Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz butch3r #12280 üzenetére

    Pl.: Az aláírásomban éppen szerepel, hogy BTC eladó. Te dobsz egy PÜ-t, hogy vennél. Megbeszélünk személyes találkozót, vagy ha túl messze vagy, akkor pedig mivel esetünkben nálad több hardveraprós pirosponttal és pozitívval rendelkezem*, és ráadásul én vagyok az eladó, ezért előre kérném az utalást. Ha munkaidőben vagyunk, amikor hamar megjön az utalás, akkor megbeszélünk egy konkrét árat Ft-ban.**
    Ha pl. este vagy hétvége lenne, akkor megbeszélnénk, hogy legközelebb munkaidőben megegyezünk az árról.
    Miután megjönne az utalás, elküldeném a címedre a megbeszélt mennyiségű BTC-t.

    "de mi a "garancia", hogy utána néhány nagyra nőtt ismerőse nem vár a következő sarkon"
    Kb semmi. Ez pontosan ugyanaz a szitu, mint bármilyen nagyértékű készpénzes vásárlás. Pl. tipikusan ilyen egy készpénzes autó vásárlás. Érdemes általad is ismert, forgalmas helyen találkozni, de szerintem tök normális testőrt (tipikusan egy gyúrós havert, vagy ha akkora összeg, akkor akár igazi testőrt) vinni magaddal. Nincs ebben semmi. Mondjuk illik előre szólni erről az üzletfélnek, nehogy elijeszd.

    Még egy tanács személyes találkozókhoz: előre (lehetőleg írásban) egyezzetek meg az árról, hogy ne a helyszínen menjen az alkudozás. Én utálom a helyszíni alkut, gyakorlatilag, ilyenkor faképnél szoktam hagyni az üzletfelet, ha korábban konkrétan megegyeztünk, és ő ettől eltérne.

    *=pozitív visszajelzések és pirospontok csekkolásakor érdemes azt is nézni, hogy mikor érkeztek (ha 100 pozitívom van, de mind ma jött, az gyanús), ill. hogy mekkora értékű cuccokat adott/vett emberünk, illetve, akár lecsekkolni egyenként, hogy kiktől kapta a visszajelzéseket.

    **=én Kraken ár EUR-ban és OTP EUR-HUF középárfolyammal szoktam számolni mínusz 0.001BTC withdaw fee, de ez aztán tökmindegy, csak megegyezés kérdése.

    És a jogászkodóknak: Ez nem eladási/vásárlási tanács. Megosztottam, hogy én hogyan gondolkodom, illetve mi a bevált módszerem. Semmilyen felelősséget nem vállalok, hogy ezzel a módszerrel nem vernek át. Ha esetleg átvernek, irány a rendőrség! Pl. egy lopott ph-s account esetén (amíg nem derül ki, hogy lopott), tökéletesen kijátszható a fenti módszer, és ha nincs legalább fotód a csalóról, akkor a rendőrség sem fog tudni semmit tenni. Körültekintően és ésszel!

Új hozzászólás Aktív témák