Új hozzászólás Aktív témák

  • [O]-[C]-[B]

    tag

    válasz ninjacat #6496 üzenetére

    Csak azt írja, milyen gazdasági tulajdonságai lehetnek egy pénznek.
    Arról egy szót sem ír, hogy milyen alapvető fizikai tulajdonságai tesznek alkalmassá valamit, hogy pénzként lehessen használni.

    Könyörgöm olvass: "A szokásos eljárás épp ezért az, hogy felsoroljuk azokat a legfontosabb funkciókat, amelyeket betölt, majd egyszerűen azt mondjuk, hogy pénznek nevezzük mindazokat a dolgokat, amelyek a jelzett funkcióknak megfelelnek."
    Ez konkrétan azt írja, hogy az a pénz ami megfelel a három alappillérnek. Ki is volt emelve.

    "a pénz a gazdasági elszámolások egysége."
    Ezt tudja a bitcoin is.

    Tényleg? 1 kg só hány bitcoinba kerül? Ja, hogy a nélkül nem tudsz válaszolni, hogy először ne váltanád át USA dollárra a bitcoint és úgy fejeznéd ki az árat! Ez tévdésnek tűnik, egyáltalán nem az elszámolások egysége. Javaslom keresd ki a neten mi az az értékstandard.

    "a pénz a megtakarítások egy lehetséges eszköze (értékőrző, kincsképző, a vagyontartás eszköze, felhalmozási eszköz stb.), a gazdasági egységek vagyonportfoliójának egyik eleme."

    Ezt is tudja a bitcoin, minden más hagyományos pénznél jobban.

    Keményen értékörző lehet, ha egy kínai hírre 60%-ot esett vissza. Tudom tudom visszamászott, de ez nem menti fel az értékörzés hiánya alól. Kíváncsi lennék egyébként egy bitcoin alapú portfólióra. Tudnál egyet mutatni?

    Nem a bitcoint kell azért hibáztatni mert alkalmanként jobb hozamokat ad mint a hagyományos tőzsdei papírok.

    Én nem hibáztatok senkit és semmit, a befektetőim nem 10 perc alatt akarnak 500 dollárt keresni hanem 20-30 év alatt akarják megötszörözni a pénzüket.

    Vagyis definíciód szerint a pengő 1946-ban nem számított pénznek, holott volt mögötte jegybank meg kormány..

    Igen, nem nagyon volt pénz funkciója és a pengőt ki is vonták a forgalomból, amint elvesztette pénz szerepét. Kérdezd meg a szüleidet vagy nagyszüleidet, hogy abban az időben mit csináltak a pénzükkel? Az első nap elköltötték a fizetésüket és tartós élelmiszert vettek az összes pénzükön, hogy ne haljanak éhen a hónapban. Pénzük volt vagy papírdarabjuk. Szerintem utóbbi, mert ha előbbi lett volna, akkor tettek volna félre hóvégi fagyizásra is. Ugyanez történt az olasz lírával, a régi román lejjel és a dínárral is...

Új hozzászólás Aktív témák