Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz mepet #8427 üzenetére

    Jártam egyetemre (csak azért nem járok, mert technikailag most épp automatikusan megszűnt a jogviszonyom úgy, hogy diplomán kívül minden más kész, de fizetősre bármikor visszavesznek, hogy azt még lerendezzem), volt pár alapszintű közgazdaságtudományt érintő tantárgyam is (néhány olyan, mi kötelező mérnököknek, néhány ami a "kötelezően szabadon" elköltendő krediteteket pörkölte)

    Ettől persze nyilván nem mondanám, hogy értek hozzá, ez csak abszolút laikus véleményem.

    De amúgy igen, annak ellenére, hogy praktikus okokból felettébb érdekelt, hogy mit csinálnak a közgazdászok, a tananyagok egyes részeitől égnek állt a hajam. Valahogy úgy, mint ha úgy kezdenék a fizikát, hogy a test tömege az a helyzetének implicit komplex függvénye, aztán erre alapozva levezetnék a Newton után elnevezett "törvényt", amiben az erők átnyúlnak a Xen univerzumba egy kis végtelen gyorsulásért. :))

    Amikor vasbeton gerendákat számolgattunk hallgatóként, akkor mondtam mindig ezt, mikor kidobta a gép a vas hosszára a komplex számot (nem nulla imaginárius résszel), hogy semmi baj, csak majd át kell telefonálni a Xen univerzumba, hogy majd horgonyozzák ott le nekünk a végét, és akkor mi is nyugodtan alhatunk a híd alatt (nem véletlenül nem a házban, mert így hamar munkanélküli lesz a mérnök).

    Valahogy így vagyok a klasszikus közgazdaságtannal is, hogy nincs itt semmi baj, csak szólni kell a Föld-nek is, hogy kövesse az univerzum példáját és kezdjen tágulni, mert véges időn belül végtelen erőforrásokra lenne igényünk.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák