Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz jocomen #7702 üzenetére

    "Akkor a semmiből keletkezett, az ősrobbanással?
    Ki hívta életre, ki rendelkezett a kezdő készlettel és tartja meg magának (állítólag) a felét, ki írta meg a számolási algoritmusokat, dolgozta ki a működési szabályokat? Ki? Ki? Ki?"

    Egy crypto területen ténykedő fejlesztő, vagy fejlesztők csoportja hívta életre, és sajnos nem kívánták felfedni a kilétüket. Ők csak az ötletet adták, és az alapokat, munkát és a fejlesztést egy alapítvány végzi azóta, megtalálod a tagjait név szerint a bitcoin.org-on. Illetve ha megvan a megfelelő tudásod, és persze az ötleted egy esetleges javításra, új funkció bevezetésére, akkor ha ez tényleg jó, és elfogadja a közösség, akkor minden további nélkül bekerülhet a kódba, vagy akár tagja is lehetsz a fejlesztőcsapatnak.

    "Kezdőkészlet" pedig nem volt (illetve persze volt egy ősblokk, benne 50 BTC-vel, amit a magát "Nakamoto"-nak hívó entitás kapott) , illetve senki nem tartja magánál a felét ilyen formában. Megfelelő tőkével rendelkező befektetői körök persze vásárolhatnak, illetve vásárolnak is óriási mennyiségeket, de ez már a piaci és a spekulációs része a dolognak, a Bitcoin fejlesztőknek, ötletgazdáknak ehhez semmi közük.

Új hozzászólás Aktív témák