Új hozzászólás Aktív témák

  • pmonitor

    aktív tag

    válasz jattila48 #6211 üzenetére

    Látom, hogy hozzászólásonként válaszolsz. #6181-ben leírtam, hogy nevemfel #6179-ben lévő megoldása a legjobb arra a feladatra(nem az enyém).
    #6184-ben Stroustrup-ot idéztem, aki azt írta, hogy:
    >A "soha ne tegyük ezt" alakú szabályokat haszontalannak tekintem.
    A #6190-ben idéztem László Józsefet:
    >A goto utasítást a Pascal-ban nem használjuk, mert ugye programozók vagyunk.
    Majd a #6197-ben innen is idéztem 2 programnyelvtől független idézetet.

    A véleményem a #6209-ben foglaltam össze. A goto-cimke párossal összevissza lehet ugrálni, áttekinthetetlen lesz a kód tőle. Ha cimkét látsz, akkor egyrészt nem tudod, hogy fentről, vagy lentről tévedt oda a vezérlés. De azt sem tudod ránézésre, hogy amik utána vannak utasítások, azok micsodák(pl. a cimke 1 ciklus kezdetét jelzi-e, vagy egy - vagy több - if ágból ugrottak-e oda). Ugyanakkor, ha goto-t látsz, akkor sem tudod, hogy az a cimke felfelé, vagy lefelé ugrik-e. Az összevissza ugrálás lehetősége miatt mondom én azt, hogy a goto - cimke párost soha! Míg ha azt látod, hogy while(f), akkor totózás nélkül, kapásból tudod, hogy mi következik(1 cimkével ellentétben).

    Én ugyan nem vagyok programozó, de remélem, hogy az ELTE-n(is) vaskalaposan ragaszkodnak a struktúrált programíráshoz, és tiltják a goto-t azokban a nyelvekben is, amelyekben még létezik. Mert ahogy a fenti linkemen is írják:
    >a mai magasszintű nyelvekbe azonban többnyire hagyománytiszteletből került be, nincs rá szükség. (mármint a goto-ra).

    [ Szerkesztve ]

    http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php

Új hozzászólás Aktív témák