Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • válasz g4bb3r #11817 üzenetére

  Minden azon múlik milyen összegekben gondolkodsz.
  Ilyen max pár százezer forintos értékű utalások senkit nem fognak érdekelni.

  Nagyobb összeg esetén (több tízezer euró) már erősen esélyes, hogy az exchange egy idő után megkér, hogy meséld el neki, honnan van a bitcoin amit FIATra konvertáltál és rajta keresztül akarsz elutalni.
  Ha ez a folyamat elindul az el fog tartani egy darabig. Konkrét bizonyítékokat akarnak majd. Átutalásokat, tranzakciókat ha vetted, ha azt mondod bányásztad akkor számlát a hardverről, ha azt mondod kereskedted tranzakciós történeteket, screenshotokat accountokról, stb. Minél nagyobb az összeg annál részletesebben érdeklődnek.

  De rendkívül változó ez mikor következik be. Egy ismerősöm első 25k eurós átutalása szó nélkül elment a krakenről, egy héttel később a másik 25k-nál már elindult a folyamat.
  Tudok olyat aki két részletben hazautalt cirka 12 millió forint (értékű eurót) rajtuk keresztül és szó nélkül küldték.

  A másik oldalról bank franc se tudja mit fog csinálni és mikor. Kisebb összegek itt se fognak senkit érdekelni. Én még nem hallottam olyat, hogy magyar bank crpyoval kapcsolatos dolog miatt vegzált volna egy számlatulajdonost, külföldön van bőven. Fent említett első 6 mill után ismerősöm felhívta a bank, hogy ez mi volt és lesz-e még ilyen. Mondta, hogy crypto váltó és lesz. Ennyiben maradtak.

  Ennél nagyobb összegeknél (akár egyben akár részletekben érkezik) már ki tudja mi történik, ugye egyrészről bankban belső vizgálat indulhat másrészről ugye jelentik a NAV felé. Ezt az észjárást földi halandó nem ismerheti.

  Ami viszont halál biztos, hogy ha eleget utalsz a privát bankos részlegük azonnal hív és ajánlja a szolgáltatásaikat, de valahogy úgy érzem ez azért sokakat nem fenyeget. :)

Hozzászólok Aktív témák