Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
veterán
Jo hat akik hireket akarnak, olvassak az eredeti forrast, nem a Facebookot ezutan.
Nagy valoszinuseggel ezeket a hireket csak a feeden atgorgetve latjak az userek, nem hinnem, hogy valaki megnyitja a Facebookot, ramegy a hirlap oldalara es ott kezd kulon kattingatni/olvasgatni.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Két hitvány iparág acsarkodása.
A közösségi média tömegeket akar elérni, reklámokból megélni. Ebben örömmel jelen van a hagyományos média, mert elé lehet tolni magukat az embereknek. Alapvetően célzott reklámokból (néha újabban előfizetéses opciókból) és a felhasználói szokások és "közhangulati" statisztikák eladásából van bevétele a közösségi média cégeknek.
A hagyományos média gyártja a maga hulladék tartalmát, bulvár lett minden. Papír alapon még eladásból és előfizetésből élt, online felületen reklámokból akart megélni, de újabban ott is az előfizetés kezd előtérbe kerülni.
És akkor jön az, hogy a tyúk vagy tojás a fontosabb. A hagyományos média minden online felületen ott akarnak lenni, mert onnan megy be sok látogatójuk. De fizetni nem akarnak maguk reklámozásért, hanem a megjelenésükért még ők akarnak pénzt kérni.
A közösségi média tartalma főleg csak más tartalmakra mutató link és főcím, plusz az alatta hisztiző vagy bégető tömegek kommentjei.Egyik sem akar fizetni a másiknak. A hagyományos média viszont el is várja, hogy őt kötelező legyen reklámozni, de a közösségi platform fizessen nekik pénzt azért, hogy reklámozzák őket. Azért vastag a bőr. Ja meg persze nagyon fájhat nekik, hogy nem csak az ő kontroljuk alatt jelenhetnek meg kommentek az írásaik kapcsán, hanem van ahol csak behivatkozzák őket és úgy beszélgetnek róla. Miért nem csinálnak saját kommentelési lehetőséget, ja mert az pénzbe kerül.
Oké, végülis a hírek linkelése is hoz látogatót és ezért bevételt a közösségi médiás oldalaknak is. Szóval akár jogos is lehet, hogy letiltatja a rájuk linkelést a hagyományos újság. De akkor meg ne követelőzzön, hogy legyen kötelező mégis linkelni őket - persze pénzt követelve közben.
Nem látok teljesen rá, de kicsiben itthon is megy hasonló. Sok hírportál letiltotta, fizetéshez kötötte az írásaik kommentelhetőségét, plusz még a moderációjuk is erősen szubjektív, manipulatív. Volt is sírás-rívás, amikor tőlük független csapat csinált egy oldalt, ahol linkelik az oldalakat és alatta lehet ingyen beszélgetni.
Arra is hasonlít, ahogy az internet szolgáltatók egy része pénzt akar követelni a tartalomszolgáltatóktól azért, mert rajtuk keresztül megy a forgalom. Nem fogják fel, hogy egymás nélkül mindkettő semmit sem ér. De kapzsik.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Face-re nem híreket olvasni járnak az emberek, hanem azokat kommentelni (magmból indulok ki)
Híroldalak megnyitják a kommentszekciót és bumm problem solved.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az problémás, mert akkor moderálnod kell az ott folyó kommunikációt, eltávolítani a gyűlölködő, uszító tartalmakat. Már pedig gyalázatosan undorító tud lenni egyik-másik hír alatt a komment szekció facen, de azért nem a híroldal felel, hanem a face.
Btw - Azért remélem először elolvasod a hírt, mielőtt kommentálod.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
L3zl13
nagyúr
Kanada remek lehetőséget kapott, hogy ledobják magukról ezt a fertelmet és helyette valami saját, belső platformot futtassanak fel.
[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
[Prolixus]
addikt
Pedig de, amíg még használtam facebook-ot, nekem kb ez volt a célja.
Nagyjából minden ismerősömet unfollow-oltam mert nem nagyon izgatott a sok felrakott kép kutyáról, cicáról, nyaralásról, kisbabáról, közös vacsikról stb., hogy éppen ki mivel akar virítani meg éppen mennyire akarta beadni a "nagyvilágnak", hogy milyen fasza az élete.
Viszont rengeteg belájkolt oldalam volt, aminek az új tartalmai szépen meg is jelentek a hírfolyamomban, úgyhogy tökéletes gyűjtőhely volt a facebook arra, hogy ne egyesével kelljen külön-külön látogatni 10-12 oldalt, hanem csak felmásztam face-re és láttam az új dolgokat. Közben persze lehetett csetelni ismerősökkel, úgyhogy két legyte egy csapásra.
Aztán persze elszaródott fokozatosan ez is, eltűnt az a lehetőség hogy legfrissebb tartalmak alapján legyen rendszerezve a dolog, magyraul egy idő után már biztos lehetttél benne hogy nem feltétlenül minden új dolog jelenik meg amit a belájkolt oldalaid kiraknak, hanem a nyomorult algoritmus dönt hogy mit mutat meg neked. Ez már azok alapján is egyértelmű volt hogy ha görgettél lefelé, valamiért frissítetted az oldalt, akkor már nem ugyanazt láttad mit korábban, eltűntek posztok egyszerűen.
Aztán közben a reklámok is elárasztották a platformot, gyakorlatilag most már minden második poszt a hírfolyamomban reklám, meg suggested for you post.
Undorító és hazsnálhatatlan lett, úgyhogy le is szoktma róla. Most már meg se nyitom a facebook-ot csak külön a messenger-t használom. Ha Kanadában élnék akkor meg már a facebook sem adna semmilyen indokot arra hogy megnyissam az oldalukat.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
nubreed
veterán
Az a baj, hogy a sok agyhalottnak Facebook/Meta = Internet. Innentől kezdve az 1 bites hülyegyereke mindent is a Face -en akar nézni/olvasni. Ezután ne is csodálkozzunk, hogy "nagy a felháborodás". Én inkább a Metát/Face-t meg az összes többi "közösségi" szart szüntetném be úgy ahogy van.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
strandkorlát
csendes tag
válasz [Prolixus] #7 üzenetére
Én is már csak hasonló célra használom.
Ha böngészőből nézed akkor az alábbi linket használva a legfrissebb bejegyzések jelennek meg: [link]
Reklámokra meg ajánlásokra ott az uBlcok Origin + Ad Blocker for Facebook plugin páros és meg is van oldva. Az applikációt telefonról már töröltem is, csak így használom mindenhol. -
törölt tag
"Innentől kezdve az 1 bites hülyegyereke mindent is a Face -en akar nézni/olvasni. "
És pontosan ezért kell a Facebooknak kifizetnie a tartalomgyártókat. Cukiék logikája olyan, mintha a mozik nem fizetnének a lejátszott filmekért, mert hogy azzal, hogy levetítik jó PR-t csinálnak a filmstúdióknak és legyen elég nekik ennyi.
-
tothl
addikt
Felőlem tűnjön is el az összes érdektelen reklám és kéretlen hírtartalom.
A legalja szenny megy ezeken a platformokon.
Minőségi hír ? Hol ? Mi ? Mikor ? -
Pharaoh
aktív tag
Legalább ott nem felváltva lesz egy hirdetés és egy hírportál hire. A FB lassan egy rss hírcsatornához kezd hasonlítnai. Ismerős bejegyzés nincs is már. A kommentek 90%-a meg full paraszt vagy troll
-
azbest
félisten
válasz #54625216 #10 üzenetére
A moziban leadják a filmeket elvileg. Előtte letolnak egy tucat reklámot.
Facen csak a reklám rész van ott, ahhoz hogy megnézd a tartalmat, át kell menj azoknak az oldalára, rákattintva arra.Plusz a legtöbb ilyet a hagyományos média teszi fel a facebookra. Ők mutogatják magukat rajta. Az, hogy néha kommentben is linkelnek valami weblapot nem ez.
#14 UnA
már a töke kivan az embereknek azzal, ahogy cenzúráznak és bannolgatnak a média még meglévő komment szekcióiban, meg hogy pénzért lehet csak hozzászólni. Így született más gyűjtőoldal, ahol linkelik a híreket és szabadabban lehet beszélgetni [link][ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Tessékmondani az ÁLHÍREKET, miszerint grafénoxid pengék keringenek a zóttásban, és Zoroszország győzedelmes szent háborúban védi meg a kereszténységet a zelgébété hanyatlónyugattól mikor tiltják be?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
secretgarden
aktív tag
válasz [Prolixus] #7 üzenetére
Pontosan ugyanezeket akartam írni én is.
-
bencze
senior tag
Mindezzel semmi baj nincs, egyedül az lesz érdekes, ha a keresési találatokból is kivesznek dolgokat; visszatérhet az az idő amikor nem léteztek keresők, és az elég érdekes lesz. Amikor elkezdtem netezni már volt emlékeim szerint altavista.
Majd lesznek illegális aggregátorok oroszoknál vagy valahol, szerintem megoldjuk és nem omlik össze a világ. Az lesz érdekes ha mindenki elkezd mindenkitől pénzt kérni a linkelésért, akkor összeomlik a www. de a világ nem...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
ityam
őstag
Hát ha én adnék ingyen mindenkinek(értsük most ehhez a hírhez ide a hírgyártókat)füleletet olyan célra amit csak akarnak(pl reklámozni magukat), akkor, ne nekem kelljen már fizetni feléjük.
Meta álláspontját osztom, még ha értem hogy a nagysága miatt túl sok mindent megtehet. Ilyet amit a Kanadaiak szeretnének egy mikrovállalkozásnál sem tartok emészthetőnek. Óriásvállalatnál értem, hogy szeretnének többet a parasztok, dehát minden parasztlázadást levertek eddig(ahogy hallottam).Oroszlán bajszát nem illik cibálni és további más hasonlatoktól most megkímállek benneteket. -
t72killer
titán
válasz arnyekxxx #24 üzenetére
Nem, engem az frusztrál, hogy tömegeket nevelnek síkidiótává, felhergelik őket és nekem, adófizető polgárnak kell az egészért a számlát állnom. Wrexit kapásból, hogy ne menjek messzire, de a sok oltásrettegővé tett idióta sem tett jót az egészségügyi rendszerek talponmaradásának. Márpedig oda alkalmasint én is szeretnék bejutni, ha beüt valami nyavaja.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
Valójába nem ad ingyen semmit és nem is vesz, csak elvesz. A hírek letiltása csak jó, legalább biztosan tudod amit csak sejtettél, minden kamuhír ami ott megjelenik. A kanadai kormány helyében letiltanám egy hónapra a meta minden szarját. Még a végén kiderülne, hogy lehet élni nélküle.
Páran vakaróznának, aztán kikászálódnák a fotelből, basszus mekkora lett a gaz a kertben? Szomszédban lakik valaki?[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz strandkorlát #9 üzenetére
Húú, ezekről nem is tudtam! Köszi!
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
senior tag
Ez egy kicsit "a fürdővízzel a gyereket is" hozzáállás nem? Nem csak bulvársajtó létezik, és adott esetben még a bulvársajtóban is lehet értelmes tartalom.
Jelenleg az újságok többsége bajban van (mert az internet népe nem szeret fizetni a tartalomért), azaz kb. nincs olyan újság, ami egyenlő fél lenne egy Meta-féle mamuttal, szemben, szóval a kormányzati beavatkozás némileg indokolt.
Az internetes portálok Mo-n legalább részlegesen felelőssé tehetők a cikkek alatt megjelenő kommentekért, ezért az újságnak külön apparátust kellene fenntartania, hogy a komment szekciót monitorozza vagy moderálja, és még így is számolhat adott esetben perekkel. És mivel a legtöbb sajtóorgánum a fennmaradásért küzd, erre nyilván nem fog tudni forrásokat allokálni. (A Meta láthatóan e téren is sokkal többet engedhet meg magának...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
btprg
senior tag
Szerintem a faszbukk kommentelés a lehető legrosszabb dolog, eszem ágában se lenne használni. Kinek hiányzik, hogy évek múlva is névvel, arccal ott legyen valami, ami egy az egyben hozzám köthető?
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
-
haxiboy
veterán
Kivételesen egyet értek a közösségi oldalak vezetőivel. Az ő platformjukról megy a forgalom a híroldalakra, és még ők fizessenek ezért?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tasiadam
veterán
A hírek kevésbé érdekelnének, ha nem így nézne ki a főoldal:
-ismerősöd bejegyzése/képe
-neked ajánlottak
-sponzorált tartalom
-szerintünk érdekelhet
-hír, ami szponzorált
-ismerős bejegyzése/képe
F.B.(FluffBusting)Purity am segítGyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
SkyLine3000
addikt
A metát mikor tiltják be? Mindenhol?
Új hozzászólás Aktív témák
- 8TB külső HDD-k VERHETETLEN áron
- Eladó PC MSI GTX 1080 / Intel I5 9600KF / 32 GB RAM / 2TB tárhely
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen