Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Verticoin #13756 üzenetére

    Először is regisztrálsz egy exchange-en. Ezzel az a probléma, hogy a nagyok mind azonosításhoz kötik most már nemcsak a fiat, hanem a cryptocurrecy beutalásokat és/vagy kiutalásokat is. Én végigjártam a gdax/cex.io-ot, sikertelenül. Bitfinex az USDT miatt inkább ne. Poloniex, Bittrex-et a fórumtársak nem ajánlották.

    HitBTC.com
    Végül ezt találtam ami NEKEM eddig megfelelt. Fiat be/kifizetés nincs. Viszont egy egyszerű e-mail-es regisztráció elégséges a be- és kifizetéshez, váltáshoz. Váltás fee 0,1% tranzakcióként. Ebből 0,01% kedvezményt kapsz, ha olyan megbízást adsz be, ami nem azonnal teljesül. BTC kifizetésere 0,001 BTC fix díj van. Nem kényszerítik rád a 2FA használatát. Persze használhatod (Google Authenticator). Kifizetés kezdeményezésnél egy e-mail-es megerősítés elégséges az utalás megindításához.

    Ahhoz, hogy elkezdj kereskedni/váltani, szerezned kell BTC-t. Esetleg ETH vagy USDT (ezt NAGYON nem ajánlom!). Ezekről tudsz oda-vissza váltani az összes többire.

    Regisztráció után cryptocurrecy-t kell beutalnunk. Ehhez szükségünk lesz egy számlaszámra, amire utalhatunk. Abban a pénznemben kell létrehozni, amiben utalni fogunk. Beutaláshoz az exchange generál egy számlaszámot, kifizetéshez a saját számlánk számát kell megadni.

    Account -> BTC Bitcoin -> Deposit -> ekkor legenerálja a számlaszámot amire utalnod kell
    Create new-gombot NEM nyomogatod! Ez új számlaszámot ad, ami nagyon nem jó neked, ha éppen folyamatban van beutalásod a régire. Ugyanazt a számlaszámot többször is felhasználhatod, ezért se érdemes nyomogatni a Create new gombot.

    Ezután BTC tárca programodban beutalod a depositban látott címre a megfelelő összeget. Váltáskor 3 tizedesjegy pontossággal tudod megadni a BTC összeget, így neked is így érdemes utalnod. Gondosan megtervezed az utaláshoz szükséges fee-t, és már mehet is az utalás.

    Kivárod amíg megvan a 6 megerősítés. Gyakorlatilag 4-5 megerősítés után már megjelenik az exchange-en az összeg a Main Account-on (csak be és kiutaláshoz). Innen a nyíllal átteszed a Trading Account-ra (csak kereskedéshez). Ez már pár másodperc alatt megvan.

    Utána Exhange menüpont. Középen kiválasztod a BTC fület és megkeresed rajta a megfelelő crypto-t. Pl. BCH.

    Jobbra Buy BCH/Sell BCH rész. Elsőnél te adsz BTC-t és BCH-t veszel. Másodiknál te adsz BCH-t és BTC-t veszel.

    A két leggyakoribb vétel/eladást fogjuk megnézni.

    Az első a Market fülön van. Itt a pillanatnyilag legelőnyösebb áron tudsz megbízást megadni. Az adatok megadása után azonnal teljesül! Amount mezőbe beírod az összeget, amennyiért váltani akarsz (max a Trading Account-on lévő összeg, az összeg azonnal levonódik a Trading Account-on lévő összegből). Total-ban látod, hogy mennyit kapsz érte. A többi mezőben tájékoztatnak, hogy ez összesen mennyibe kerül neked, mennyi volt a kezelési költség. Alul Buy Market/Sell Market gombbal indítod a váltást.

    Második a Limit fülön van. Itt te tudsz kézzel árfolyamot megadni. Amint ez teljesül, a megbízásod végrehajtódik. Első, legördülő menüben adod meg, hogy mennyi ideig legyen érvényes az megbízásod. Good-Till-Cancellel - amíg vissza nem vonod. Mellette lévő kérdőjel gomb részletesen elmagyarázza az összes többi lehetőséget. Stop jelölőnégyzet szintén nem kell állítani, működését a kérdőjellel megnézed. Amount mezőbe beírod az összeget, amennyiért váltani akarsz (max a Trading Account-on lévő összeg, az összeg azonnal levonódik a Trading Account-on lévő összegből). Price - ide írod be a kívánt árfolyamot. Total-ban látod, hogy mennyit kapsz érte. A többi mezőben tájékoztatnak, hogy ez összesen mennyibe kerül neked, mennyi a kezelési költség. Alul Buy Limit/Sell Limitgombbal élesíted a megbízásod.

    A Limit és Scaled megbízásaid bal oldalon a My Orders and Trades-be kerülnek. Ha meg akarod változtatni/végleg visszavonni, akkor itt tudsz rajta Cancel-t nyomni.

    Ha teljesült a megbízásod, az összeg jóváírásra kerül a Trading Account-on.

    Kifizetés menete.
    Account menü -> BCH Bitcoin Cash -> Trading Account -> Main Account -> Withdraw
    Amound: ide írod az összeget (8 tizedesjegy pontosságot fogad el a legtöbb esetben), Address ide írod a saját címed. Alatta lévő sorban látod a fee-t, ennyivel kevesebb kerül majd a saját számládra. Withdraw gombbal indítod a megbízást. Ekkor kapsz egy e-mailt. Ráklikkeksz a benne lévő linkre. Ekkor más dolgod már nincs. Várod amíg megérkezik a számládra az összeg. Nekem pénznemtől, napszaktól, fee-től függően 0,25-3 óra alatt a számlámon volt az összeg.

Új hozzászólás Aktív témák