Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • GuMipOkE

  aktív tag

  válasz Menthirist #16673 üzenetére

  A piacok viszont hatnak egymásra, ezért amikor nagy borulás van, akkor azt minden megérzi. Függetlenül az ominózus piac méretétől.

  Meg szerintem hosszútávon egy piacban sem lehet gondolkodni. Mert nem lehet azt mondani, hogy az adott eszköz értékesebb lesz 10 év múlva. Még a reálgazdaságban sem lehet ezt elmondani feltétlenül. $120-os olajár mellett ki gondolta volna, hogy idővel $40 alá is benéz majd. Az arany esetében is elég szép vargabetű volt, és még lehetne sorolni.
  Rövid és középtávon meg minden piacban lehet gondolkodni, így a kriptókban is, természetesen magasabb kockázattal.

  Riszpekt

 • GBRDVD

  tag

  válasz Menthirist #16673 üzenetére

  Szerintem témába vág, mivel a BTC topikban vagyunk vagy mi.

  Ahogy látom, te csak árfolyamszemüvegen keresztül tudod nézni a technológiát, ez egy rém beszűkült látásmód. De legyen:

  2013. december 5-én 1234 dollár volt a BTC, ez egyrészt akkor 5 éves all time high volt, majd további 3+ évig maradt is az, ugyanis 2017 márciusában érte el újra az árfolyam a 1234 dollárt. Tavaly március nem volt olyan régen, belátható időtáv. Aki akkor vett – tehát pl. tavaly március 4-én –, az az akkori minden idők legdurvább, 8 éven át meg nem döntött ATH-ján vett BTC-t, így nyilván egy elmebeteg őrült volt. Normális ember miért vett volna 1000 dollár felett, amikor 3 évnél több kellett az ATH újbóli eléréséhez? Az utána következő rali mindenki számára ismert, azt most nem részletezem.

  Térjünk inkább vissza a jelenbe. A példában említett emberük ma, másfél évvel később, 3700 dollárnál éppen 300%-os pluszban van.

  Milyen lufi? Hol? ("Vajon meddig fújják még?")

Hozzászólok Aktív témák