Új hozzászólás Aktív témák

  • almafa42

    aktív tag

    válasz Penge_4 #3359 üzenetére

    "És ha én egy nagybefektető vagyok, aki vásárol 1000 db 1,5TH/s teljesítményű Mini Rig-et, amiből 990-et beállít solo bányászatra különböző helyszínekről, különböző IP címekről, random eloszlásban, a maradék 10-et, pedig 1-1 bányásztársaság mellé csapja, akkor ki mondja majd meg, hogy nem kevesek kezében összpontosul a nagy teljesítmény, a többiek pedig még nullszaldóra sem jönnek ki?"

    Ha a tobbiek nullszaldosra jossz ki azonos hardware-eket alkalmazva, akkor te is. Ergo ha masoknak nem eri meg, neked sem eri meg, ergo nem fogja csinalni.

    "Enélkül viszont borítékolható, hogy a nagytőkések vásárolják fel a csúcsgépeket és tényleg nem lesz több az egész Bitcoin egy exkluzív cucctól, mint a gyémánt vagy az arany, aminek a többségét a gazdagok birtokolják."
    Tegyuk fol, hogy a szegenyek birtokoljak a bitcoinokat, egyenlo aranyban. Tegyuk fol, hogy van 5milliard "szegeny" ember. Mindenkire jut 0.0042 BTC. Igy mindenki gazdag lesz? (koltoi kerdes)
    Nem tudom milyen abrandjaitok vannak, de ez kezd nonszensz lenni. Az tud penzt keresni BTC-bol, aki mer rizikot vallalni. Ezzel parhuzamosan az tud penzt bukni vele, aki mer rizikot vallani. Az egesz egy uzlet.
    A sok kis ember picsog, hogy nem tud annyit termelni vele mint a gazdagok. Persze ez elmeleti keptelenseg, mert ha mindenki annyi tudna termelni mint az aki sok penzt beleolt akkor nem erne annyit a megtermelt mennyiseg.

    De tenyleg, erre az utolso bekezdesre reflektalva kerdeznem, hogy mi lenne optimalisabb megoldas a szabad piacnal?

Új hozzászólás Aktív témák