Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz RpPRO #11252 üzenetére

    Eddig 4830-at használtam megelégedéssel CCC még közelében sem volt, de ugye ez a saját szuverén döntésem.
    IDLE 160/250 0.936V feszültséggel üzemelt és akkor is stabilan működött, ha második kijelző is rá volt kötve a VGA-ra.

    Néhanapján előveszem a Diablo2-t és (na az sem mostanában volt azért :DDD ) és nyomulok vele egy kicsit. Alapállapotban 575/900-ra kapcsolt fel a 4830, viszont 160/250-re leszabályozva is elegendő volt a Diablo2-höz. Igaz fogyasztáskülönbséget nem mértem meg, de majd az 5850-el megnézem. Sejtésem szerint 5W fölött lesz jócskán.

    Most egy 5850 van helyett. Igaz még annyira friss, hogy nemigen volt időm vele különösebben foglalkozni, de már számítva a CC két kijelzős hülyeségére eleve nem is telepítettem (aztán lehet később megfelelő tapasztalatok alapján mégis felkerül, de az is lehet, hogy megleszek nélküle). Mindenesetre annyit már leszűrtem, hogy a 10.10 DD szépen teljes képernyőre húzza az ablakot a másodlagos kijelzőn (4830-al körben fekete keret volt), az 5850 viszont 400/1000-en teker. Tudom, ATI/AMD biztonsági megoldás, de ez nekem akkor sem tetszik.

    Egyelőre nincs időm vele foglalkozni, de annyi bizonyos, hogy ez a kis manőver 25W-tal dobja meg a gép fogyasztását, ami többszöröse az általad említett 5W-nak ráadásul 10...12ºC-kal magasabb hőmérséklet mutatkozik a GPU-nál. Igaz, a hűtőventije csak 1%-ot gyorsult. Ja és mindez akkor is megmarad, ha a másodlagos kijelző (LCD TV) ki van kapcsolva.

    Ilyen apróságok azok, amik bosszantóak. Én nem panaszkodom a CC hiányosságaira, megértem mit miért alakítottak ki így az idők folyamán, viszont ha van lehetőség rá, hogy számomra kényelmesebbé tegyem a gép működését, akkor azt odafigyeléssel megteszem és ha hülyeséget is csináltam nem jövök panaszkodni utána.

    Bár katt777 picit túlzásba vitte a CC vs. ATT problémát részemről van benne ráció azokban amit hiányol a CC-ből.

    Sajnos nem hagyták meg nekünk végfelhasználóknak a választási lehetőséget sem. Egyoldalúan változtattak, és pl. nincs lehetősége senkinek CC-vel az addig esetlegesen hónapokon keresztül jól működő és előnyösebb PP-hez való visszatéréshez sem (hja régebbi driverrel persze van, de itt már megint megalkuvást leszünk kénytelenek kötni)

    Meg lehet magyarázni, hogy miért változtattak rajta, de ha be tudták tenni az OC lehetőségét is a CC-be, akkor ezt is ugyanilyen "garantálatlanul" nyugodtan oda lehetne biggyeszteni.

    Persze engem olyannyira nem zavar, hogy parttalan vitákba menjek emiatt. Mindenki igényét nem lehet egyszerre kiszolgálni, ezt is erősen figyelembe kell venni.

    Értem én, hogy gőzmozdony, de mi hajtja????

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák