Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz ZollR #6504 üzenetére

    Azért nem gazdasági egység a BTC mert egy fiat eszközre van szükség, hogy az árakat ki lehessen fejezni.

    De mi olyan tulajdonsága van egy fiat eszköznek, amely ezt igényli? Mert nekem úgy tűnik, ez az egyetlen ok az, hogy adott országokban széles körben elfogadják. Miért ne lehetne ugyanez BTC-nél is meg?

    Az, hogy a HUF és az USD is fiat eszköz, itt egyszerű konverzió történik.

    Arra kívántam utalni, hogy az olaj ára is a $-hoz van kötve, és a forintban kifejezéshez kell az aktuális HUF->$ árfolyam is, ami ugye nem fix, és nem az olaj értékétől függően változik.

    Ezért nem is BTC-vel fizetnek azok akik valójában BTC-vel fizetnek. Huh ezt nagyon nyomorékul fogalmaztam.

    Valójában egy fiat is értéket közvetít elsősorban(/kizárólag?), egy normális szék elkészítése mondjuk egyenlő egy magas szintű ismereteket igénylő szellemi munkából 2-3 órával, ez forintban ma kifejezve legyen mondjuk 10000 egység. A jelenlegi elterjedtségét kivéve miért ne lehetne ezt az értéket BTC-vel is közvetíteni?

    Egy termék ma kerülhet 1 BTC-be holnap pedig 0.5 BTC-be ha a pénz annyit mozog.

    Igen, kicsi a market cap. A HUF is ingadozik, persze kisebb mértékben. Ha esetleg a BTC szélesebb körben elterjed, feltehetőleg kisebb lesz az ingadozás, mert kevésbé kell más pénznem értékéhez viszonyítani. Nem egy kész termék.

    A BTC a világ összes devizájához képest deflálódik. Ez nem árfolyamkülönbség, hanem defláció.

    Igen, ez a tulajdonságaiból (kötött számban létezik), és a jelenlegi speciális helyzetéből adódik (a gazdaság egészét tekintve marginális szerepe van), ami, ha esetleg eljut oda, meg fog szűnni, vagy legalábbis mérséklődik, addig is, számolni kell vele.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák