Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • htc07

  addikt

  válasz Menthirist #16689 üzenetére

  Mert ha a btc tényleg át akarja venni a jövő fizetési rendszerét, akkor képesnek kell lennie arra a szintre skálázódni.

  Lightning Network

  A legutóbbi információm szerint a bitcoin limites darabszámban, és az új btc-k kifarmolásának komplexitása nő. Ezek szerint csak azért, mert sokan próbálják farmolni, azért visz már el egy Írországnyi áramot már most is a kripto bányászat?
  Pontosan, a hálózaton ~2 hetente változik a nehézség, annak függvényében, hogy az aktuális ~két heti blokkot
  mennyi idő alatt bányászták ki.
  Csak azért ilyen nagy a jelenlegi "nehézség" (difficulty), mert ahogy egyre nagyobb számítási kapacitás lett a hálózaton, egyre nőtt a nehézség annak érdekében, hogy az egy blokk létrehozásához szükséges idő 10 perc legyen.
  Tehát ja, ha a 3 málnapc lenne az egész hálózat, akkor a difficulty sem lenne 6653303141405 egységnyi jelenleg, csak teszem azt 16. Az egész hálózatot el lehetne látni 50 wattal.
  Akkor miért bányásszák ennyien? Nyilván, mert a block rewardot megéri nekik fiatra váltani.

  A 21 milliós limit változott már azóta?

  Kiszámoltad, mikor fogják kibányászni a 21 milliomodik BTC-t?

  ----

  Részemről ennyi, gyere vissza ha újra kipukkant a lufi :N

  [ Szerkesztve ]

 • GBRDVD

  tag

  válasz Menthirist #16689 üzenetére

  Azért nem az információhiány okozta tudásszomj volt itt a belépőd lényege, hanem a cinizmus. :) De nincs ezzel baj, itt nem kell senkinek meggyőznie senkit az igazáról. Meg a lelkivilágunkat is kár elemezni, mert ez nem vallási fanatizmus, vagy szekta, hanem van egy szimpla technológia, amit sokan jónak tartanak, előremutatónak. Amúgy valamilyen szinten fanatikok vagyunk biztos, lehet, hogy én is az vagyok, mi baj van ezzel, 15-16 évesen internetfüggő voltam, úgy lógtam az IRC-n, mint egy szektás.

  A kriptovaluták jövőbemutató eszközök, közöttük pedig a bitcoin egyfajta sztenderd. Ez így alakult, ez egy ilyen "szokásjog". Hogy így lesz-e 5 év múlva, azt nem tudjuk, de hogy megszűnni, lenullázódni, kipukkadni nem fog, az esélyes. Lehet, hogy a Dash megelőzi, vagy az Ethereum Classic, mert ráflesselnek a népek, és elkezdik azokat használni. (Nem valószínű.)

  "Mert ha a btc tényleg át akarja venni a jövő fizetési rendszerét"

  Nem akar átvenni semmit. Jelenleg csak úgy van és kész. Majd az emberek eldöntik, mi lesz vele, átveszik, ha akarják, de ha nagyon szarul fog teljesíteni világpénzként, akkor majd leváltják. Itt nincsenek kőbe vésett szabályok, ez egy organikusan változó ökoszisztéma. Voltak stressztesztek, tavaly spammelték a blokkláncot, egekbe emelkedtek a tranzakciós költségek, aztán visszaállt minden. Ez hívta életre a Lightning fejlesztéseket. Szóval van a tarsolyban muníció.

  "mindig fenn kell tartani a lehetőségét annak, hogy megváltozzon valamiről az ember véleménye új infók vagy a helyzet változása során, különben tényleg vak vallássá züllik az adott dolog"

  Maximálisan egyetértek! És akkor most pont ugyanezt üzenem neked is!

  "Ezek szerint csak azért, mert sokan próbálják farmolni, azért visz már el egy Írországnyi áramot már most is a kripto bányászat? A 21 milliós limit változott már azóta?"

  Nagyjából. De mivel az emberek nem hülyék, vakon nem öntenek bele pénz abba, ami nem profitábilis. Ezért szűnt meg pár hete 600ezer bányászgép Kínában. Ez kőkemény kapitalizmus, önszabályozó piac. A 21 millió meg nem változott, pont az a lényege, hogy 10 éve így találta ki, aki elindította. Majd ha megváltoztatja a jövőben ezt egy 50+1%-os konszenzus, akkor elkezdjük vakarni a fejünket, de miért is nyírná ki az egész rendszert szándékosan az, akinél van a kapacitás fele. Értelmetlen.

  [ Szerkesztve ]

 • Chal

  addikt

  válasz Menthirist #16689 üzenetére

  Mint a 16669-ben is írtam, NEM foglalkoztam a témával behatóan. Nem is áll különösebben szándékomban.

  Ezzel nincs is semmi baj, de akkor lehet, hogy nem érdemes technikai magyarázatokkal megtámogatott elméleteket leírni, nemde? Pl. hogy mindig nő a nehézség, akkor is ha csak pár ember bányászik, mi történik ha nem lesz reward, stb...

  A mögöttes pszichológiára lettem volna kíváncsi, mert nekem eléggé úgy tűnt, hogy semmi sem ingathatja meg a hitét itt sokaknak.

  A felvetéseidre adott reakciók nem a hitből fakadnak, hanem abból, hogy láthatóan tényleg csak nagyon felületesen foglalkoztál a technológiával. Ha ennyi ismerettel bármilyen szakmai topicban megpróbálsz érvelni (legyen az autószerelés vagy IT, vagy bármi), ugyanígy le fognak hurrogni, hidd el. Ennek semmi köze a hithez. Olvass csak vissza pár oldalt, tisztán látszik, hogy megfelelő tájékozottságot és tudást tükröző postokra senki nem reagál degradáló vagy fölényeskedő hangnemben, akkor sem, ha a bitcoint vagy a technológiát ekézi az írója.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák