Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Nisida #7834 üzenetére

    De a MtGox fizetett érte valamit ? kamat, díj, stb.? mármint a bent lévő pénzekért?
    Ez nem része a definíciónak. ("pénzeszközök egyedileg előre meg nem határozott személyektől történő gyűjtése oly módon, hogy azzal a betétgyűjtő tulajdonosként rendelkezhet, de köteles azt - kamattal, más előny biztosításával vagy anélkül - visszafizetni")

    A kupon hivatalos pénzhelyettesítő eszköz a BTC meg nem akkor a BTC vel való adók veszek mégannyira nem engedély köteles ebben a formában mind a kupon.
    Maga a váltás nem is. Az csak áfa köteles (lehet), ez alaposabb vizsgálatot igényelne. Az engedélykötelezett rész a pénz begyűjtése.

    A betétgyűjtés nem valósult meg, vagyis amikor te általad leírtak alapján a MtGox rendelkezett pénzügyi szolgáltatói engedéllyel a Mizuho nyugodtan nyithatott neki számlát, mert volt engedélye.
    Pénzügyi vállakozási engedélye volt, ami a mezei utcai pénzváltók engedélye. Ahhoz alapvetően nem kapcsolódik olyan számla, amire ügyfelek fizethetnek be. (A amcsi pontos engedélyt nem ismerem, én a nemzetközi gyakrlatból indulok ki.)

    Oyster Pasmo
    Pénzhelyettesítő eszközök. A cég vállalja, hogy a jövőben ellenszolgáltatás nyújt az egyenleg terhére. Maga a csere nem üzletszerű, a szolgáltatás az. És ezeknek a cégeknek jogszabályokban rögzített speciális engedélyük van erre.

    nem a cég tevékenységével hanem a számlával kapcsolatos műveletek tekintetében.
    Így van.

    A bank nem felelhet azért mert adott cég nyit nála egy számlát, számla típustól függő feltételrendszer tekintettében, a MtGox megadja , milyen módon és hogyan kezeli a pénzt.
    Ez viszont nem így van. :) A nemzetközi pénzmosásról szóló jogszabályok nagyon szigorúak e tekintetben.

    pénz kezelésénél a kezelő rendelkezik-e megfelelő jogosultságokkal.
    És ezzel nem rendelkezett, mivel az MSB (magyar megfelelője a "pénzügyi vállakozás") nem rendelkezik betétgyűjtési engedéllyel, nem szedhet be visszafizetednő pénzeszközt.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák