Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz MarkusDevil #7877 üzenetére

    Nézzük sorban:

    - GPU-val nem éri meg már BTC-t bányászni, erre gondolom időközben magad is rájöttél. 1db 120eFt kártya termel havonta 400Ft-ot, miközben szép lassan amortizálódik a 100%-on pörgés miatt.

    - Szóval marad az altcoin (LTC és társai) bányászata, amiről azt gondolod hogy megéri, mert sokan csinálják 4-8-16-sok kártyás rendszerekkel. A dolog félig igaz. Tavaly év vége felé történt egy robbanás ezen coinok kapcsán, és baromi jól lehetETT őket BTC-re váltani. Aki akkoriban vett VGA-kat azoknak már szépen visszatermelte az árát. Viszont sajnos egy lassú folyamatos csökkenés figyelhető meg, jelen pillanatban alig-alig teljesít az altcoin bányászat a rezsi fölött, és akkor ugye hol van még a méregdrága kártyák bekerülési költsége?. Megéri még, de épphogy, ÉS CSAK olyannak akinek már megvannak a GPU-i, illetve sikerült kitermelnie az árukat. Mostanság azt nézi az ember mikor reggel felkel (coinwarzon pl.), hogy kikapcsolja e ma a riget, vagy menjen e még. Jelen pillanatban egy 120eFt-s AMD gpu kb. 8-10 hónap alatt termelné ki az árát ha NEM FIZETSZ ÁRAMOT, 7/24-ben 100%-on pörög, és ha minden alt árfolyama így maradna (viszont sajnos folyamatosan csökken jelenleg).

    Javaslatom:

    - A vasra szánt pénzből vegyél direktben BTC-t. Nem volt még olyan pont a BTC történelmében eddig, amikor ne ez érte volna meg a legjobban a bányászattal szemben.

    - Ha mindenképpen bányászni akarsz, mert érdekel a tech. része a dolognak, akkor vegyél egy olcsó USB minert ahogy azt itt írták is, keresni nem fogsz rajta, csak bukni, de ez fog fájni a legkevésbé.

    - Felejtsd el azt a verziót, hogy ingyen van az áram, és bányászol a kártyáiddal mikor nem használod őket. 100%-ön pörgetni a 100 ezres GPU-kat nem annyira buli, öregednek a kondenzátorok, a ventik, stb.. Ha nem vagy elég tapasztalt, akkor meg is sütheted őket. Mindez havi pártíz CHF-ért szerintem marhára nem éri meg, még akkor sem, ha ingyen van az áram.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák