Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Chal #6960 üzenetére

    "Ha megnézted az elmúlt évek tendenciáit, szinte mindig ez érte meg a legjobban. Persze lehet, hogy éppen most nem fog így történni, ezt sajnos nem lehet tudni előre."

    Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg, akkor a idő kérdése, hogy mikor döglik meg a BTC akár annak következtében, hogy valaki nagyon befolyásos (pl. Google) előáll egy saját altcoinnal, amit mindenhol reklámoz és terjeszt és ő maga fejleszti hozzá kereskedelmi alapon a keretrendszereket, így nagyon gyorsan elterjed és a market cap megeszi a Bitcoinét.

    Vagy azért, mert mindenki inkább vásárol majd bányászat helyett és így összpontosul a bányászkapacitás. 14 milliárd USD nem olyan sok még, hogy ellenérdekelt emberek el ne söpörhessék. A kriptopénzeket nyilván nem fogják tudni, de a Bitcoint igen, amiről ők lemaradtak és ezért bedurciztak.

    Nem gyártok összeesküvés-elméleteket, de a történelem igazolja, hogy ha valami ellen nem tudnak erőszakkal (ami lehet jogi és gazdasági "erőszak" is, mint betiltás, illetve ignorálás/médiazárlat/negatív információk) harcolni, akkor jön a második fázis, az asszimiláció. Megpróbálják akár nagyon lassan és módszeresen, de olyanná faragni, ami beleillik a meglévő rendszerbe. Ez pedig a Bitcoin lényegét pusztítaná el.

    A matematikai elv hiába marad forradalmi, ha a jövő kriptopénze is majd bankárok és politikusok kezében lesz és az ő szájízük szerint lesz kialakítva, kódolt inflációval meg hasonlókkal.

Új hozzászólás Aktív témák