Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz ngabor2 #7224 üzenetére

    "Ez az ára a szabadságnak és a függetlenségnek."

    A választásnak kell szabadnak és függetlennek lenni, nem másnak. A Bitcoin köré is kiépülhet ugyanolyan trezorrendszer bankokkal meg felügyeleti szervekkel, mint az arany vagy bármi más köré (ami hasonlóképp pótolhatatlan, nem úgy, mint a papír vagy az egyszerű banki könyvelés).

    A lényeg, hogy a lehetőség az egyén kezében van, hogy ő hogyan akarja tárolni, mekkora kockázatot akar vállalni. Mindenkinek saját magának kell mérlegelnie. Ha övé a felelősség, akkor spórol és kizárja a bizalmas harmadik felet, de bármikor kicsalhatják vagy ellophatják tőle attól függően, hogy mennyire elővigyázatos, tapasztalt és hozzáértő.

    Ha viszont áthárítja a felelősséget (amit fiat valutánál igyekeznek kikényszeríteni a bankok), akkor meg kell fizetnie a bizalmas harmadik felet és meg is kell bíznia benne. Tőle is ellophatják, de mivel ő tapasztalt, hozzáértő és elővigyázatos, sokkal nehezebben. És a lényeg: ha mégis ellopják, akkor van kire ujjal mutogatni mindenféle szerződéseket lobogtatva.

    Az egyetlen különbség, hogy a Bitcoin itt nem pénzként viselkedik, hanem pótolhatatlan értékként, mert az elveszett/ellopott példányokat a megbízott harmadik fél is csak maximum a sajátjaiból tudja pótolni a megkárosított ügyfélnek.

Új hozzászólás Aktív témák