Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferdzsoo

    addikt

    válasz Nyápic7 #18814 üzenetére

    Akkor próbálok egy értelmes választ írni:
    Ne keress összefüggéseket a hírek és a BTC árfolyamváltozások között. Sokszor van, de többször nincs. Rengetegszer nincsen egy emelkedés vagy esés hátterében fundamentális ok. Többször nincs mint ahányszor van. Ez egy piac. Rengeteg kereskedési bottal, kereskedői érzelmekkel, félelemmel, mániával. Én a technikai elemzést tartom jobbnak micro távon, macro távon pedig inkább a fundamentálist. Mindenki mást lát egy adott árban. Ami most neked lehet hogy egy nagy esésnek tűnik, az egy 2013-as OG hoz képest aki azóta HODL-ol semmi, lehet ma rá se néz az árfolyamra. Minden viszonyítás kérdése.
    Az én tanácsom, NE keress összefüggéseket a hírek és a chart között. Sokkal többször fordítva van, a charton történik valami, aztán utólag gyártanak rá híreket, meg összekötik valamivel. Természetesen van ennek az ellentéte, de te most pl. sosem fogod tudni hogy azért mentünk ekkorát mert a paypal is beszállt, vagy mert a nagybefektetők is beszálltak, vagy mert megint csak a kisbefektetők mániája hajtja? Sosem fogod megtudni. A mai esést okát? Azt sem. És szerintem nem is kell keresni. Szvsz ekkora emelkedés után mint ahogy írtam is technikai elemzés alapján teljesen benne van akár egy 30-40%-os korrekció is.
    Remélem kicsit érthetőbb akkor így.

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Új hozzászólás Aktív témák