Új hozzászólás Aktív témák

  • V911

    junior tag

    válasz 8zabi #16235 üzenetére

    Ha már ennyire offolunk, nem az van hogy a bank manapság nem csak pénz nyomtatással gyárt pénzt hanem egyszerűen úgy hogy hitelt ad, majd a kamatot is beleszámítja a saját (és így az ország) vagyonába? És ott dől meg az egész amikor az adós nem tud fizetni és nem lehet behajtani, vagy csak részben, s jobb esetben a kamat amit addig fiktív volt (fizetési ígérvény) utána már fiktív se lesz mert kiderül hogy a bank sose kapja meg, hanem még azt a pénzt is elveszti a bank amit kölcsönbe adott, ha annál is kevesebbet kap vissza. Persze a helyzet bonyolultabb, mert az a pénz amit a bank adott bekerül, a gazdaságba, vagy legalábbis bekerülhet, de be nem hajtható bedőlt hitel esetén a meg nem fizetett kamat sose kerül bele az ország gazdaságába, azonban annak a nyilvántartott része lesz.
    És előbb utóbb ez a lufi kipukkad.

    "az normális megoldás egy állam problémáira, ha szükség esetén lenyúlja bárki (mindenki) megtakarítását"
    Ez már filozófiai vita mert eleve nem normális helyzet az amikor ilyesmire szükség van. Nem normális helyzetben beszélhetünk normális megoldásról?
    Ez olyan mint amikor azt vizsgálják, hogy egy gyilkos beszámítható volt e a gyilkosság pillanatában. Szerintem az aki beszámítható, nem gyilkol. (Ne keverjük az önvédelemmel)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák