Új hozzászólás Aktív témák

  • muszurkefal

    aktív tag

    válasz afartew #17018 üzenetére

    Nos, az érdeklődési körömnek régóta része az okos szerződés, de eddig az egyetemi dolgaim miatt nem volt időm komolyabban elmélyedni a témában. (Humán szakról jöttem át, és át kell állni az agyamnak :) )

    De a példát életszerű. A szerződés vagy program, nevezzük akárhogy, lefoglalja az összeget addig, amíg a beleírt valamelyik feltétel be nem következik. Ennek megfelelően utalja tovább az adott wallet-ba az összeget.
    Az előreutalásos bizonytalanságokat valószínűleg megszüntetné.
    Tehát amíg nem áll fenn egyik feltétel sem, addig senki sem rendelkezhet az összeggel.

    Ez egy laikusoknak is könnyen érthető cikk szerintem. Itt is vannak hasonló példák.

    Az csak a baj, hogy ezek a cikkek mind csak a felszínt kapargatják. Általánosan leírják, hogy hát, ez erre jó, ezt oldja meg. De hogy részletesen hogy működik technológiai szinten, az már nincs benne.

    Szerintem, ha az államok jogilag elismernék ezeket a szerződéseket (amit elég nehéz lesz átnyomni akármelyik parlamenten, mert ismeretlenek a szerződő felek, és az államnak nem lesz kontrollja a decentralizáltság miatt sem :DDD ), akkor lehetővé válna ügyvédek és közjegyzők nélkül is teljes biztonsággal rizikós szerződéseket kötni. Kérdés még, hogy egy okos szerződés hogyan fog megjelenni a bíróságon, ha mégis perre kerül a sor.

    Illetve az is kérdés, hogy ha az állam nem ismerné el, akkor ki használná egyáltalán. Bár erre nem nehéz válaszolni: ugyanazok, mint a BTC-t és ugyanazokból az okokból.

    De jól látod, kiszűri az átverés bizonyos formáit.

    PS: az a csoda még tényleg működik? :Y

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák