Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Nisida #7825 üzenetére

    A japán törvények szerint per pill számlát csak olyan személy nyithat aki rendelkezik japán lakcímmel, cégnél pedig olyan aki rendelkezik japán leányvállalattal, telephellyel vagy japán rezidens céggel.
    Ez nagyon minimumfeltétel, nem maximum.

    Vagyis a Mizuho úgy nyithatott számlát a MtGox-nak, hogy a MtGox nem ügyfél pénzeket kezel hanem megbízás alapján vált át BTC-t és a pénz a megbízás kiadásakor már nem az ügyfél pénze hanem a MtGox-é hiszen a tranzakció létrejötte elektronikusan történik.
    EZ a betétgyűjtés definíciója, amit az mt.gox nem végezhetett volna engedély nélkül, és a bank nem nyithatott volna számlát ilyen tevékenységre az engedélyek megfelelő ellenőrzése nélkül.

    Ez kb. ugyanaz mint a internetes vásárlás a kártyával fizetsz egy árút
    Nem, mivel az így beszedett pénzek egy adott tranzakcióhoz köthetők, nem üzletszerűen számlán nyilvántartott betétek.

    Ha vesszük a kumpos cégeket ők is hasonlóak, virtuális kupont "kreditet" árulnak amit megvehetsz, és később felhasználhatsz, a kuponos cég bedőlése után elmész a számlavezető bankot beperelni, hogy nem vezetett ügyfélszámlákat a kuponokról a bank és most fizessen, ez rőhely.
    Ez sem, hiszen ők is azonnal leváltják a pénzedet kuponra, így megvalósul a tranzakcióhoz kötött beszedés (tkp vásárlás). A kupon ráadásul hivatalos pénzhelyettesítő eszköz, ezért nem ÁFA köteles. A BTC nem az.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák