Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Club

  őstag

  Nekem sok 5letem lenne, csakugye pénzem nincs rá:))
  1:Nemtudom van-e ottan számtekbolt.
  Na de ugye nemakármiylen, hanem:A számtek boltokban az a gázos, hogy magasról sza**ak a vevőkre.
  Olyasmi kellene, aki igenis elmondja hoghy mi miért oylan amilyen.
  Ehhez szerintem nem kell nagy pénz,(gondolom 1-2 milla indulásnak elég), mivel nem vagy messze Pest-től simán lehet menni nagykerekbe.
  Ezenfelül használt cuccokkal is foglalkozik, mert ugye lássuk be, a piac ditál, és nem mindig az új cocck a nyerők árban.
  2:Valami forgalmas helyen Fornetti, vagy Gyros farmot nyitni.
  Pici helyen, egy a lényeg forgalmas legyen!
  Egyik haverom itt cisnált, bár nem fűzött nagy reményeket a bolthoz.
  Az első nap 200!! darabot adott el!
  Most akkor lehet számolni..
  Itt nálunk 4-600Ft egy gyros. Ebből szerintem simán van 200Ft haszna.
  Na most akkor számolj.:)
  3:Autókereskedést nyitni:Nagy placc, és egy kis eladóhelyiség kel hozzá.
  Mivel a kocsikat nem veszed meg, csak bérben vannak nálad(jelzem egy kisebb összeget az ottani eldásra szánt kocsikbért is lehet kérni) ezért nem kerül szinte semmibe.
  És ezt folytathatnám hosszú sorba:))

 • DrSoul

  őstag

  Egyetértek veled. Engem is kiráz a hideg a vállalkozás szótól. De itt nem arról van szó, amire te gondolsz. Akkor röviden, hogy érthető legyen. Az én családom gyarapodik (2 gyerek van), kis lakásban élünk. Szüleim nagyban, belvárosi, a 2 öcsémmel. Nekik túl nagy a lakás. Arra gondoltunk, hogy összeköltözünk egy 2 generációs családi házba, vagy valami ilyesmi, Pest környékén (feltehetően Szigethalom v. Szigetszentmiklós, mert más rokonok is most oda költöznek).
  Mivel vidéken a rezsi drágább, ezért egy házat nehezebb fenttartani: én pedagógus vagyok, feleségem is az, csak GYED-en. Öcséim nem dolgoznak (még). Úgy véljük, ha már így kiköltözünk, úgy kéne házat keresni, hogy legyen valami melléképület, vagy garázs, vagy pince, és esetleg indítsunk egy családi vállalkozást: nem arra, hogy ''királyok'' legyünk, hanem arra, hogy pl. legyen annyi + bevétel, amivel fedezzük a rezsit, aztán ki tudja, egyszer valamikor kicsit több is be jön (de ha nem, nem baj). Ez a cél. Nem jött nekem senki azzal, hogy ''ő tudja a tutit'', de tény, hogy vannak olyan vállalkozások, amikhez igazából csak pénz kell, és ''szinte'' aztán megy magától, a pénz lassan visszajön. De a lényeg: lassan, nem olyan vagyok, aki arra gondol, hogy 2 hét alatt meggazdagodik.
  Szerintem sokan azért nem kezdenek vállalkozásba, mert nincs rá pénzük. Ez a legnagyobb ok. Nekünk sincs, de ha a szüleim eladják a lakást, abból elvileg lesz annyi pénz, hogy vidéken vegyünk egy családi házat és +10M durván, valami vállalkozásra. Azzal már el lehet indulni.
  Csak egy példa: ha valaki rászán pénzt, vesz pl.2-3 autót (ez most csak egy gyors, egyszerűsített példa, tutom, hogy nem ilyen egyszerű),és ha olyan helyen tud helységet szerezni (központi), csinál egy autókölcsönzőt. Az autók ára lehet, hogy csak 10 év mulva jön vissza. Nem baj: a lényeg, hogy ne legyen minuszban (szerintem), legyen mindig egy kis nyereség. Mert Magyarországon általában az emberek azt szeretnék, ha a befektetett összeg 1 éven belül megtérülne. Szerintem ilyen nincs, vagy nagyon nehéz. Na ennyi. :)
  Talán így egyértelműbb a helyzet.

  Mindig az X jelöli a pontot...

Hozzászólok Aktív témák