Új hozzászólás Aktív témák

  • zörbi

    csendes tag

    Sziasztok, nem tudom ez e a jó topik legfeljebb megmondjátok hol próbálkozzak :)

    Van egy Hd Sapphire Radeon 5550 ultimate (ddr2 passzív) kártyám. Nemrégiben vettem HDMI kábelt hogy tudjak filmet nézni a TV-n gépről. Ezzel kapcsolatban van 2 problémám:

    1., Az első filmnézéskor beállítottam hogy clone legyen a monitor + tv (más nem jön szóba mert a tv másik szobában van, falon megy át a kábel és ext. desktopnál nem látnám hogy mit csinálok a tv-n :) ) Azóta amikor elindul a gép (xp sp3) akkor a display managerben látszik hogy automatikusan aktív a tv is. Ez azért baj mert a rendszer hangbeállításainál 2 elem van:
    ATI HD Audio Rear output
    Realtek HD Audio output
    Az ATI az alapértelmezett hogy ha aktív a clone akkor hang a tv-re menjen. Ha meg inaktív akkor el is tűnik a listából tehát a hang a gépen lesz. Ez jó is lenne így ha nem lenne aktív egyből indulás után. Emiatt mindig kézzel le kell tiltanom a Tv clone-t hogy legyen hang a gépen.

    2., Filmnézéskor a pörgős jeleneteknél vízszintes csíkozódás jelenik meg a TV-n, míg a monitoron nem látok ilyet.

    Új driver nem jöhet szóba mert a 10.12-tól be sem bootol a gépem, csökkentett módban pedig nem lehet uninstallálni ezt a driver manager csodát mert mindenféle hibát dob hogy nem látja a hardvert meg mittomén. Ez is megérne egy kommentet, fejlesztőként elfogadhatatlannak tartom ez a minőséget hogy csak system restore point-al tudtam életet lehelni a gépbe mert még uninstallálni se lehet.... Na de vissza a témába.

    Nagyon megköszönném ha tudnátok mondani valamit a fenti két problémára, hogy lehet e ezt orvosolni beállításokkal, vagy bármi tanács jól jönne.
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák