Új hozzászólás Aktív témák

  • GBRDVD

    tag

    válasz Menthirist #16689 üzenetére

    Azért nem az információhiány okozta tudásszomj volt itt a belépőd lényege, hanem a cinizmus. :) De nincs ezzel baj, itt nem kell senkinek meggyőznie senkit az igazáról. Meg a lelkivilágunkat is kár elemezni, mert ez nem vallási fanatizmus, vagy szekta, hanem van egy szimpla technológia, amit sokan jónak tartanak, előremutatónak. Amúgy valamilyen szinten fanatikok vagyunk biztos, lehet, hogy én is az vagyok, mi baj van ezzel, 15-16 évesen internetfüggő voltam, úgy lógtam az IRC-n, mint egy szektás.

    A kriptovaluták jövőbemutató eszközök, közöttük pedig a bitcoin egyfajta sztenderd. Ez így alakult, ez egy ilyen "szokásjog". Hogy így lesz-e 5 év múlva, azt nem tudjuk, de hogy megszűnni, lenullázódni, kipukkadni nem fog, az esélyes. Lehet, hogy a Dash megelőzi, vagy az Ethereum Classic, mert ráflesselnek a népek, és elkezdik azokat használni. (Nem valószínű.)

    "Mert ha a btc tényleg át akarja venni a jövő fizetési rendszerét"

    Nem akar átvenni semmit. Jelenleg csak úgy van és kész. Majd az emberek eldöntik, mi lesz vele, átveszik, ha akarják, de ha nagyon szarul fog teljesíteni világpénzként, akkor majd leváltják. Itt nincsenek kőbe vésett szabályok, ez egy organikusan változó ökoszisztéma. Voltak stressztesztek, tavaly spammelték a blokkláncot, egekbe emelkedtek a tranzakciós költségek, aztán visszaállt minden. Ez hívta életre a Lightning fejlesztéseket. Szóval van a tarsolyban muníció.

    "mindig fenn kell tartani a lehetőségét annak, hogy megváltozzon valamiről az ember véleménye új infók vagy a helyzet változása során, különben tényleg vak vallássá züllik az adott dolog"

    Maximálisan egyetértek! És akkor most pont ugyanezt üzenem neked is!

    "Ezek szerint csak azért, mert sokan próbálják farmolni, azért visz már el egy Írországnyi áramot már most is a kripto bányászat? A 21 milliós limit változott már azóta?"

    Nagyjából. De mivel az emberek nem hülyék, vakon nem öntenek bele pénz abba, ami nem profitábilis. Ezért szűnt meg pár hete 600ezer bányászgép Kínában. Ez kőkemény kapitalizmus, önszabályozó piac. A 21 millió meg nem változott, pont az a lényege, hogy 10 éve így találta ki, aki elindította. Majd ha megváltoztatja a jövőben ezt egy 50+1%-os konszenzus, akkor elkezdjük vakarni a fejünket, de miért is nyírná ki az egész rendszert szándékosan az, akinél van a kapacitás fele. Értelmetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák