hát egy két ilyen benchmark végignézése után rájöttem hogy nemhogy újabb, hanem még régebbi driver kell nekem ahhoz hogy a Skyrim a legjobban menjen, mivel mostanában csak ezzel játszok.
    Ezért le is töltöttem a 11.10-es drivert de mivel visszafelé "frissíteni" nem lehet ezért elötte el kellett távolitanom a mostani 11.11-eset. Egyszer már csináltam ilyet hogy letöröltem, majd fölraktam egy régebbi Catalystot, akkor simán ment.
    Most viszont az uninstall után egy elég érdekes dolog történt, nehéz leírni, screenshotot meg (még) nem csináltam, de valahogy elmentek a szinek, fekete lett minden, csak egy-két szines pixel volt, az ablakoknak csak a körvonala látszódott az ablakokon belüli szövegek nem látszottak, az asztali ikonokban volt még egy kis szín de azok elég érdekesen néztek ki
    Újraindítás után ugyanez. Csökkentett módban szépen elindult, de onnan nem tudtam drivert telepíteni, ezért vakon tapogatózva a gombok után sikerült rendesen módban telepiteni vmelyik drivert(11.12-t asszem). De semmi változás, újraindítás után sem. Utána nagy nehezen sikerült letörölni, majd ujra föltenni, de persze ez sem segitett.
    Kezdtem megijedni hogy akkor most mi legyen amikor eszembe jutott hogy van az a kis kapcsoló a videókártyámon (MSI 6870 HAWX). Gépet kikapcsoltam, átváltottam a másik bios-ra és igy végre normálisan ment minden!
    Lehet hogy a bios-váltás miatt, nemtudom, még nem csináltam ilyet de nem ismerte fel a catalystot, pedig fönn volt, ezért telepítenem kellett aztis. a 11.10-et raktam föl minden gond nélkül.

    Megnyitom a Catalyst Contorl Centert, hogy megnézzem a beállításokat és találtam ott valami furcsát: ott volt (és van még most is) az az alkalmazásprofilos dolog, ami ugy tudom a 11.12-vel jött és 11.10-ben biztos nem volt. Szóval most van egy driverem ami papiron 11.10-es(link) de benne van a11.12 újítás (link) :F
    Első kérdésem lenne: wtf? :Y MOst én rontottam el vmit vagy mi van itt?
    A másik pedig hogy a másik bios-t nem lehetne megjavítani valahogy, vagy nemis annak van baja vajon?

    Előre is köszi! :)

Új hozzászólás Aktív témák