Új hozzászólás Aktív témák

  • butch3r

    senior tag

    válasz margithid #16276 üzenetére

    a paperwallet hosszú távú tárolásra való.
    amikor használni akarod, mert beultasz cex-nek pl akkor a paper walleten lévő privát kulcsot beimportálod a megfelelő applikációba (magyarul bármilyen wallet programba ami támogatja az adott cryptot) majd ebben az applikációban a send menüpont alatt a receive addresshez kell beírni azt a címet amit a cex-en kapsz a deposit menüpontban.

    a privát kulcsot a nevezett applikációba csak akkor kell beírni, ha utalni akarsz (ezzel hitelesíted leegyszerűsítve) ha fogadni akarsz akkor elég csak megadnod a publikus címedet a küldő félnek (lehet ez akár a cex is) és ő eltudja utalni a te címedre a coint ami ott is lesz rajta. de te tovább utalni megint csak akkor tudod, ha a megfelelő applikációba beírod a privát kulcsot

    ami sztem megzavart téged, hogy a paper wallet nem aktív hazsnálatra való. paper wallet = leírod egy lapra a privát és publikus kulcsodat.

    vannak online wallet-ek de ezektől mindig mindenkit óva intünk. ha leírod a fent említett 12 szavas seed-et (btc esetében) 1 papírra, akkor az is paper wallet.

    tudom, hogy xrp-t akarsz, de az alapok ugyan azok (paper wallet, privát kulcs, publikus kulcs stb).

    btc-n van úgy nevezetett testnet, ezen játék btc-vel lehet próbálkozni, nézd meg csinálj 2 címet utalj egyikről a másikra hogy kicsit ráérezz a dologra.

    [link]
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák