Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • delta9

  senior tag

  ha tékában gondolkozol, vedd fel a kapcsolatot az összes nagyobb kiadóval (odeon, best, uip-duna, stb.) kb. 1,5-2 millióból az egész induló készleted megvan, beleértve a vhs-t és a dvd-t is, meg a lakossági és a kölcsönözhető filmeket. ebbe az összegbe, úgy gondolom, a polcok is beleférnek, meg vmi tök alap dvd lejátszó és egy vhs magnó plusz egy kis tv. szükséged van még egy szgépre, amivel a készleted tartod nyilván és a bent lévő és kikölcsönzött kazikat, dvd-ket. még egy pénztárgép. áruba hetente be kell fektetned, mert hetente vannak megjelenések. a kölcsönözhető filmek a kölcsönzési jog miatt drágábbak, mint a lakosságiak. bevételed is lehet a kölcsönzésen és eladáson túl, mert a dvd-k és vhs-ek tokjainak a felületeit reklámként értékesítheted. és jó ha van egy ismerősöd aki autókat políroz, mert sokszor haza fogják vágni a dvd-ket és azt fel kell políroznod. nagy vonalakban ennyi.

 • delta9

  senior tag

  úgy járnál a legjobban, ha keresnél egy eladó tékát. az mindig van valahol. egy kb 1000-es vhs készletet cca. 0.5 millióért meg tudsz venni, és abból a szükségteleneket kiárulhatod, mint használt kazettát 500/db áron, ebből vehetsz új dvd-ket. az 1000-es tétel már egy elég jó vhs készletnek számít és ezt egy kis puttonyos autóval az országból bárhonnan el tudod hozni. a polcok 4000+áfa darabja, 16 kazetta fér rá, de ha van asztalos ismerősöd, jóval olcsóbban is ki lehet hozni. hetente kb. 80-100e-ért lehet az új megjelenéseket megvenni (a sikerfilmekből úgyis több darabot illik rendelni). azokat - ha jó a környék - úgy is keresni fogják folyamatosan, hogy mikor jelenik már meg. a kiadókkal szerződést kell kötni és folyamatosan tájékoztatnak az új megjelenésekről, és szoktak olyat csinálni, hogy van, amit kötelező megrendelned (így adják el az olyan filmjeiket, amiket amúgy a lőtéri kutya sem keresne.).

  az összekarcolgatott dvd-ket ki lehet polírozni, és teljesen zsír lesz. nálunk is így csinálják.

 • delta9

  senior tag

  igen a készletre gondoltam, általábn azt szokták eladni, mert maga az üzlethelyiség túlnyomó részt bérelt, így azt nem kell megvenned, a tevékenység meg nem helyhez kötött, úgyhogy, ha megveszed a készletet pl. győrben, azt oda viszed, ahová akarod. házhozszállítást meg gyorsan védesd le, ha jogdíjat akarsz, mert nálunk most vezetik be. hehe.

Hozzászólok Aktív témák