Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Menthirist

  veterán

  válasz Menthirist #16682 üzenetére

  Szóval senki többet arra a kérdésre, hogy mikor fogjátok úgy gondolni, hogy "kipukkadt"? Soha? Semmilyen olyan helyzet nem állhat elő, amíg valaki bányászik, hogy ezt kipukkadásnak nevezzétek? Mindegy hogy mennyit ér, mindegy hogy mit tudtok vele kezdeni, amíg valaki bányászik valamilyen kripto valutát, addig a btc nincs kipukkadva? Sőt az is mindegy hogy hányan, elég ha csak nagyon kevesen foglalkoznak már a bányászattal is. És továbbra is, bármennyin is álljon az árfolyam, ha jön bárki aki olyat kérdez mint én, hogy ti mit tartanátok kipukkadásnak, sértődötten vissza kell támadni hogy "ugyan már, 2013 előtt is volt már ilyen alacsonyan". Azt leszámítva hogy azóta kissé megváltozott a világ, a farmolható btc-k száma és nehézsége, stb. Sőt maga a hype is más volt.

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

 • Chal

  addikt

  válasz Menthirist #16682 üzenetére

  TLDR;, de a végén válaszolok a kérdésedre is.

  Tehát ha tegyük fel világszinten 1000 ember még bányászik, de stagnál vagy egyre kevesebb helyen lehet felhasználni a btc-t, egyre kevesebb helyen fogadnák el, egyre kevesebb dolgot kapnál érte, és a btc ára is lemenne az általatok említett 10 dollárra, miközben a farmolás egyre nehezebb és nehezebb...

  Az alapokkal kéne tisztában lenni: már miért lenne nehezebb a "farmolása" ? Ha csak 1000 ember bányászik, és 10 USD a btc, akkor az kb. azt jelentené, hogy CPU-val is lehetne csinálni bárki számára, és máris nem 1000-en lesznek (sőt, valójában e miatt soha nem lesznek 1000-en, az a vonat már elment). A bányászat jutalma és nehézsége folyamatosan függ az éppen hálózatban levő gépek számítási kapacitásától. A számítási kapacitás pedig függ az energiától, ami pedig az árfolyamtól. Magyarul: az 1000-ből nem lesz 1db kínai, aki felvonultatja a mostani asic farmját, - még mielőtt ilyesmire gondolnál - mert kb. 5 sec alatt menne csődbe.

  És ha elfogy az egész, mert kimaxolták az algoritmus alapján hardcode-olt 21 millió btc-t, akkor mi lesz? Akkor már nem fogsz tudni btc-t bányászni. Akkor ez alapján meghal?

  Itt megint csak az alapokra tudnék mutogatni: a tranzakciós díjakból fogja fenntartani magát a hálózat, egyszerűen a rewardnak ez a része marad csak meg, ami fel fog értékelődni annyira, hogy ki fogja kompenzálni a block rewardot. Tulajdonképpen az egész erre van tervezve, a block reward csak egy szükséges rossz, az adaptáció miatt muszáj volt beépíteni a rendszerbe, de az vígan elvan nélküle is, már most is hatalmasat kaszálnak a bányászok a tranzakciós jutalékokkal. Ha meg nem, akkor megint csak le fog esni a számítási teljesítmény, és majd raspberryvel fognak hitelesíteni tranzakciókat. Itt azt kéne átlátni, hogy az egész hálózat alapeleme az önszabályzás. Elképzelhetetlen lenne már most is a működése e nélkül, illetve ezért tudott működni akkor is amikor Satoshiék haveri körben 2-3db cpu-val kezdték, és tök ugyanaz a megoldás (illetve elv) exohash nagyságrendekben is működik mai napon.

  Komolyan kérdeztem hogy hol húznátok meg a határt, hogy "vége"

  Pedig baromi egyszerű: a Bitcoinnak akkor lesz vége, amikor az elvben, az algoritmusban, vagy a technológia egyéb elemeiben kritikus hibát talál valaki. Addig viszont elképzelhetetlen a dolog, kivéve persze a végletes és egyértelmű példákat (napkitörés kinyírja a földön az összes elektromos berendezést, kihal az emberiség, stb..).

  [ Szerkesztve ]

 • GBRDVD

  tag

  válasz Menthirist #16682 üzenetére

  Vérig sértve... Jól is néznénk ki. :D Ha jól emlékszem, valaki más nyitott itt Jézus Krisztusos cinizmussal vegyített hisztivel.

  Tulajdonképpen mit akarsz egyáltalán ezzel a nagy lufizással? Miért is kellene bárkinek itt színt vallania? Azt várod el, hogy tagadjunk meg egy működő, létező protokollt? Tán technofób vagy? Tényleg nem értem. Én a magam részéről nem fogom megtagadni a TCP/IP-t.

  Ez a Visás összehasonlítgatás pedig már évekkel ezelőtt is unalmas volt. Tudod mit csinálsz? Számon kéred az interneten 1998-ban a szélessávot meg a videostreaminget.

  Az a baj, hogy minden egyes hozzászólásod egyre nagyobb mértékű információhiányról tanúskodik, bár van rá gyógyír: olvasás, tanulás. ;)

Hozzászólok Aktív témák