Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • csaba951

  addikt

  Azért jó lenne, ha a grafikonon nem csak az utolsó 3 napot néznéd meg, hanem pl. 2011-tól kezdve az összes adatot! És utána lehet gondolkozni a most kialakult helyzeten, meg az esetleges tennivalókon.

  Meg csak nekem fura, hogy olyasmibe akarsz pénzt tenni:
  a) amiről csak pár napja hallottál először
  b) nem is igazán érted ezt az egészet.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Másik megközelítés, hogy miért is jobb a cgminer. Be lehet úgy állítani, hogy ne járassa 100%-on a vga-t. Így nem melegszik annyira, és nem is hangos a ventilátor. Tehát - bizonyos beállításokkal - hosszú távon kíméletesen bánik a vga-val. Persze ilyenkor csökken a számítási teljesítmény is, de hát valamit valamiért.

  Ezzel szemben a jóval egyszerűbb (de azért nagyon jó) guiminer igyekszik mindig 100%-on használni a vga kártyát. Szerintem nem erre a kihasználtságra (100% 7/24-ben) tervezték a kártyákat.

  Persze a cgiminer-rel is lehet a maximális kihasználtságra törekedni, ekkor nyilván meleg és hangos lesz a kártya. De nyilván van olyan akit ez nem érdekel, mert inkább a teljesítmény fontosabb neki.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  >ha fundamentalis hibat fedeznek fel a protocol-ban.

  Hát igen, ez pár órán belül 0-ra írná le az egész hálózatot. Viszont már legalább 2,5 éve működik a hálózat. Olyan egy éve már egész komoly pénzek is vannak benne. Legalábbis van annyi, hogy érdemes legyen a támadással próbálkozni. Mostanáig nem derült ki, hogy ez valaminek sikerült. A rendszer amúgy is úgy van felépítve, hogy a többieknek el kell fogadniuk a rendszerben megjelent bitcointokat. Ha valakinek csak úgy sikerül "plusz cointokat" írnia a számlájára, azt a többiek nem fogadják el.

  Egyébként érdekes ez a mostani emelkedés. A forgalom nem nőtt meg jelentős mértékben (pl. a tavalyi évhez képest). Vagyis nincs nagy vásárlás, ami szűkítené a szabad kínálatot, ezzel felhajtva a még megvásárolható (forgalomban lévő) bitcoinok számát. Nem hiszem azt sem, hogy most 2-3 hónap alatt a kereskedők többségénél általánosan lefogadott fizetőeszköz lett a bitcoint. Akkor viszont miért nőtt / növekszik az árfolyama? :F

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Az alap program csak arra jó, hogy bitcoint utaljál vagy fogadjál. Ennyi.

  Bányászás:

  1) Létre kell hozni egy fiókot egy bányásztársulásnál. (Ajánlott: BTC Guild vagy Slush's pool mert ezek a legnagyobbak).

  2) Le kell tölteni egy bányászprogramot (kezdőknek: GUIMiner, haladóknak: cgminer) (beállítások hozzá innen)). Be kell állítani az 1)-es pontban létrehozott fiókunk adatait, és már mehet is a bányászat.

  guiminernél is ajánlott szerkeszteni az ini fájlát, és a stratum szerverek címeit beleírni! cgminer-nél ez nem gond, mert eleve a parancssorban kell megadnunk minden beállítást.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Szerintük leszállítottak már 300 db-ot. Na, ebben nekem az a gyanús, hogy 1 ember nincs aki a sajátjáról írt volna egy bemutató cikket vagy fotókon készített volna. Vagy legalább egy 2 perces Youtube videót. Egyszerűen nem hiszem el, hogy senki nem akar vele dicsekedni, hogy nála már működik ez a pénz gyártó gép!

 • csaba951

  addikt

  BTC Guild
  ID:67117 Speed:6248,74 GH/s

  Van valami tippetek arra, hogy jelen körülmények között ezt vajon milyen géppel / gépekkel éri el?

  (#296) ignorant
  :C

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Köszönöm ignorant! :R

  Azért az is döbbenetes, hogy ezek szerint másfél hónap alatt sikerül kb. 3,5-szeresáre növelnie a számítási kapacitását! :Y

 • csaba951

  addikt

  Most az a célod, hogy a GPU a lehető legjobban legyen kihasználva (közel 100%-on menjen) amikor bányászol? Ha igen, akkor nyugodtan töröld ezeket a kapcsolókat: --temp-target 75 --gpu-memclock 300

  Ha az a célod, hogy ne legyen 75 C-foknál melegebb akkor ezeket tedd be (6990):
  --temp-target 72 --auto-gpu --gpu-engine 300-830 --gpu-memdiff 150

  Memdiff nem lehet nagyobb mint 150! A fenti beállítással úgy állítja folyamatosan a VGA órajeleit (GPU+memória), hogy a hőmérséklet ne lépje túl tartósan a 75 C fokos határt. 3 C fokos automatikus tartalékkal számol a program. Ez is állítható, de szerintem ehhez nem érdemes hozzányúlni. Ilyenkor nem szabályozza a VGA ventillátor fordulatszámot, az a gyári beállításon működik.

 • csaba951

  addikt

  Teljesen kezdőként érdemes felmérni, hogy mennyit is tudnánk keresni vele, és hogy ezért a pénzért hajlandóak vagyunk-e foglalkozni vele? Egyébként a válasz az, hogy a legtöbb embernek nem érdemes vele foglalkozni, mert (legtöbb esetben) nem sokat lehet vele összehozni havonta. Persze van, akinek ez is számít.

  Annak éri meg elsősorban akinek már amúgy is van egy nagyon jó játékos pc-je, és nem kell semmi hardware-t vásárolnia. Elsősorban a VGA fontos, AMD HD 6850 alatt ne nagyon gondolkodjon senki, de a 7970 nyilván sokkal jobb. Szintén nem árt, ha nagyon olcsón vagy ingyen van az áram. :)

  Csak CPU-val már egyértelműen nem érdemes hozzákezdeni. A VGA bányászás még éppen megéri (de csak a leggyorsabb kártyákkal!). A jövő pedig egyértelműen a célhardware-eké, abból is az ASIC alapúaké. Amint az Avalon cég képes lesz tömegesen teljesíteni a szállításokat, nyugodtan el lehet felejteni a VGA-s bányászást. Ez most olyan május-június környékére tehető. "Szerencsére" már többször is volt csúszásuk, szóval lehet, hogy akár őszig is kitart a szerencsénk. :)

  Gazdaságossági kalkulátor kezdőknek. Nem mellesleg megmutatja azt is, hogy éppen melyik virtuális pénzt éri meg bányásznunk.

  Hashrate:
  * SHA-256 (Bitcoin) adatok innen.
  * scrypt (Litecoin) adatok innen.

  A fenti oldalakról ki tudjátok olvasni a hardware-etek teljesítményét. Érdemes figyelembe venni, hogy ezeket nagy többségben overclock-olt gépekkel érték el. Ha nem tuningolsz, akkor ezeket az értékeket szorozd meg kb. 0,8-al. Ez a szám már sokkal közelebb van a "valós" tuning nélküli teljesítményhez.

  Power: gép fogyasztása

  Power Cost ($/kWh): áram ára. Nézd meg a villanyszámládon, és váltsd át USA dollárba!

  Period: bányászási idő (óra, nap, hét, hónap)

  Ha ezeket mind beállítottad, akkor fent kiszámítja, hogy a pillanatnyi árfolyam alapján adott idő alatt mennyit tudsz keresni a villanyszámla kifizetése után. Gyakorlatilag mindent kiinduló adatot látsz, amire kezdőként kíváncsi lehetsz, ezért érdemes alaposan megnézni (és felfogni!) a táblázatot.

  Ha még ezek utáni is bányászni akarsz, akkor a #259-es hozzászólásban minden szükséges dolgot megtalálsz tömören.

 • csaba951

  addikt

  cgminer

  Kezdetben csak az -o -u -p kapcsolókat kell beállítanod. A többi (80~100?) kapcsoló csak a finomhangoláshoz van. Erre kezdőként nincs szükséged. Ha majd lesz rá igényed, akkor neked kell megkeresned az igényeidnek megfelelő kapcsolókat, értékeket. Ezek minden felhasználónál, gépnél egyediek, így nincs értelme konkrét kapcsolókat írnom.

  Egyébként minden - de tényleg MINDEN - benne van a readme-ben! :D

  Litecoinhoz való kapcsolók meg benne vannak a scrypt-readme-ben.

  Egyébként írtam, hogy akinek túl bonyolult a cgminer, azzal kezdjen nyugodtan guiminerrel. Ha ezt sem sikerül beállítani (szerver, szerver port, miner neve (nem felhasználó!), miner jelszava), akkor nem érdemes vele foglalkozni.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Te még hiszel a mesékben?! ;)

  Egyébként én is hajlok rá, hogy nem átverésnek indult, de menet közben kiderült, hogy túl nagy a feladat nekik. Addigra viszont már egy csomó pénzt elköltöttek, és így nem tudják visszafizetni mindenkinek.

 • csaba951

  addikt

  Úgy van kitalálva a rendszer, hogy (idővel) egyre kevesebb új Bitcoint lehet kibányászni. Ha elkezdik használni az emberek, és egyre több bolt fogadja el, akkor a meglévő készlet értéke mindenképpen emelkedni fog. Itt van erről egy nagyon jó cikk. Rövid távon bármi lehet, de szerintem a hosszú távú kilátásokat tekintve igaza van a cikknek.

 • csaba951

  addikt

  >Hiba a protocol-ban: igazi crash, erteke elveszik

  2011 júniusa (Mt.Gox hack) óta biztosan próbálkoznak ezzel. Eddig biztosan nem jutottak vele semmire (mert annak nyoma maradna az adatokban). Amint látjuk, a nagyobb szolgáltatókat próbálják meg elcsípni, és ahol nem elég éberek, ott ez nyilván sikerülni is fog. Ezért fontos, hogy minden szolgáltatónál csak a lehető legkisebb (lehetőleg 0) coint / pénzt tartsuk. A coint-okat mindig tartsuk a saját pénztárcánkban. A kliens lassúsága (első adatbázis frissítés) miatt sokan hajlanak arra, hogy valamelyik webes pénztárcát használják, de rendszer kialakítása miatt ez öngól, ha betörnek a szolgáltatóhoz (márpedig a Mt.Gox óta tudjuk, hogy betörnek).

  Na, vissza a protokollhoz. Az azóta eltelt 9 hónap azt bizonyítja, hogy nem vagy belátható időn belül nem manipulálható az alaprendszer.

  >Nincs hiba, exponencialis novekedes-korrekciokkal amig mainstream nem lesz

  A legnagyobb bummot a széleskörű elfogadás fogja meghozni. Ha bíznak benne az emberek, hogy ezért a fizetőeszközért bármikor árút/szolgáltatást tudnak vásárolni akkor maga a pénz is stabil lesz.

  Rövid távon én az alvilágban és a spekulánsokban bízom. Az alvilágnak nagyon is jól jön egy olyan pénz amit akár anonim úton is lehet utalni, és nem lehet letiltani a számlákat. Csak a belépési/kilépési pontokat kell megszervezniük. Viszont nyilván rendelkeznek olyan eszközökkel, amivel a pénzüket a legális bankszámlákra be/ki tudják utalni. Világszinten évente dollártízmilliárdokat keresnek. Ha ennek csak 1%-3%-a ide áramlik (csak a próba kedvéért), már annak is komoly árfelhajtó hatása lesz. Ha meg megbuknak és mennek a börtönbe, a pénz akkor is megmarad és használható, nem tudják lefoglalni a hatóságok. Ráadásul nagyon úgy nézz ki, hogy 5-10-20-25 múlva a többszörösét fogja érni, mint ma.

  A másik rész meg a pénzügyi spekulánsok mohósága. Ők mindenhonnan a lehető legnagyobb profitot akarják kiszedni. Egyszerűen semmi oka nincs annak, hogy kimaradjanak ebből a pénzkeresetből. Egyenlőre csak a long pozíciókból tudnak pénz csinálni. Ha elég nagyra nő majd a piac, akkor majd kiépítik a határidős piacot erre a termékre is. Akkor pedig lehet majd kaszálni az esésekből is. Aranybánya! :D

 • csaba951

  addikt

  7870 GHz Edition OC tapasztalat. Gyárilag: GPU 1050 Mhz, memory 1250 Mhz

  Én pont egy ilyennel tolom.

  GPU 1050 Mhz, memory 900 Mhz
  cgminer (-I 6): 347 Mh/s (75 C fok, 2492 rpm)
  cgminer (-I 9): 371 Mh/s (77 C fok, 2492 rpm)

  A memory clock-ot simán 150 Mhz-el alacsonyabbra lehet állítani, nem befolyásolja a magasabb memory órajel a teljesítményt. Kb. 80 W-ot fogyaszt (gpu-z). -I 7 alatt komoly grafikai bugok jelennek meg a desktopon, de ezek egy képernyő frissítésnél eltűnnek. -I 10-12 fölött már érezhetően lelassul a desktop frissítés.

  GPU 1050 Mhz, memory 900 Mhz
  cgminer (-I 12): 270 kh/s (68 C fok, 1940 rpm)

  A memory clock-ot simán 150 Mhz-el alacsonyabbra lehet állítani, nem befolyásolja a magasabb memory órajel a teljesítményt. Kb. 62 W-ot fogyaszt (gpu-z).

  GPU 1150 Mhz, memory 1000 Mhz
  cgminer (-I 12): 284 kh/s (70 C fok, 1980 rpm)

  A memory clock-ot simán 150 Mhz-el alacsonyabbra lehet állítani, nem befolyásolja a magasabb memory órajel a teljesítményt. Kb. 68 W-ot fogyaszt (gpu-z). Az -I 12 a legkisebb kapcsoló ami nálam működik, -I 14-15 körül felment olyan 290-290 kh/s-re is, de még jobban melegedett.

  Megjegyzés: Ezek maximális értékek, nem így bányászkodom. Addig kikísérleteztem amíg be tudtam lőni a gépem úgy, hogy max. 69 C fok és 1940 rpm-en menjen. Szerintem ez az amit még tartós használat mellet is elvisel majd a gép. Természetesen így a fenti értékeknél kisebb teljesítménnyel megy csak a bányászat.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  >-l nem minnél nagyobb annál jobban dolgozik és magassabb értéknek kellene lennie???

  Tudtam, hogy valaki benézi majd a Bitcoin (Mhz/s) és Litecoin (kh/s) adatokat! ;]

  A saját igényeimnek ezek a kapcsolók feleltek meg a legjobban:

  Bitcoin
  "C:\Program Files (x86)\BitcoinUtils\cgminer\cgminer.exe" --auto-gpu --temp-target 68 --temp-hysteresis 1 --gpu-engine 670-850 --gpu-memdiff -150 --gpu-powertune -20 --auto-fan --gpu-fan 30-48 -I 7

  Litecoin
  "C:\Program Files (x86)\BitcoinUtils\cgminer\cgminer.exe" --scrypt --shaders 1280 -I 12 --temp-target 68 --temp-hysteresis 1 --auto-gpu --gpu-engine 900-1150 --gpu-memdiff -150 --gpu-powertune -20 --auto-fan --gpu-fan 30-48

  Az -o -u -p kapcsoló természetesen nem látható. A kapcsolók jelentését ebben a hozzászólásban találod meg. A fenti kapcsolók speciálisan az én igényeimnek felelnek meg. Más embernél, rendszernél máshogyan kell finomhangolni a programot.

  Próbálkoztam a volt beállítás módosításával is, de sajnos nem fogadta el a rendszer valamiért. A powertune beállítást elfogadta, de kb. semmilyen hatást nem tapasztalok.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Azért szerintem akkor sem lesz olyan rossz nekik (egy ideig). Amikor már le van szállítva az összes megrendelés, akkor otthagyja majd a bányászást önként szinte az összes VGA-s. A VGA-sok szerintem (a tömeg miatt) simán kitehetik most az összes számítási kapacitás 50%-60%-át, esetleg kicsit többet is. Erre a felszabaduló helyre özönlenek majd be az asic-osok. Tehát összességében nem fog megugrani majd annyira a számítási kapacitás, mint amennyire most várjuk.

  >menekölővaluta

  Tegnap valamelyik fórumban olvastam, hogy valaki már javában szervezi a BTC-Gold-ot. Küldesz neki BTC-t és kapsz tőle postával aranyat (nem egoldot!)! :D

  Egyébként szerintem a gazdag spanyoloknak, olaszoknak érdemes valami menekülőút után nézni, már ami a magas bankbetétjeiket illeti. Persze csak ha még mindig otthon tartják a pénzt, és nem külföldön. Ha jól tudom a ciprusi az első példa az EU történetében, hogy a vagyonod egy részét mindenféle kárpótlás nélkül elveszik. Tisztára mint nálunk az 1950-es években. Ez azért elég súlyos megsértése a magántulajdon szentségének, amire a nyugat gyakorlatilag a Római Birodalom óta épül.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  A három legnagyobb jelenleg:
  * Coinotron -> na őket inkább NE
  * notroll.in -> tisztességesek, csak valahogy kevésnek tűnik a keresett
  * give-me-ltc.com -> én itt bányászok most, 2 nap alatt még nem volt bajom velük, és jól is fizetnek

  gminernél a -I paramétert kell állítani, amíg jó nem lesz a gépeden. 10-20-ig teszteld le, és a legkisebb érték amivel beindul a vga már elég is lesz. A guiminer --benchmark -I 10 kapcsolókkal tudsz tesztelni. Ilyenkor nem használod a pool-t, nem csatlakozol sehova. Viszont tudod tesztelni az adott kapcsolókkal a teljesítményt.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  "gminernél" és "guiminer" -> cgminer csak valamiért bénán írtam le! :D

 • csaba951

  addikt

  Coinotron

  Eleve kezdjük ott, hogy nincs kézi kifizetés.

  LTC - automatikus kifizetés 1 LTC-től VISZONT 10 LTC alatt 0,1 LTC a fee!
  A pénteken RBPPS-ben bányászott pénzem vasárnap hajnalban lett csak Confirmed rewards. (Number confirmations: 15). Azért ne szórakozzunk már! Ennél még a nagymamám is gyorsabb!

  PPC
  A csütörtökön bányászott pontjaim vasárnap délben mentek át Confirmed rewards-ba (és szombat estig eleve el sem kezdték a műveletet). Number confirmations: 520. Szuper! Jó hogy már az összes hálózati taggal kell igazolni!

  (#448) kugli81
  >480 al jön a 7950 el

  Mértékegység? ;]

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  fee - díj, kezelési költség. Mindig te fizeted.

  Általában van egy mining fee - ezt azért fizeted, mert fenntartják neked azt az infrastruktúrát amit szükséges a pool kiszolgálásához. PPS bányászatnál általában 5%, PPLNS vagy hasonló bányászatnál 2% (de ekkor nem minden blokk után fizetnek).

  Ezen kívül szokott lenni a keresett coinok kifizetésére is egy díj. Ez teljesen vegyes, hogy mennyi és mikor (automatikus és/vagy manuális kifizetéskor) vonják.

 • csaba951

  addikt

  Igen ez az! Most már elmondható, hogy a BTC-nek van aranyfedezete! :))
  (Bizonyos értelemben.)

 • csaba951

  addikt

  Keresel egy ezzel foglalkozó váltót. Lehetőleg olyat akinél nagy a forgalom (pörög a piac, nem kell napokat várakozni a váltásra). Ez most kizárásos alapon a BTC-E lesz. Második legjobb megoldás a Vircurex (itt most végeztek az karbantartással, kell egy kis idő (pl. egy nap) míg megint pörög a kereskedés).

  BTC-E
  Regisztrálsz. Utánna Profile->Funds. Csinálsz egy LTC "make a deposit" számlát, feltöltöd, trade-nél megadod a darabszámot és az árfolyamot. Ha van vevő/eladó akkor rögtön teljesül. Profile->Funds -> " Withdraw money".

 • csaba951

  addikt

  Egy normális oldalon 2-3-6 óra alatt feldolgozzák az adataid, és begyűjtik a szükséges megerősítéseket. Pont ezért írtam a Coinotront, hogy ott pl. napokig bent állt feldolgozatlanul (el se kezdték!) a munkám. Lehet, hogy éppen DOS támadás volt, vagy hw/sw hiba. Nem tudom. Csak azt tudom, hogy amikor szükségem volt rájuk, akkor nem az elvárható sebességgel dolgoztak.

  Egyébként ne össze-vissza, több oldalon bányász, mert nem tudod majd kivenni a pénzed a limitek miatt vagy éppen a teljes összeget elviszi a kezelési költség! Állj rá egy megfelelő pool-ra, és maradj is ott!

 • csaba951

  addikt

  Használd a fórumkeresőt! ;]
  Eddig Chal jutott a legközelebb a témához.

 • csaba951

  addikt

  Ez tök jó! Ez tulajdonképpen egy ingyenes hirdetés volt a CNN-en. Idáig a kutya se hallott róla, most meg bekerült a "kis színesek" közé. 10000 emberből egy csak kipróbálja, és már megy is tovább fölfelé az árfolyam! :D

  http://www.btcguild.com/
  I want to start by thanking all users, new and old, for making BTC Guild become what it is today. I never expected a service that originally started on a mining PC in my dining room in April 2011 to go this far.

  However, recently BTC Guild has started to become "too big". Users of Bitcoin are becoming scared that BTC Guild, either directly or through hacking/coercion, could be used to attack the network as it gets closer to 51% of the network. If this were to happen, it is likely many people would lose confidence in Bitcoin, as a single entity could control the network if it wanted to do so.

  PPS fee will be raised from 5% to 7% on all new accounts. Old accounts will also be increased (PPS ONLY) to 7% after a difficulty change. If the pool eventually drops back under 40% for more than 72 hours, these fees will be turned back down to 5% after the next difficulty change.

  Getwork based pools will be completely removed within 24 hours. All users on getwork have been warned in the past that it is a unsupported and not advised method of connecting. This should remove ~15% of BTC Guild's hash rate immediately.

  PPLNS fee will be raised from 3% to 4% after a 72 hour warning. This fee will be reduced back to 3% once the pool drops back under 40% for more than 72 hours.

  Esküszöm, nem normálisak! Azért emelnek díjat, mert túl sikeresek? Pont a rengeteg felhasználó miatt egyre gazdaságosabb üzemeltetni a szervereiket, mert az egy felhasználóra jutó költségük csökken. Mi a fenéért jó az, hogyha egy csomóan átmennek más, olcsóbb pool-okba? :F

 • csaba951

  addikt

  Slush pool-ban mi a legkisebb szám amit elfogad az automatikus kifizetés mezőben?

 • csaba951

  addikt

  Kis szerencsével holnap már 200 USD-s árfolyamra ébredünk! :))

 • csaba951

  addikt

  +1 :C és persze :Y

  (#491) Kephamos
  367-es hozzászólásban találsz hozzá kalkulátort, amivel ki tudod számolni, hogy a költségek levonása után megéri-e?

  Egyébként én 7870-en tolom, jelenleg LTC-t bányászva, mert többet lehet vele keresni.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Nézd meg, hogy a -Q xx kapcsolóval látsz-e változást! (1-10, default 1)

 • csaba951

  addikt

  Teljesen pontos adatokat látsz. Az oldal a legnagyobb exchange oldal(ak) aktuális adatai alapján számol, maximum 1-2 perces eltéréssel. Azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, hogyha az adott exchange ddos támadás kap vagy ha pánik tör ki és össze-vissza változnak az árfolyamok. Ilyenkor nyilván hülye adatokat ír ki. "Normál" üzletmenet mellett viszont teljesen pontos, reális.

 • csaba951

  addikt

  Hagy gyártsak már összeesküvés elméletet!

  1. A bankok/biztosítók/befektetési "tanácsadók" az árfolyamemelkedéssel beetették a népet.
  2. A Bitcoin létezését beemelték a mainstream médiába.
  3. Ddos támadás a BTC hálózat legnagyobb tagjai ellen.
  4. Árfolyamzuhanás.

  Na, mi jön le ebből annak aki most próbálgatta a BTC-t? Kiderült, hogy ez egy tök bizonytalan "pénz". Mindenkit le fog beszélni róla a saját környezetében. Tehát a mostani támadással a tömegeket akarják elriasztani a BTC-re való átállástól. A BTC felett (hosszú távon) ugyanis nem lenne ellenőrzése a mostani bankrendszernek. Így alapvető érdekük csirájában elfojtani minden konkurenciát.

 • csaba951

  addikt

  Valaki nagyon komolyan érdekelt az alacsony árfolyamban. Simán felment az árfolyam a 120-130 USD sávba, amikor újra lesújtott a DDOS hammer...

 • csaba951

  addikt

  Nézzük a dolog pozitív oldalát! $55-nél már megjelentek a vevők is, és visszarántották! ;)

  BTC-E viszont komoly problémákkal küzd. Tegnap egy csomó embernek eltűnt a számlájáról a BTC/LTC/PPC/USD. Most ezek visszatértek, de most meg a kifizetések nem érkeznek meg a számlákra. :(

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  >Hogyan lenne így fenntartható a rendszer?

  Már anyagilag? Akkor már a tranzakciós költségek fogják fedezni a hálózat fenntartásának költségeit. A bányászás - szinte - meg is fog szűnni. A nagy többség egyszerűen csak használni fogja a rendszert. A bányászás csak azért lett kitalálva, hogy a semmiből megteremtsen egy komoly technikai hátteret. A sok ember miatt elég jól eloszlik a pénzügyi kockázata, és maga a hálózat is annál megbízhatóbb lesz, minél többen használják.

  Egyébként sikerült felfedezned, hogy a BTC rendszerbe a defláció van kódolva. Ha mindenki átállna BTC-re, akkor ez egy nagyon értékes lenne. Pont azért mert csak azoktól tudsz vásárolni a pénzedért BTC-t, akiknek már van. És ők pedig egyre többet tudnak kérni érte.

  Ez pl. a "valódi" világban nem így van. Ha szükség van pár milliárd Ft-ra az államnak, akkor az MNB korlátlanul tud nekik adni. Ők nem kötelesek engedélyt kérni azoktól, akik már rendelkeznek Ft-al. Ezzel pedig pont azokkal szúrnak ki akiknek Ft-ban van a megtakarításuk, mert a nagyobb kínálat miatt egyre kevesebbet fog érni. Ahogy telik-múlik az idő, biztosan egyre kevesebb árut/szolgáltatást kapsz ugyanannyi pénzért.

  BTC-nél ilyen nincs. Előre le van fektetve, hogy mennyi lehet belőle maximum. A kibocsájtás üteme is előre ismert.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Dehogy is! A legnagyobb felértékelődés a kezdeti szakaszban van, amikor a legnagyobb kibocsájtás van. Mostanra egy kicsit túl vagyunk a kibocsájtás felén. Tehát ettől kezdve egyre kevesebb új coin jelenik meg a rendszerben. Ez automatikusan azt fogja okozni,hogy a coin értéke beáll egy viszonylag stabil szintre. Ezt kb. olyan 2040-re várom. Persze ez nem lesz egy egyszerű folyamat. Gyakorlatilag újra kell gondolni minden termék/szolgáltatás egymáshoz viszonyított értékét. Az új termékek/szolgáltatások a bevezetési időszakukban viszonylag nagy ár kilengéseket fognak mutatni, amíg kiderül hogy pontosan mennyit is hajlandóak érte fizetni az emberek.

  Tehát nem igaz az, hogy a munkások egyre kevesebb coint kapnak azért, mert egyre kevesebb új coin kerül be a rendszerbe. Egyszerűen a már megtermelt cointokat fogják az emberek, cégek használni. Az árak minden eddigi rendszernél stabilabbak lesznek.

  >tegyük fel az egész világ átállna bitcoinra. A 21 milliós maximum miatt még egyenlően
  >elosztva is csak 0.003 BTC jutna minden emberre.

  A BTC 8 tizedesjegyig osztható. A pénz csak akkor használható a gyakorlatban, ha egyszerűen ici-pici darabokra osztható. Pl. ezért alkalmatlan az arany az egyetlen közös fizetőeszköz szerepére. Hogyan tudnál vele kifizetni egy zsömlét? Egy ici-pici kis homokszem méretű darab lenne. Adni-kapni egyaránt kényelmetlen ekkora darabokat.

  A jövőt kb. úgy képzelem, hogy 1 USA cent fog érni ,00000001 BTC-t.
  00 000 000 000 000, 01 USD
  00 000 000, 000 000 01 BTC

  Na, most tessék kiszámolni, hogy ebben a rendszerben hány mai USD lenne 1 BTC! :D
  És mennyiért is lehet most megvásárolni? ;]

  Az USA államadóssága jelenleg kb. ennyi:
  16 805 570 000 000, 00 USD

  Ugyanez a fenti logikával levezetett BTC rendszerben:
  16 805 570, 000 000 00 BTC

  Tehát simán lehet használni nagyon nagy, és nagyon kicsit összegek leírására is.

  Persze ebből az is látszik, hogy a 21 milliós limit egy kicsit alacsony a világ összes pénzének leírására. Egy 99 milliós limit sokkal célszerűbb lett volna. Hosszú távú (akár évezredes!) használathoz a 16 számjegy helyett szerencsésebb lett volna a 20 vagy akár 24 számjegyes leírást bevezetni. Mondjuk ezt utólagos, egyszeri konverzióval is meg lehet oldani, amikor már tényleg gyakorlati igény is lesz rá. Most tényleg csak a rendszer elterjedését akadályozná, mert nagyobb erőforrásokat kötne le - (jelenleg) teljesen feleslegesen.

  Egy érdekesség. Jelenleg:
  00 000 000 000 057, 00 USD
  00 000 001, 000 000 00 BTC

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Akkor kb. ez lenne:
  00 000 000 000 000, 10 USD (mostani)
  00 000 000, 000 000 01 BTC

  Vagyis eltűnnének a 10 centnél kisebb árak (nem is lehet őket leírni), és az összes többit is csak 10 centes pontossággal lehet leírni. Szerintem a gyakorlatban ennél kisebb egységekre, nagyobb pontosságra is van tömeges igény. Elég ha csak felnézel az e-bay-re! :)

  Az BTC valódi árának kialakítása azért nem lesz egy egyszerű, és zökkenőmentes feladat. Kb. 2030-tól áramlik csak be viszonylag kevés új coin a rendszerbe, így addig állandó átárazások várhatóak. Tulajdonképpen az elfogadás nehézségeivel tényleg napjainkban kell számolni. Most tényleg teljesen lutri egy cégnek bevállalni a BTC elfogadását, a szélsőséges árfolyammozgások miatt. Viszont aki már most bevállalja az elfogadást, és hosszú távon (20 év) megtartja a most befolyt BTC-t, az később sokkal több árut/szolgáltatást kap majd érte. Persze csak ha elterjed. :)

 • csaba951

  addikt

  >Ha pedig már minden btc ki van termelve, akkor ez azt eredményezi,
  >hogy az árak, és a fizetések is csökkennek.

  De miért gondolod azt, hogy az emberek KIZÁRÓLAG az újonnan kitermelt cointokat tudják majd használni? Az addig kitermelt cointok ugyanúgy használatban maradnak.

  Azt meg simán megmutattam neked, hogy 10 dollár centtől - 21 000 milliárd USD-ig simán le lehet írni az összegeket a mostani formájában is. A világ összes pénzének leírására persze ez nem elég, de simán be lehet vezetni, hogy ne "csak" 8, hanem 11-14 jegyig osztható legyen. Elég hozzá egy egyszerű konverzió. Ennyivel pedig a gyakorlatban le lehet írni a teljes bolygó, összes használatban lévő pénzének értékét is, beleértve a távoli jövőt is (100-1000 év).

 • csaba951

  addikt

  >Ha pedig már minden btc ki van termelve, akkor ez azt eredményezi,
  >hogy az árak, és a fizetések is csökkennek.

  De miért gondolod azt, hogy az emberek KIZÁRÓLAG az újonnan kitermelt coinokat tudják majd használni? Az addig kitermelt coinok ugyanúgy használatban maradnak. A fizetések egymáshoz képest fognak változni, attól függően, hogy éppen melyik szakmára van igény vagy éppen túlkínálat. Ugyanez igaz az árukra/szolgáltatásokra is. Nagyjából viszont változatlanok lesznek az árak, szépen beállnak majd egymáshoz képest.

  Nagyjából úgy képzeld el, hogy a kenyér mindig azonos áron lesz kapható. Ha jövőre hitelen megnövekszik az igény az ügyvédekre (hirtelen tömegesen pereik be egymást az emberek), akkor ugyanannyi ügyvéd több coint fog kérni a szolgáltatásért. Tehát több kenyeret tudnak belőle vásárolni. Ha a rákövetkező évben meg tömegesen kibékülnek az emberek, akkor kevesebb ügyvéd kell. Ez vagy úgy valósul meg, hogy marad ugyanannyi ügyvéd. Ekkor sokkal kevesebb cointot visznek majd haza, mind korábban, esetleg nem is tudnak kenyeret venni. Vagy a többség abbahagyja az ügyvédkedést, és átképzi magát valami jobban fizető szakmára. Ekkor a "maradék" ügyvéd már tud kenyeret venni, és megél. Mindenkinél más-más a küszöb, hogy mikor éri meg neki maradni vagy éppen váltani.

  Azt meg simán megmutattam neked, hogy 1 dollár centtől - 21 000 milliárd USD-ig simán le lehet írni az összegeket a BTC mostani formájában is. A világ összes pénzének leírására persze ez nem elég, de simán be lehet vezetni, hogy ne "csak" 8, hanem 11-14 jegyig osztható legyen. Elég hozzá egy egyszerű konverzió. Ennyivel pedig a gyakorlatban le lehet írni a teljes bolygó, összes használatban lévő pénzének értékét is, beleértve a távoli jövőt is (100-1000 év).

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Szerinted a legelső torrent klienst hányan használták a nyilvánosságra hozatala után? Pár geek! Simán el lehetett volna taposni. Mostanra viszont már csak az internet teljes lekapcsolásával lehetne csak leállítani. A netnek meg sokkal több előnye van, mint ami hátrányt a torrent jelent.

  BTC-nél jelenleg még ezerrel folyik az infrastruktúra kialakítása. Nagyon az elején van még a BTC a világuralomnak! :)

  Első lépésben kell egy nagy, megbízható infrastruktúra. Utána létre kell hozni a pénzügyi be- és kilépési pontokat. Nem csak 1-2 nagyobb oldal kell, mert ezek nagyon sérülékenyek a támadásokkal szemben. Az egész bolygóra kiterjedő, széles körben hozzáférhető átváltási helyek kellenek. Meg ez fogja azt is biztosítani hogy az egyes rendszerek átjárhatóak legyenek. Pl. amerikaiknak PayPal/BTC, oroszoknak WebMoney/BTC stb.. Ha ez is rendesen működik, na akkor jöhetnek a boltok, elfogadóhelyek. Ez már módot ad arra, hogy ne kelljen állandóan váltani a pénzt, hanem a rendszeren belül lévő coinokkal is fedezni lehetne a kiadásainak egy részét, és persze ebből lenne a bevételek egy része is. A közműkiadások, állami adók megfizetése csak jóval ezután következhetne, amikor már megkerülhetetlen lesz a hatalom számára is a rendszer (amikor több előnye származik abból ha maguk is elfogadják, mintha tovább ragaszkodnának a teljes elutasításhoz).

 • csaba951

  addikt

  Ez kb. olyan mintha attól rettegnél, hogy hogyan lehet majd 1000 milliárd embernek kaját, fedelet, munkát biztosítani. Közben meg mondjuk van összesen 10 ember az egész Föld bolygón. Bármikor elsöpörheti őket teljesen egy nagyobb vihar is... :D

  (#687) dvdbackuper
  Jelenleg nem tudsz csak BTC-ben "létezni". Egyszerűen nincsenek meg hozzá a szükséges feltételek. Majd olyan 2030 után talán már meg tudod tenni, ha jól mennek a dolgok.

  >... csak a tőzsdéhez tudom hasonlítani, ... mindenki csak pénzt kivenni akar belőle

  A legtöbb dolgot az emberek vagy valamilyen haszonért/előnyért vagy szórakozásból csinálják.

  >mihez viszonyítjuk az árfolyamot?

  Most a BTC/USD árfolyamra gondolsz. Rövid távon semmi jelentősége nincs, hosszú távon meg egyre több USD-t kapsz majd ugyanannyi BTC-ért. Az USD simán elértéktelenedik majd. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ugyanannyi BTC-ért napról napra több kenyeret kapsz majd. Ha már széles körűen elterjedt rendszer lesz, akkor a rendszeren belül viszonylag fix árak alakulnak majd ki.

  Egyébként most sem jelent gondot, hogy eldöntsd, az adott áru/szolgáltatás mennyit ér forintban. Ez BTC rendszerben lesz bonyolultabb. :)

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  BTCGuild-ot próbáld meg ezekkel a szerverekkel:

  stratum+tcp://eu-stratum.btcguild.com:3333
  stratum+tcp://stratum3.btcguild.com:3333
  stratum+tcp://stratum2.btcguild.com:3333
  stratum+tcp://stratum1.btcguild.com:3333

  A bányászat mehet tovább - rendületlenül! A web oldal meg majd magához tér. :)

  BTC Total network hashing rate - Több és nagyobb képekkel.

  [ Szerkesztve ]

 • csaba951

  addikt

  Nincs róla tudomásom, hogy bármilyen előnnyel járna ha valamelyik team tagja vagy. Simán csak a Hall of Fame miatt van. Azért beléptem a Team America-ba (azért mert nekik van a legtöbb tagjuk)! :D

 • csaba951

  addikt

  BTCGuild meg 41%-on van. Tegnap 40% volt. Szóval lassan életbe lép az 51%-os tervük.

  Csináltam is egy alternativ accountot a BitMinter-en. 1% fee (PPLNS), automatikus kifizetés 0,001 BTC-től (óránként). Ez most a negyedik legnagyobb pool, 9%-os részesedéssel.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák