Új hozzászólás Aktív témák

  • Whysperer

    addikt

    Elbocsátások várhatóak az AMD-nél

    Az AMD háza táján gőzerővel zajlanak az események: nemrégiben kiderült, hogy a céget elhagyta egy nagyon komoly szaktekintély hírében álló vezető mérnök, a napokban pedig arról érkezett hír, hogy a vállalat illetékesei egyelőre nem tudtak megállapodni a Silver Lake vezetőségével a 25%-os részesedés eladásával kapcsolatban. Utóbbi tőkeinjekciót jelentene a vállalat számára, amit egyebek mellett kutatásra és fejlesztésre lehetne fordítani.

    A cég annak érdekében, hogy működését és költségvetését optimalizálhassa, hamarosan elbocsátja globális munkaerejének mintegy 5%-át. Ez a lépés része annak a nagy átstrukturálási tervnek, amelynek keretén belül nem csak létszámcsökkentésre kerül sor, de egyes munkák kiszervezésére is, így az IT szolgáltatásokat és az alkalmazásfejlesztést a jövőben külsős cégek végezhetik. Fontos lépés az AMD ingatlan portfóliójának konszolidációja is, ami szintén segíthet a pénzügyi helyzet és a működési hatásfok javításában.

    Az átstrukturálás részeként mintegy 42 millió dolláros költsége keletkezik a vállalatnak, amelyből 41 millió dollár a 2015-ös pénzügyi év harmadik pénzügyi negyedévében lesz elkönyvelve. Az említett összegből nagyjából 31 millió dollárt tesznek ki a végkielégítések, illetve az egyéb juttatások, míg az ingatlan konszolidáció 1 millió dollárt visz el. További 9 millió dollárnyi költséget jelentenek a különböző szoftverlicencekkel kapcsolatos folyamatban lévő kifizetések és értékcsökkenések is.

    Az AMD a fentebb említett átalakítások következtében a 2015-ös év fennmaradó pénzügyi negyedéveiben 2-, illetve 7 millió dolláros költségcsökkentéssel számol, a 2016-os pénzügyi év folyamán pedig 58 millió dollár megspórolására nyílik lehetősége az átalakítások miatt.

    ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

Új hozzászólás Aktív témák