Új hozzászólás Aktív témák

  • GBRDVD

    tag

    válasz Elbandi #10030 üzenetére

    Ha jól értem, a MultiBitben generált címek (és privkeyek) esetében tehát kettős feltétel teljesül. Egyrészt megfelelnek a bitcoin címek általános formai szabályainak, másrészt pedig a program 12 (vagy 18, 24) szavas "saját" algoritmusának is. (BIP-32)

    Akkor egy friss tárcaregisztráció esetén lesz egy korlátozott számú (x db, mégis mennyi?) privát kulcsom előre, melyek a 12 szó alapján lettek legenerálva. Ezekből csemegézik a program, ha új címet kérek? Megnéztem az appdata alatt, de nem tudom, melyik lehet az érintett fájl, de ezek szerint tök mindegy is, hogy tárolja-e helyben, hiszen a 12 szó és az algoritmus alapján mindig ugyanazok a privkeyeim lesznek.

    Ezért lehet az, hogy ha 20 db kifizetetlen fizetési kérelmem van, 21.-et már nem tudok beadni, mert azt írja, hogy elértem a rés határt (gap limit), használjam az utolsó kiadott címet! Pont az előbb próbálgattam, nem értettem, miért tilt le 20-nál, ha egyszer végtelen számú címet generálhatok, miért fáj neki, hogy 20 üres cím van a tárcában.

    Sőt, továbbmegyek, a 12 szó ismeretében tudni fogom a tárcám eddigi, és jövőbeni összes címét és privkey-ét. Ehhez még a MultiBit program sem kell, csak egy megfelelő konvertáló. Ezért van az, hogy a 12 szó ismeretében bárki akár el is költheti a bitcoinjaimat.

    Küldés: ahogy én nézem, a MultiBitben nem lehet megválasztani, hogy melyik címről menjen a küldés. Visszajáró: most találtam meg azt a leírást itt a fórumon, mely szerint a "visszajárót" pedig mindig a második címre küldi.

    Megint egy fokkal közelebb a világossághoz vezető úton. :) Köszi Neked is! Légyszi javítsatok, ha valamit rosszul értelmezek, mert szeretnék már tisztán látni. :)

Új hozzászólás Aktív témák