Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz Livius #6164 üzenetére

    Valamint ELTE IK C/C++ gyakorlaton instant évismétlés járt a go to és continue használatért, és értettem hogy miért, miután egyszer valaha valami tele go to-zott programot kellett debugolnom, és visszafejtenem. Fenntarthatatlan és karbantarthatatlan lesz a program tőle.

    A hülyén használt gototól. Ez pont olyan, mint amikor idióta magyartanárok előveszik a "macska fel van mászva a fára" mondatot, hogy ezzel szemléltessék, hogy magyarban miért nem szabad szenvedő szerkezetet használni - csak hát valójában a magyarban a szenvedő szerkezet teljesen rendben van, a macskás példával az a gond, hogy pont azt semmilyen nyelven sem mondják szenvedőben, mert az úgy hülyeség (angolul se mondaná senki, hogy "the cat is on the tree climbed").

    A jól használt goto a C-ben az a jól olvasható kódhoz sok esetben gyakorlatilag elkerülhetetlen. Tipikus példája az, amikor egy függvény több helyen érhet véget, de mindenképpen fel kell szabadítani resource-oket. Ezt mondjuk C++-ban tök faszán lehet csinálni RAII-vel meg finallyvel C#-ban, de azok tök más nyelvek. C-ben nincs ilyen, ott vagy minden helyre külön odakopipészteled a felszabadítást, vagy mindenhonnan a végére gotozol. Egyértelmű, hogy az utóbbi megoldás az, ami olvashatóbb és ami kevesebb hibalehetőséggel jár.

    A C az gyakorlatilag hordozható assembler, ennek megfelelően kell hozzáállni, aki ott azt mondaná, hogy a JMP használatát el kell kerülni, azt kiröhögnék.

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák