Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Neo76 #17789 üzenetére

    Ez olyan, mint a bruttó/nettó bér. Tulajdonképpen megkapod a bruttó béred, csak a munkaadó rögtön le is vonja/befizeti belőle az adókat+járulékokat+stb.-t. Ha visszajár valami, azt majd te elintézed az adóhivatallal.

    Tulajdonképpen mi a történt?

    Beutaltál neki 1 BTC-t, ő sikeresen eladta és most van nála számlapénzed. Most amikor ki akarod utalni bankszámlára, akkor kéri, hogy az összeg adó részét külön küld el neki? Ilyen egyszerűen nincs! Neki annyi dolga van, hogy levonja a számlapénzedből a maximális adó részt (+költségek), és a maradékot meg elutalja neked a bankszámládra. Ha kell az adó rész is, akkor te majd visszaigényeled az IRS-től.

    Olyan nincs, hogy neked most el kell küldened az IRS-nek járó pénzt, és ő meg utalja neked a nála lévő teljes számlapénzed (-költségek).

    A másik eset az, hogy beutaltál neki pénzt. Adtál folyamatosan kripto vásárlási/eladási megbízásokat. Itt most az összes nyereséges eladás után kéri az adó megfizetését? Szerintem ilyen nincs! Azt kell néznie, hogy összességében keletkezett-e nyereséged a kezdeti befizetésedhez képest. Ha igen, akkor abból nyilván meg kell fizetned az adót. De ezt is csak akkor, amikor ki akarod utalni a pénzt. És itt is egyből automatikusan kell levonnia az adót, nem pedig úgy, hogy előbb utald be még neki az adó összegét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák