Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #10722 üzenetére

    Hát ha megkérdeznek, hogy mit vegyen, akkor csak ajánlok már valamit. A HD 5850-emet látta, azért akart HD 5830-at, de mondtam, hogy a GTX 460 néhol olcsóbb és jobb. Hát megvette. Bár nem haragszik rám, ha probléma van ... tudja, hogy ez a biznisz ilyen, meg mondtam, hogy egy csomó problémájára megoldás az új RC driver. Egyedül az zavarja, hogy az UT csak 16 biten indul el (bár ez is előrelépés a WHQL driverekhez képest), de már írtam az NV-nek, hogy baj van. Vissza is írtak, hogy javítani fogják. A 260-as sorozattal már futnak az eddig el nem induló régi játékok, valszeg egy későbbi driver a megmaradt hibákat is javítja.

    Az X3-nak ugyanaz a hibája, mint a Republic Commandonak. A DX10-es kártyák nem támogatnak pár régebbi DX eljárást. Le kell venni a grafikai beállítást lowra. Ez jellemző pár UE2.0-t használó játékra.

    (#10724) ADAM1337: Egyelőre a WHQL aláírás megszerzésével problémák vannak. Az NV a 260-as driverben általánosra terjeszti ki az FP16 demotion eljárást, ami a DX9-es játékokban lecseréli az FP16-os HDR-t R11G11B10-re. Ez esetenként képminőségromlást eredményez, ami ki is jön a Microsoft erre irányuló tesztjeiben, így nem szerezhető meg az aláírás.
    Nyilván az FP16 cseréje a sebesség szempontjából jó dolog, de érdemes az eljárást játékokhoz kötni. Eddig az NV és az AMD is ezt csinálta 5-6 DX9-es játék esetében, de a 260-as driverrel a HDR eljárás felülírása mindig megvalósul, vagyis nem csak az eddig tesztelt játékokban. Nyilván az általános változás a WHQL-nél szokásos képminőségtesztre is hatással van, és ez okozza a driver késését.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák