Hirdetés

Keresés
 • Chal

  őstag

  Viszont elég jól indikálja a BTC értékét.

  Illetve mihez képest nem terjedt el? A dollárhoz képest biztosan nem.. :) Viszont ha megnézed hogy mikor indult, és akkor mennyit ért egy BTC, illetve most mennyit ér, illetve mennyien használják, koránt sem mondanám halott ügynek. Említeném itt a BTC indulása után jó 1 évvel történt sztorit, amikor is a hivatalos fórumon egy bányász megkérdezte, hogy hol tudna rendelni az éjszaka közepén egy pizzát, amit 10.000 BTC-vel fizetne ki, bármilyen megoldás érdekli. Akkoriban nevettek rajta, és pár ember próbált segíteni neki a BTC-je megvásárlásával, hogy összejöjjön neki a pizzára való real money.
  Jelenleg ez a BTC mennyiség napi árfolyamon kb. 25 millió forintot ér. És itt valós traderől beszélünk, amit a BTC piac szabályoz, jelenleg 12 dollár / BTC árfolyamon megy a kereskedés.

  Persze az tény, hogy nem lehet 10.000 BTC-t eladni 2 perc alatt, de a kereskedés gőzerővel folyik, nem véletlen van megint az egekben az árfolyam. Ha nem lenne mögötte semmilyen valós gazdasági érték, vagy mozgatórugó, akkor a BTC a tavaly nyár óta történt nagy bezuhanásokat egyáltalán nem élte volna túl.