Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz ignorant #4877 üzenetére

    "BTW, szerinted hanyan gondoltak 2009-2011 kozott hogy mar 2013ban 4-500 lesz az arfolyam?"

    Aki átlátta a protokolban rejlő lehetőségeket. Napi szinten szembesülök vele, hogy az átlagember (akár diplomás is) kurvára nem érti, pedig számomra olyan egyszerűnek tűnik. Pedig a mélyebb részekhez én is hülye vagyok, a kriptográfia számomra kínaibb a kínainál, de magát a gyakorlati értelmét egyből megláttam és utána úgy rátapadtam a Bitcoinnal kapcsolatos dokumentációkra, mint gyöngytyúk a takonyra. :D

    Gondolj bele, amikor 1 cent volt 1 BTC, akkor 10000 BTC-t 100 dollárból (közel 20000 HUF) vett az ember. Ehhez nem kellett akkorát gondolkozni azért, mint most.

    Most is gondolhatja bárki, hogy a Bitcoin nagyságrendekkel fog nőni (lásd: Rick Falkvinge becsléseit), azt is, hogy minél népszerűbb annál nagyobb az esélye, hogy kiderül valami sebezhetőség és 0 lesz az értéke. Ugyanezek mindkét esetben adottak.

    Csak most ha valaki 100 dollár értékben vesz Bitcoint, akkor lesz neki 0.25 BTC-je. Szóval ha a 0.01 > 500.00 példa alapján 4 nagyságrenddel számolunk (tehát 1 BTC értéke 5 000 000 USD lesz, amit még Rick Falkvinge sem becsült, mert ő is 100 000 meg esetleg 1 000 000 körülire taksálta), akkor 1 250 000 USD boldog tulajdonosa lesz az, aki ugyanakkora kockázatot vállalt. Oh, wait. Ha ő negyed BTC-vel ekkora vagyonra tesz szert, akkor vajon a 250 000 BTC-t birtokló Winklevoss fivéreknek mennyijük is lesz?

    1 250 000 000 000 azaz 1 billió dollár. Reális? ;]

    "Persze azt el sem tudod kepzelni hogy rengeteg "gazdag" kibaszott sokat tett/tesz azert hogy gazdag legyen vagy megtartsa az eletszinvonalat."

    De el tudom képzelni és maximálisan becsülöm és tisztelem is az ilyen embereket. De ezek vannak kevesebben. Az átlag gazdag előadja, hogy ő mennyit tanult meg dolgozott meg küzdött, aztán kiderül, hogy apuci-anyuci alátett mindent. Úgy azért kurva könnyű, hogy
    1. Nem kell a napi teendőkkel foglalkozni, mert van házvezetőnő, kertész meg még a villanyégő becsavarására is külön ember. Ha gyereke van, arra is van külön bébiszitter meg dadus. Így egy csomó ideje felszabadul.
    2. Tömegközlekedés helyett kocsija van. Plusz időspórolás.
    3. Önmegvalósítás céljából dolgozik, nem létfenntartás céljából. Nem kell reggel hajnalban kelnie és éjjel hullafáradtan beesnie az ágyba.
    4. Ha elakad valahol, akkor hív egy magántanárt, aki elmagyarázza neki a dolgokat. Bármikor röhögve kifizeti a költségtérítéses egyetemet.

    Így azért már nagyon nem ugyanaz...

    "Itt panaszkodsz, hogy pl nem tudsz programozni....senki sem ugy szuletik hanem megtanuljak, elmelyednek a temaban."

    Tehetségtelen vagyok hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák