Új hozzászólás Aktív témák

  • kbalazsa

    senior tag

    válasz zörbi #12205 üzenetére

    A hang beállításra egyszerű trükk: Legyen alapértelmezett a Realtek HD Audio output, hogy normál esetben a PC előtt ülve legyen hang. Használj olyan Médialejátszó alkalmazást, ahol ki tudod választani a program által használt hangkimenetet (ilyen pl. az XBMC).

    A filmnézés közben megjelenő csíkozódásra: ellenőrizd, hogy milyen frissítést használsz klón módban és hogy melyik frissítés optimális a TV-nek az adott felbontáson (1080p -t használsz?). Gondolom a klónozáskor a monitor volt az elsődleges kijelző, próbáld ki úgy is, hogy a TV lesz az elsődleges.
    A film, aminél a csíkozódás jelentkezett milyen anyag volt? Xvid/mkv/DVD rip?

    Még egy ötlet (ha esetleg kadencia problémáról lenne szó); adj esélyt más médialejátszó programoknak, előfordult már nálam is, hogy nem 24 Hz-en lejátszott 24p-s film másként "ricegett", másként akadozott vagy csíkozódott más lejátszó progival.

    Egyébként én a helyedben mégis inkább kiterjesztett módot használnék a 24p-s HD filmek kadenciahelyes lejátszása miatt. A monitorod ugyanis nem biztos, hogy támogatja a 1080p24-et, míg a TV-d nagyobb eséllyel igen.

    [ Szerkesztve ]

    Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

Új hozzászólás Aktív témák