Hirdetés

 • Kasya

  PH! nagyúr

  A topik témája egyszerű, de a válaszok annál nehezebbek lesznek. Nem kívánok politikába belefolyni, csak az ideológia, meglátások, megvalósulások érdekelnének, ti hogy látjátok.

  Amit elsőként feldobnék, az a pedagógusok béremelése. Évek ota hallhatjuk, hogy emelést kérnek, kapnak... Ettől függetlenül kicsit mar irreálisnak érzem, hogy megint emelni akarják (csak) az ő bérüket.
  Forrás: mr2 hiradó

  [ Szerkesztve ]

 • ZoliBen

  tag

  Az igazat megvallva ez csak féligazság, hogy a tanárok béremelést kapnak. Természetesen emelkedik a bérük minimálisan, viszont cserébe nem fizetik ki a korábbi túlóráikat, túlórázni már nem lehet, mivel megszabták a fix óraszámot. Az teljesen mellékes, hogy a tanárok rendszerint nem férnek bele ebbe az óraszámba, a további munkát már nem tudják elszámolni túlóraként. Rengeteg egyéb juttatás van, amit szintén befagyasztottak, vagy "lenyeltek" hónapokkal ezelőtt, a tanárok meg nem merik számonkérni ezeket, mivel féltik a munkahelyüket. Összességében ugyanannyi maradt a fizetésük, plusz bukták a korábbi túlórákat - legalábbis így néz ki egyelőre a helyzet.

  Szándékosan nem akarok belemenni, hogy egyesek szerint a tanárok keveset dolgoznak, mivel nem tartozik közvetlenül a témához.

  [ Szerkesztve ]

  Néha szomorú az ember, de néha NEM!

 • ssara

  újonc

  A pedagógus kategóriában nem csak tanárok vannak, ezt remélem tudjátok. :) pl. az óvók is ide tartoznak. Ahogy néztem, az a probléma ezzel a béremeléssel. hogy 1. csak akkor kapja meg az ember, ha egy vizsga által sikerül egy szinttel feljebb lépnie a kategóriákban, ami nem baj, csak értelemszerűen ez nem fog mindenkinek sikerülni, 2. mire eléri a kb. 250k-s szintet, addigra már nagyjából 44 évet dolgozott, ami sokaknál már a nyugdíjkorhatár körül lesz, és a törvény előírja, hogy a nyugdíj előtti azt hiszem 5 évben az óvóvő csak a fizetésének 50%-át kaphatja meg, de cserébe annyit dolgozik csak,amennyit akar. Na most egy tanár (felső osztályban) még megtart annyi órát, amennyit akar, nem számít, de egy óvónő nem teheti meg, hogy bemegy két órára, mondjuk megreggeliztetni, aztán hazamegy.. Az óvodai fejlesztés nem így működik.. :(

  Az elképzelés nem rossz, de még csiszolni kéne rajta. Viszont pozitív,hogy elméletben azt is előírja a törvény, hogy 10 év munkaviszony után max.1 év fizetett szabadságot kivehet a pedagógus. Az persze más kérdés, hogy ezt a munkaadók mennyire fogják betartani.