2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-10 16:03:08

IT café

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19) Chal válasza MichaelSD (#18) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Viszont elég jól indikálja a BTC értékét.

Illetve mihez képest nem terjedt el? A dollárhoz képest biztosan nem.. :) Viszont ha megnézed hogy mikor indult, és akkor mennyit ért egy BTC, illetve most mennyit ér, illetve mennyien használják, koránt sem mondanám halott ügynek. Említeném itt a BTC indulása után jó 1 évvel történt sztorit, amikor is a hivatalos fórumon egy bányász megkérdezte, hogy hol tudna rendelni az éjszaka közepén egy pizzát, amit 10.000 BTC-vel fizetne ki, bármilyen megoldás érdekli. Akkoriban nevettek rajta, és pár ember próbált segíteni neki a BTC-je megvásárlásával, hogy összejöjjön neki a pizzára való real money.
Jelenleg ez a BTC mennyiség napi árfolyamon kb. 25 millió forintot ér. És itt valós traderől beszélünk, amit a BTC piac szabályoz, jelenleg 12 dollár / BTC árfolyamon megy a kereskedés.

Persze az tény, hogy nem lehet 10.000 BTC-t eladni 2 perc alatt, de a kereskedés gőzerővel folyik, nem véletlen van megint az egekben az árfolyam. Ha nem lenne mögötte semmilyen valós gazdasági érték, vagy mozgatórugó, akkor a BTC a tavaly nyár óta történt nagy bezuhanásokat egyáltalán nem élte volna túl.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.