Új hozzászólás Aktív témák

  • pmonitor

    aktív tag

    válasz #90088192 #6226 üzenetére

    Idézet innen: > Ezekben a különböző számítógépeken futó BASIC programok szinte mindig inkompatibilisek voltak egymással: az egyik géptípusra írt programot más számítógéptípusokon nem lehetett futtatni.

    Ez azért nem a magas szintű nyelvekre jellemző tulajdonság. Továbbá: > Az 1990-es évek elejére sokan leírták a Basicet, mivel a Basic alapú mikroszámítógépek kora lejárt, PC-n a C/C++ és a Pascal nyelvek vívtak ki vezető szerepet.

    Igazából nem csak sokan leírták a BASIC-et, hanem a valóságban meg is szűnt. A Visual Basic már nem BASIC, csak BASIC-alapján készült. De már a Visual Basic is inkább csak a VBA-ban létezik. A Vb.Net meg egészen más dimenzió.

    sztanozs elítélt, mert pascal témakörben készült irományokból idéztem. De ezek az idézetek nem csak a Pascal-ra vonatkoznak, hanem általánosan is igazak. Mint ahogyan írták, Pascalban nincs is return. Ettől függetlenül lehet a függvény törzsében is értéket adni a függvénynek a függvénynév:=valami formátumban(ej, de régen Pascaloztam). De látható, hogy a C-hez viszonyítva ennyivel szigorúbb nyelvben is tiltják a Goto-t(alapból nem is lehet használni benne, csak direktívával lehet bekapcsolni).

    De ha mindenképpen ragaszkodunk ahhoz, hogy csak szigorúan C nyelvre létrehozott irományokat fogad el valaki, akkor az olyannak meg itt van ez. Itt ezt írja:
    > A strukturált programozást a goto utasítás elkerülésére, a program olvashatóbbá tételére találták ki, ezért a goto használata egyáltalán nem javasolt.

    Ezt direkt a C nyelvre írták(nem Pascal-ra).

    A "ma" használt nyelvek között már a BASIC nem található meg. Sőt, az ismertebb nyelvek közül pl. a Java-ban nem is létezik a goto. Ebben a nyelvben pl. a #6219-es hsz-emben írt kódot nem is lehetne megírni. Java-ban a break-nek van 1 olyan "kibővített" funkciója, hogy egymásba ágyazott ciklusok esetén label használatával meg lehet adni, hogy a break melyik ciklusra vonatkozik. De ez nem egyenlő a goto-val(amivel össze-vissza LEHET ugrálni).

    Szóval akárhol nézegetek utána, mindenhol a legfinomabb megfogalmazás is az, hogy nem ajánlják a használatát.

    http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php

Új hozzászólás Aktív témák