Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • snowdog

  veterán

  Én viszont K3-on próbálom, a leírásban a szerző is azzal próbálta, neki működött. :)

 • Degeczi

  nagyúr

  Közben eljátszottam a PPW által generált .MBS és .AZW3F file-okkal, és sikerült megtalálnom bennük, hol/hogyan tárolják az utolsó olvasási pozíciót, ill. annak dátumát (+az elözményrekordokat is tárolja, ha ide-oda ugráltál a könyvben)

  Egyetlen gáz még, hogy ez csak egy byte-okban kifejezett szám (amiből "location"-t 150-el leosztással lehet megkapni, eddig OK).
  Ahhoz azonban, h egy könyv hány %-os olvasottságon áll, tudni kellene ennek maximális értékét, vagyis a könyv méretét is - és azt már úgy tűnik, nem tárolják ezek a file-ok... (és persze nem olyan triviális, h a könyvfile hosszával közvetlen kapcsolatban lenne, hiszen azok konténerek: jóval nagyobbak lehetnek, mint a tényleges könyv. Adott esetben egy file kétszer is tartalmazhatja a művet, többféle formátumban)

  Tehát valszeg ezt kell még értelmezni a könyvfile-ból, és akkor kiegészíthető a Calibre adatbeolvasási funkciója azzal, h újabb Kindle esetén is képes legyen ezeket a pozíciókat lekérdezni, és a megjegyzésbe beírni, és akkor működhet ezekkel is az alább tárgyalt script, amivel külön oszlopban lehet megjeleníteni melyikben hol tartasz.
  Jó játék ez is, egyfajta rejtvényfejtés :)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák