Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz szurmakotium #6876 üzenetére

    "A BTC early adopterek szerintem nagyon nem ... "

    Akkor majd a spekulánsok, ha szeretnék, hogy az árfolyam tovább emelkedjen. Ugyanis nem a semmitől növekszik, hanem attól, hogy az emberek hisznek benne és elfogadják fizetőeszközként is.

    Ha csak ülnek rajta, hogy a jövőben majd többet fog érni, akkor sosem jön el az a bizonyos jövő. De még hozzá kell szoknia az emberiségnek a deflációs gazdasághoz. Inflációs gazdaságban született és élt embereknek furcsa, hogy miért fizetne olyan valutával, aminek az értéke folyamatosan növekszik, miközben a saját valutája meg értéktelenedik. Hát pont azért, mert a spekulációs hatást leszámítva attól növekedik, hogy emberek használják és fizetnek vele. Mert kirakhatja akármelyik kereskedő a QR kódot, ha senki nem fog bemenni vásárolni. De ha be is mennek vásárolni, ha a kereskedő a begyűjtött BTC-ket fiat currency-vel egyenlíti ki a számlazárásokkor és a megszerzett coinjain ülni fog, akkor visszafogja a gazdaságot.

    ps: Nagyjából ugyanaz, mint a válság. Az emberek kevésbé vesznek fel hiteleket, jobban meggondolják mire adnak ki pénzt, ami miatt csökken a vállalkozások profitja, ami miatt a kicsik kiszelektálódnak, a nagyok megszorító intézkedéseket eszközölnek, vagy felvásárlásokba kezdenek (amit szintén ki kell gazdálkodniuk valahogy), így a munkabérek is csökkennek, leépítések kezdődnek, ami miatt tovább csökken a vásárlóerő, ami miatt még több csőd, leépítés és növekvő munkanélküliség lesz és ez öngeneráló kör lesz egészen addig, amíg valamilyen külső vagy belső hatás meg nem fordítja a folyamatot.

    Na ezt a fent vázolt folyamatot katalizálja az állam és a bankrendszer azzal, hogy inflálja a pénzt és úgy alapjában véve kívülről belepofázik egy belső folyamatba. Az arannyal, Bitcoinnal és a deflációs fizetőeszközökkel ez természetes módon, a természeti egyensúly elvén kerül kiegyenlítésre.

    Egyénileg és kollektíven is egyensúlyra törekszik, mert a csökkenő pénzforgalom miatt kevesebb pénz forog majd a gazdaságban, ami miatt növekszik a reálérték, ami miatt eljön az a pont, amikor a takarékoskodók nagyobb horderejű bevásárlásokba fognak, ami miatt hirtelen tüskék keletkeznek a folyamatos növekedésben, amik miatt még többen pánikolnak be és kezdenek masszív vásárlási lázba, ami miatt kialakul egy lejtő az árfolyamban, ami visszafogja a költekezést mert egyre többen kezdik majd el várni, hogy visszakapaszkodjon az árfolyam a korábbi csúcsra vagy legalább a közelébe és eljön az a pont (felfelé mutató tüskék), amikor visszafordul az árfolyam felfelé.

    Emellett pedig a mindennapi és a kötelező kiadások fogják stabilizálni az árfolyamot rövidtávon.

Új hozzászólás Aktív témák